انتخاب فلسطینی ها ترک کشور یا ماندن در انحصار!
این با من: کتاب «درباره فلسطین» مجموعه ای از گفتگوها و مقالات تحلیلی از دو متفکر و اندیشمند، ایلان پاپه و نوام چامسکی است که به بررسی پیامدها و چشم اندازهای منازعه فلسطین و سیاستهای رژیم صهیونیستی می پردازد.
به گزارش این با من به نقل از خبرگزاری مشرق،
کتاب «درباره فلسطین» تالیف فرانک بارات در قالب مجموعه ای از گفتگوها و مقالاتی از ایلان پاپه و نوام چامسکی است که به بررسی بحران فلسطین و سیاستهای اسرائیل در قبال آن می پردازد. این کتاب از گفت وگوهای این دو اندیشمند نوشته شده و تلاش می کند با نگاهی منتقدانه، ریشه های تاریخی و ساختارهای سیاسی اشغال فلسطین را روشن کند.
ایلان پاپه، مورخ و فعال اجتماعی در اسرائیل است. او به خاطر آثارش درباره ی «پاکسازی قومی فلسطینیان» شناخته می شود. از دید پاپه، سیاستهای اسرائیل نه فقط دفاعی، بلکه قسمتی از یک برنامه سیستماتیک برای حذف فلسطینی ها از سرزمینشان بوده است. ایلان پایه در سخنانش سیاستهای توسعه طلبانه اسرائیل را بطور شفاف نقد می کند. او به تاریخ نگری صهیونیسم اشاره می کند و می گوید که از ابتدا برنامه های اشغالگری با هوشمندی تاکتیکی، اما در سکوت و با حمایت بین المللی پیش می رفتند. بن گوریون به عنوان یک چهره کلیدی، بارها اراضی فلسطینی را پذیرفت، اما در عمل هدف بزرگ تری را دنبال می کرد و آن تصرف کامل فلسطین بود.
پایه می گوید امروزه نیز همین رویکرد دنبال می شود، اما اسرائیل دیگر نمی تواند مثل قبل حمایت جهانی جلب نماید. او همین طور از کوشش های اسرائیل برای انتقال فلسطینی ها از داخل اسرائیل به کرانه باختری انتقاد می کند و این اقدامات را قسمتی از یک پروژه بزرگ تر برای تشکیل" اسرائیل بزرگ" می داند که حتی بلندی های جولان را هم شامل می شود. از نظر او، قانون در مقابل اهداف صهیونیستی ارزشی ندارد و راهکار تغییر از درون نیز واقع بینانه نیست.
ایلان پاپه از «فراموشی گذشته» به عنوان یکی از رایج ترین سلاح های قدرتمندان یاد می کند. شعاری که به طور معمول از طرف کسانی مطرح می شود که به اهداف خود دست یافته اند و حال می خواهند دیگران نیز دست از مطالبه گری بردارند. پاپه هشدار می دهد که چنین نگاهی، خصوصاً در مورد فلسطین، نه فقط نادیده گرفتن رنج های تاریخی است، بلکه به مفهوم فروش آینده ای عادلانه است. او تاکید می کند که گذشته، با تمام دردها و امیدهایش، جزئی جدانشدنی از هویت ملت فلسطین است. او صهیونیسم را نوعی ایدئولوژی می خواند که از آغاز، ماهیتی استعماری داشته و تابحال تلاش نموده فلسطین را غصب و برای خود کند و تعداد فلسطینیان داخل آن سرزمین را به کم ترین حد ممکن برساند. او این ماهیت را «استعمار مهاجرتی» می نامد؛ مفهومی ثابت که حتی قبل از تأسیس دولت اسرائیل نیز در مرکز ایدئولوژی صهیونیسم قرار داشته است.
در ادامه کتاب، مقالاتی از ایلان پاپه با عنوان هایی چون «تاریخچه ای از سیاست نسل کشی تصاعدی اسرائیل» و «تقسیم اراضی فلسطین، بی فایده و غیراخلاقی» آمده که با نگاهی تاریخی و تحلیلی به نقد پروژه اشغال و پاکسازی قومی می پردازد. همین طور نوام چامسکی در مقالاتی مانند «کابوس در غزه»، «آتش بس همراه با خشونت» و «ارائه یک نشانی به سازمان ملل» به بررسی سیاستهای بین المللی، نقش قدرت های غربی و فجایع انسانی در نوار غزه پرداخته است.
فاجعه ای انسانی در غزه
نوام چامسکی فعال سیاسی آمریکایی نیز سال هاست که از منتقدان سرسخت سیاستهای ایالات متحده و اسرائیل در خاورمیانه است. در قسمتی از مقالات حاضر در این کتاب با ارائه تحلیل هایی، نشان میدهد که از سال ۱۹۷۱، اسرائیل مسیر توسعه طلبی را در پیش گرفته است. او اسرائیل امروز را جامعه ای خودویرانگر توصیف می کند که با بحران مشروعیت روبرو است. از دید او، اسرائیل در پی اخراج یا به حاشیه راندن فلسطینیان است. در این چارچوب، فلسطینی ها یا باید کشور را ترک کنند یا در وضعیت سخت و محروم باقی بمانند.
زندگی مردم غزه، خصوصاً زنان و کودکان، تحت تأثیر بحران های ساختگی اسرائیل به شدت دشوار و فاجعه بار است. ماس گیلبرت، پزشک شجاع و حاذق نروژی که سال ها در غزه فعالیت داشته و در تمام دوران حملات خشونت آمیز اسرائیل مقابل این منطقه حضور داشته، در گزارشی به سازمان ملل اعلام می کند که شرایط در غزه از هر نظر فاجعه بار است. او خصوصاً درباره ی خردسالان می نویسد: «کودکان غزه در رنج و عذاب شکنجه آوری به سر می برند.» محاصره شدید و رژیم غذایی نامناسب سبب سوء تغذیه گسترده در بین خردسالان شده است. بگفته او، شیوع کم خونی شدید در خردسالان زیر دو سال به بالای ۷۲ درصد رسیده و آمار کم وزنی، تحلیل ماهیچه و کم رشدی نیز بسیار بالا است که این وضعیت هر روز وخیم تر می شود.
مردم غزه در منطقه ای کوچک، غیرقابل سکونت و محصور شده زندگی می کنند که اسرائیل هرگونه خواسته خودرا بدون محدودیت اعمال می کند، در صورتیکه مقررات بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل به صراحت نقض می شوند. تا آن زمان که ایالات متحده آمریکا از اسرائیل حمایت کند و اتحادیه اروپا چشم بر جنایات این رژیم ببندد، وضعیت همین خواهد بود و این برای جهان شرم آور است.
در ادامه خشونت ها، اسرائیل تا ماه ژوئن بالاتر از هفت هزار و هفتصد فروند موشک به شمال غزه پرتاب کرد. هم زمان ایالات متحده و اسرائیل تلاش کردند با طراحی کودتایی دولت منتخب حماس را ساقط کنند، اما حماس با هوشمندی این نقشه ها را ناکام گذاشت. بعد از آن، حملات اسرائیل به غزه اوج گرفت و محاصره به صورت بی سابقه ای تشدید شد. برای غزه اما شرایط عادی به مفهوم زندگی در محاصره شدید، ویرانی و فلاکت است؛ وضعیتی که اسرائیل آنرا تحمیل کرده و حداقل شرایط حیات را نیز به شدت محدود کرده است. حملات مکرر اسرائیل به غزه قسمتی از راهبردی است که خودشان آنرا «سیاست شخم زدن زمینهای غزه» می نامند. در این سیاست، هر از گاهی با حملاتی که به نام «جنگ دفاعی» خوانده می شود، مردم فلسطین را هدف قرار می دهند تا آنها را در رنج و درماندگی نگه دارند.
کتاب «درباره فلسطین» به همت فرانک بارات در ۲۵۸ صفحه در قالب مجموعه ای از گفتگوها و مقالاتی از ایلان پاپه و نوام چامسکی است که به بررسی بحران فلسطین و سیاستهای اسرائیل در قبال آن می پردازد. این اثر در نشر ثالث چاپ و روانه بازار شده است.
منبع: inbaman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳