عارف بخشنامه پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویان مستعد و ممتاز را ابلاغ کرد
این با من: معاون اول رییس جمهور بخشنامه اجرائی بند ب ماده 96 قانون برنامه 5 ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران درباب پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان مستعد و ممتاز را ابلاغ نمود.
به گزارش این با من به نقل از مهر، محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور بخشنامه اجرائی بند (ب) ماده (۹)۶ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران درباب پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان مستعد و ممتاز را ابلاغ نمود.
هیئت وزیران بخشنامه در جلسه ۱۴۰۳/۱۰/۱۲ به پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (با همکاری وزارت بهداشت)، درمان و آموزش پزشکی و به استناد بند (ب) ماده (۹۶) قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، بخشنامه اجرائی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱- در این بخشنامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱- وزارت علوم: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
۲- وزارت بهداشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
۳- وزارتین: وزارتخانه های علوم و بهداشت.
۴- صندوق رفاه: صندوق رفاه دانشجویان وزارتین.
۵- دانشگاه: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مورد تایید وزارتین.
۶- دانشجو: دانشجویان شاغل به تحصیل در رشته های مورد نیاز کشور، در مقاطع تحصیلی کارشناسی و بالاتر.
۷- رشته های مورد نیاز کشور: رشته / محل های اولویت دار کشور در مقاطع تحصیلی کارشناسی و بالاتر که هر ساله توسط وزارتین تعیین می گردد.
۸- کمک هزینه تحصیلی: مبلغی که مطابق این بخشنامه، به دانشجوی مستعد و ممتاز و شاغل به تحصیل در یکی از رشته های مورد نیاز کشور، در تمام یا قسمتی از مقطع تحصیلی فرد، بوسیله صندوق رفاه اعطا می شود.
۹- ظرفیت: تا سقف مقرر در بند (ب) ماده (۹۶) قانون برنامه پنجساله ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.
ماده ۲- دانشجویانی که واجد یکی از شرایط به شرح زیر باشند به عنوان دانشجوی مستعد و ممتاز وزارت این محسوب می شوند:
۱- کارشناسی: دانشجویانی که رتبه ورودی آنها به دانشگاه (در آزمون سراسری)، تا سقف ظرفیت در هر یک از مناطق سه گانه ۱، ۲ و ۳ وزارت این
باشد.۲- کارشناسی ارشد: دانشجویانی که رتبه ورودی آنها به دانشگاه (در آزمون سراسری)، تا سقف ظرفیت پذیرش دانشجو
باشد.۳- دکتری حرفه ای: دانشجویانی که رتبه ورودی آنها به دانشگاه (در آزمون سراسری)، تا سقف ظرفیت در هر یک از مناطق سه گانه ۱، ۲ و ۳ وزارت وزارتین باشد.
۴- دکتری تخصصی: دانشجویانی که رتبه ورودی آنها به دانشگاه (در آزمون سراسری)، تا سقف ظرفیت باشد.
۵- دو و نیم درصد (۲/۵٪) پذیرفته شدگان کشوری در رشته های مورد نیاز کشور در هر یک از آزمون های متمرکز جامع علوم پایه پزشکی و دندانپزشکی، جامع داروسازی، جامع پیش کارورزی پزشکی، پذیرش دستیار پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی با کسب حداقل هفتاد و پنج د رصد (۷۵%) نمره کل آزمون مربوط به تأیید سازمان سنجش آموزش کشور.
تبصره ۱- دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی که ورود آنها به مقطع تحصیلی فعلی بوسیله سهمیه استعدادهای درخشان (بدون آزمون) می باشد در اولویت هستند.
تبصره ۲- ملاک پذیرش مشمولین موضوع این بخشنامه در مقاطع یاد شده، نمره خامه علمی آنان می باشد.
تبصره ۳- اعطای کمک هزینه تحصیلی مشروط به گرفتن حداقل تعداد واحد طبق مقررات آموزشی به عنوان دانشجوی تمام وقت در نیمسال جاری آموزشی می باشد.
ماده ۳- بمنظور حفظ و ادامه کیفیت آموزشی دانشجویان بهره مند از کمک هزینه تحصیلی، دانشجو باید جز پنج درصد (۵%) برتر ورودی های رشته / گرایش خود (حداقل یک نفر) باشد.
تبصره- برای دانشجویان ارشد و دکترا، ملاک حفظ کیفیت آموزشی، گزارش تاییدیه استاد راهنما بعد از تصویب پیشنهاد پایان نامه یا رساله و مدیر گروه می باشد.
ماده ۴ بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی، فقط در سنوات مجاز تحصیلی برای هر یک از مقاطع تحصیلی و مشروط به عدم اشتغال و نبودن راتبه تحصیلی (بورسیه) دستگاه های اجرائی (به استثنای دستیاران و کارورزان پزشکی) خواهد بود.
ماده ۵- رشته های مورد نیاز کشور، در هر سال تحصیلی، توسط وزارتین تعیین و به صندوق رفاه اعلام می گردد.
ماده ۶- مبلغ کمک هزینه تحصیلی برای هر مقطع و تعداد مشمولین، هر سال به پیشنهاد وزارتین و بعد از ثبت نام قطعی در دانشگاه، بوسیله سامانه مربوطه به صندوق رفاه اعلام خواهد شد.
ماده ۷- پرداخت کمک هزینه تحصیلی موضوع این بخشنامه به دانشجویان مشمول، هیچ نوع تعهد استخدامی برای وزارتین ایجاد نمی نماید.
ماده ۸- شیوه نامه پرداخت کمک هزینه تحصیلی موضوع این بخشنامه، حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این بخشنامه توسط صندوق رفاه تهیه و بعد از تأیید هیات امنای صندوق رفاه، ابلاغ خواهد گردید.
محمدرضا عارف
معاون اول رییس جمهور
فایل این بخشنامه را اینجا بخوانید و دانلود کنید.
متن ماده ۹۶ قانون برنامه توسعه هفتم
ماده ۹۶ قانون برنامه هفتم توسعه به این شرح است و بخشنامه اجرائی در تاریخ ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ گردید.
از قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۳-۱۴۰۷) مصوب ۱۴۰۳/۰۳/۰۱:
ماده ۹۶- وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان* مکلف اند بمنظور تحقق اهداف آمایش آموزش عالی، تنظیم ارتباط تحصیل و اشتغال، پیشرفت پاسخگویی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهش و فناوری به نیازهای بازار کار و تقاضای اجتماعی، افزایش جذابیت تحصیل در رشته های دارای اولویت کشور و حذف رشته های غیر ضرور، اقدامات قانونی لازم را برای اصلاح نظام تامین مالی هزینه های تحصیلات عالی برمبنای پایش (کنترل) کیفی و کمّی خدمات آموزشی، با رعایت اصل سی ام (۳۰) قانون اساسی از محل منابع عمومی به عمل آورند.
...
ب - به دانشجویان مستعد و ممتاز دانشگاه ها که در رشته های مورد نیاز کشور در سقف بیست درصد (۲۰٪) ظرفیت رشته محل های روزانه و مبنی بر ظرفیت سال اول برنامه پذیرش می شوند با شرط حفظ کیفیت آموزشی، کمک هزینه تحصیلی بوسیله صندوق رفاه دانشجویان پرداخت می گردد.
بخشنامه اجرائی این بند توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.
منبع: این با من
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳