نامه رایزن علمی هند به معاون وزیر جهت حل مشكلات ارزی دانشجویان

نامه رایزن علمی هند به معاون وزیر جهت حل مشكلات ارزی دانشجویان این با من: رایزن علمی سفارت جمهوری اسلامی ایران در هند و شبه قاره، جهت حل مشكلات ارزی دانشجویان هند و شبه قاره نامه ای به رئیس سازمان امور دانشجویان ارسال كرد.



به گزارش این با من به نقل از مهر، سید محمد رضا خلیلی رایزن علمی سفارت جمهوری اسلامی ایران در هند و شبه قاره، جهت حل مشكلات ارزی دانشجویان هند و شبه قاره نامه ای به مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان ارسال كرده و این مورد را پیگیری كرد.
نامه پیگیری رایزن علمی جهت حل مشكلات ارزی دانشجویان هند و شبه قاره به شرح زیر است:
احتراما با عنایت به شرایط جدید بوجود آمده حاصل از تحریم های ظالمانه آمریكا، دانشجویان كشور هند و شبه قاره كه حدودا ۴۰۰۰ نفر بوده و اكثرا در كشور هند زندگی می كنند، با مشكلات زیادی مواجهند و شرایط ادامه تحصیل در هند و شبه قاره برای نامبردگان خیلی سخت و دشوار شده است.
موارد دانشجویان عبارتند از:
در كشورهای شبه قاره هند شرایط زندگی نسبت به كشورهای اروپایی و آمریكایی سخت تر است. هزینه زندگی در چند سال قبل افرایش یافته و دیگر كشوری مانند هند كشور ارزان قیمتی برای ادامه تحصیل نیست.
شهریه دانشگاه ها بسیار بالا و عدم همكاری با دانشجویان در تقسیط این شهریه ها مشكل را مضاعف كرده است. وضعیت آب و هوایی در این كشورها مطلوب نمی باشد و افزایش جمعیت و نبود امكانات مناسب به منظور زندگی و قطعی آب و برق در شهرهای كوچك و گرمی و رطوبت هوا اجازه اقامت طولانی مدت و یا مقیم شدن در این كشورها را میسر نمی سازد.
با توجه به بیكاری و جمعیت بسیار بالا و فقر این كشورها امكان كار به صورت آزاد هم وجود ندارد. بنابراین دانشجویانی كه به كشورهای شبه قاره و هند برای تحصیل آمده اند، فقط و فقط هدفشان تحصیل و برگشت به میهن برای خدمتگزاری بهتر است.
به طور متوسط یك دانشجو به منظور زندگی خود آنهم زندگی دانشجویی نیاز به حداقل ۱۴۰۰ دلار در ماه دارد. هزینه های پزشكی با عنایت به عدم بیمه دانشجویان در هند، هزینه بالای اجاره منزل، هزینه بالای انرژی و برق، هزینه بالای خدمات اینترنتی و ارتباطات كه لازمه زندگی امروز است و هزینه حمل و نقل و رفت و آمد با قیمت تقریبی بنزین لیتری ۸۰ روپیه وضعیت خرج و زندگی كردن دركشورهای شبه قاره خصوصا هند را پیچیده و سخت كرده است.
كاهش بودجه دولت و دانشگاه ها در هند و كشورهای همسایه، وعدم بورس كردن دانشجویان خارجی از جانب مراكز دولتی و دانشگاهی این كشورها سبب شده است تا بیش از ۹۰ درصد دانشجویان ایرانی خصوصا در هند با هزینه شخصی خود به این كشورها بیایند.
از نظر فرهنگی این دانشجویان نیاز دارند تا حداقل سالانه به كشور ایران مسافرت كرده و از مواهب موجود در كشور و ارتباط با خانواده و تجدید روحیه خود از این سفر استفاده كنند.
پیشنهادات
با توجه به مواردی كه ذكر شد از آن مقام تقاضا دارم تا در مورد تمامی اقشار دانشجویی در هر كشور و خصوصا دانشجویان ایرانی در كشورهای شبه قاره و هند هر چه سریعتر مساعدت كرده و ارز مقرری تحصیلی و هزینه شهریه دانشگاه ها برای نامبردگان را با ارز اعلامی بانك برای مدت زمان تحصیل قانونی از جانب وزارتین تعیین و تسهیلاتی برای پرداخت سریع آنها فراهم نمایند.
همینطور برای ارتباط این عزیزان با میهن اسلامی مستدعی است شرایطی فراهم كنید تا این دانشجویان بتوانند با قیمت دانشجویی و ارز اعلامی بانك مانند سنوات بسیار دور بلیط هواپیمای خویش را برای یكبار در سال با تخفیفات ویژه تهیه كنند.
در بحث دیپلماسی علمی به دانشحویان ایرانی دوره دكتری در خارج از كشور پیشنهاد شود چنانچه امكان داشته باشد بتوانند استاد راهنمای دوم یا مشاور از دانشگاه های ایران دریافت كنند و به تایید هر دو دانشگاه ایرانی و خارج از كشور و همینطور سازمان امور دانشجویان برسانند تا بتوانند ۶ تا ۹ ماه و حتی یكسال از تحصیل خویش را از فرصت كوتاه مدت زیر نظر استاد ایرانی در ایران سپری كنند و این مدت جزو مدت حضورشان در دوره دكتری تلقی شود و با این طرح ارز از كشور خارج نشود، بلكه سازمان امور دانشجویان می تواند مقرری ریالی ماهانه هم برای آنها در نظر بگیرد.
ضمنا دانشجویان در هند نیازی به مقرری و یا شهریه به صورت ارز دلاری ندارند و اگر بشود روپیه به آنها تعلق بگیرد بسیار مناسب تر و برای آنها مقرون به صرفه تر است. این روپیه برای مقرری و شهریه و خدمات دیگر را می توان از پول روپیه فروش نفت ایران كه در بانكهای هندی است برای دانشجویان طلب كرد و بطور قطع این كشورها برای نشان دادن خود جهت كمك به دانشجویان ایرانی همكاری لازم را در این راستا خواهند كرد.
لذا وزارت امورخارجه ایران می بایست در این راستا فعال شده و مساعدت كند تا مستقیما روپیه از بانك های هندی برای شهریه و ارز مقرری دانشجویان ایرانی به حساب سفارت ج. ا. ایران در هند واریز گردد و آنها میزان معادل ریالی را به حساب دولت و یا سازمان امور دانشجویان برای انتقال به حسابهای مجاز در ایران پرداخت كنند.
چنانچه این امور هم قابل تحقق یافتن نباشد، تسهیلاتی را برای انتقال سریع این دانشحویان به دانشگاههای كشور بر مبنای ضوابط راحتتر و در پردیسهای بین الملل دانشگاهها اختصاص فرمایید، چون كه در آینده بسیار نزدیك این دانشجویان یا مجبور به ترك تحصیل خواهند شد و یا اینكه دانشگاههای كشورهای شبه قاره از ادامه تحصیل آنها جلوگیری خواهند كرد.
مساعدت به این قشر فرهیخته در تمامی كشورها كمك بسیار شایانی به آینده نظام و پایداری آن در عرصه های علمی و اقتصادی خواهد نمود.

1397/06/01
13:21:37
5.0 / 5
4531
تگهای خبر: خدمات , دانشجو , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما