اختصاص طرح روی جلد مجله انجمن شیمی آمریکا به مقاله استاد دانشگاه شریف
این با من: طرح روی جلد شماره اخیر مجله Inorganic Chemistry به مقاله پژوهشی که از طرف استاد دانشگاه شریف و شیمیدان برگزیده شیمی معدنی کشور ارائه شده، اختصاص یافت.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا، طرح روی جلد شماره اخیر مجله Inorganic Chemistry که یکی از بهترین مجلات شیمی معدنی است، به مقاله پژوهشی تحت عنوان «اکسایش آب در حضور هیدروکسید نیکل و یک کمپلکس آهن» که توسط دکتر محمدمهدی نجف پور استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و شیمیدان برگزیده شیمی معدنی کشور چاپ شده، اختصاص یافته است.
در قسمتی از این مقاله آمده است: «استفاده از انرژی های تجدیدپذیر برای شکافت مولکول های آب و تولید هیدروژن، یکی از راهکارهای نویدبخش در ذخیره سازی انرژی شمرده می شود. این پروسه می تواند نقش برجسته ی در جایگزینی سوخت های فسیلی و تسریع حرکت به طرف انرژی های پاک ایفا کند. با این وجود، کارآیی این فناوری به شدت تحت تأثیر واکنش اکسایش آب قرار دارد که یک واکنش پیچیده چهار الکترونی بوده و چالش های فنی مختلفی را به همراه دارد. به همین دلیل، توسعه و بهینه سازی کاتالیست های مؤثر برای اکسایش آب، از اهمیت ویژه ای برخوردارست. این واکنش در عرصه هایی مانند تولید انرژی، الکتروشیمی، شیمی معدنی، شیمی حالت جامد، فتوسنتز مصنوعی، فتوکاتالیست ها و الکتروکاتالیست ها نقش کلیدی ایفا می کند. ترکیبات اکسیدی و هیدروکسیدی نیکل، وقتی با مقادیر کمی یون های آهن ترکیب شوند، همچون بهترین کاتالیست های شناخته شده برای اکسایش آب در محیط های قلیایی محسوب می شوند. این ترکیبات نه فقط پایداری بالایی دارند، بلکه به سبب هزینه کم و در دسترس بودن، به عنوان گزینه ای ایده آل برای توسعه فناوری های تجدیدپذیر درنظر گرفته می شوند.
در این پژوهش با بهره گیری از روش های اسپکتروسکوپی و میکروسکوپی مختلف نشان داده شده یک کمپلکس آهن تحت شرایط الکتروشیمیایی اکسایش آب وقتی در حضور نیکل (هیدر) اکسید قرار می گیرد، به تدریج یون های آهن را آزاد کرده و سبب افزایش کارآیی نیکل (هیدر) اکسید در واکنش الکترولیز آب می شود.
این یافته ها می توانند مسیر جدیدی برای شناخت مکانیسم، طرح و سنتز و توسعه کاتالیزورهای کارآمدتر و پایدارتر در فناوری های الکترولیز آب و تولید سوخت های تجدیدپذیر باز کنند. با کاهش نیاز به فلزات گرانقیمت و افزایش راندمان سیستم، این پیشرفت می تواند تأثیر به سزایی در پایین آوردن هزینه های تولید هیدروژن سبز و ذخیره سازی انرژی های تجدیدپذیر داشته باشد.
به نقل از دانشگاه شریف، این پژوهش توسط دکتر محمدمهدی نجف پور استاد دانشگاه صنعتی شریف انجام شده و در یکی از بهترین مجلات شیمی معدنی (Inorganic Chemistry) با ضریب تاثیر ۴.۳ متعلق به انجمن شیمی آمریکا "American Chemical Society" چاپ و به عنوان طرح روی جلد انتخاب شده است.
منبع: inbaman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳