یك مقام مسئول خبر داد:

دانشجویان متولی برگزاری کرسی های آزاداندیشی می شوند

دانشجویان متولی برگزاری کرسی های آزاداندیشی می شوند به گزارش این با من، مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: برگزاری کرسی های آزاد اندیشی توسط گروه ها و فعالان دانشجویی و اساتید از اولویت های وزارت علوم است.



محمدمهدی ذوالفقارزاده در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به رونق کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها در سال تحصیلی جدید اظهار داشت: در دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی وزارت علوم باتوجه به مأموریتی که در این دفتر تعریف شده است سال قبل بنا را بر این گذاشته ایم که یک رونق مجددی بعد کرونا به کرسی های آزاد اندیشی داده شود.
باید به افراد صاحب فکر و جریان ساز میدان داد
وی افزود: باتوجه به شرایطی که در دانشگاه ها به وجود آمد و در کشور اتفاقاتی رخ داد ما فضای گفت و گو، فضای تضارب آرا و فضای ردوبدل شدن افکار و عقاید بین همدیگر را در هر شرایطی، بهترین راهکار برای عبور از شرایط بحرانی می دانیم. باید به افرادی که صاحب فکر جریان هستند و می توانند جریان سازی مثبت و سازنده نه فقط در دانشگاه، حتی در فضای کشور ایجاد کنند، میدان داد.
احیای مجدد کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: یکی از بهترین قالب ها می تواند همین این فضاهای آزاداندیشی و رونق بخشیدن به آنها باشد که پس از شرایط کرونا نیاز به احیای مجدد داشت، باتوجه به تلاش هایی که در معاونت فرهنگی صورت گرفت و ابلاغ هایی که به دانشگاه ها انجام شد و گفتگوهایی که با معاونین فرهنگی و کارشناسان دانشگاه انجام شد یک گام به جلو حرکت کرده ایم اما با نقطه مطلوب بطور قطع فاصله داریم.
اساتید و دانشجویان خود باید متولی برگزاری کرسی ها باشند
وی اضافه کرد: نقطه مطلوب، نقطه ای است که مسیر طراحی شده برای این موضوع، از سمت خود گروههای دانشجویی، فعالان دانشجویان و اساتید باشد و درحقیقت خود دانشجویان و فعالان دانشجویی و اساتید متولی برگزاری کرسی های آزاد اندیشی باشند نه اینکه معاونت های فرهنگی متولی برگزاری کرسی ها باشند.
رشد برگزاری کرسی های آزاداندیشی نسبت به دوران کرونا و پیش از آن
ذوالفقارزاده اضافه کرد: ارزیابی ها نشان میدهد برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها نسبت به دوران کرونا و همین طور پیش از کرونا رشد داشته است اما ما دوست داریم که در فضای خودجوش و طبیعی خود، گروههای دانشجویی متولی برگزاری کرسی های آزاداندیشی باشند که این مساله جز اولویت ها و سیاست های ما است و می دانیم که تا رسیدن به آن فاصله داریم اما به سمت آن در حال حرکت هستیم که یکی از مسیرهایی که برای آن در نظر گرفته ایم برگزاری جشنواره است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: این جشنواره تحت عنوان «جشنواره برهان» در دوران پیش از کرونا توسط معاونت فرهنگی انجام می شد و امیدواریم در سال تحصیلی جدید نیز این جشنواره را برای رونق بخشی به فضای کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها برگزار نماییم.
ضرورت مواجهه مستقیم مسئولان کشور با بدنه دانشگاهی
وی با اشاره به حضور مسئولان کشوری در دانشگاه ها اضافه کرد: در همین فضا یکی از ضرورت های جدی که ما در جامعه، به آن نیاز داریم، گفت و گوی هر چه بیشتر و مواجهه مستقیم مسئولان کشور با بدنه عامه مردم و بطور خاص با بدنه دانشگاهی است که در تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب نیز این مساله وجود داشت.
وی افزود: این تعامل و ارتباط، ضعف های مختلفی می تواند داشته باشد که در قالب پروژه های پژوهشی، ارتباط با صنعت و جامعه خودرا نشان می دهد، یکی از ضعف ها که بیشتر ضعف اجتماعی جامعه است و ما بیشتر دراین زمینه ضعف داریم، همین فضایی است که مسئولان ما بتوانند رودررو با بدنه علمی یعنی دانشجویان و اساتید تعامل و گفت و گو داشته باشند، که هم پیشرفت ها و هم مسائل و چالش هایی که وجود دارد را مطرح کنند.
ذوالفقارزاده اضافه کرد: گفت و گو باید رودررو، و دو طرفه باشد یعنی باید از طرف مسئولان گوش شنوایی وجود داشته باشد، بطور قطع در میان جمعیت دانشگاهی، وقتی مسائل، چالش ها و مشکلات مطرح شود، ظرفیت هایی هم شکوفا می شود و این ظرفیت ها می توانند فعالانه وارد میدان شوند به شرط این که میدان از سمت مسئولان پیش روی آنها باز شود.
تشکیل «ستاد گفت و گوی اثربخش بین مسئولان اجرائی و دانشگاهیان»
وی افزود: سال قبل با امضای وزیر علوم، نامه ای به تمام اعضای هیأت دولت ارسال شد و «ستاد گفت و گوی اثربخش بین مسئولان اجرائی و دانشگاهیان» شکل گرفت به این معنا که هر دستگاهی نماینده خودرا برای فراهم شدن نقطه ارتباط و اتصال بین دانشگاه و آن مجموعه به معاونت فرهنگی وزارت علوم معرفی نمود، استقبال خوبی هم از جانب دستگاهها انجام شد.
وی افزود: افرادی که معرفی شده اند در سطح خوب، اجرائی و رتبه ای از سمت دستگاهها هستند، جلساتی تا حالا برگزار شده و پیشنهاداتی ارائه شده است. حالا نمایندگان دستگاهها بطورکامل برای دانشگاه ها شناخته شده هستند، ممکنست فردی نماینده معاون وزیر یا مدیرکل وی باشد که وظیفه برقراری ارتباط مسئولان مجموعه خودرا با دانشگاه ها برعهده دارد، از دانشگاه ها نیز درخواست کرده ایم هرگونه مشکلی دراین زمینه وجود داشته باشد به وزارت علوم منعکس کنند تا برطرف شود و نسبت به آن اهتمام کافی داشته باشند.


منبع:

1402/08/01
10:40:59
5.0 / 5
367
تگهای خبر: اساتید , پژوهش , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
این با من - انجام پروژه
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما : این با من، تخصص ما، تحقق ایده های شما. انجام پروژه ها باکیفیت و سرعت