با تلاش دانشمندان ژاپنی صورت گرفت
درمان یك نوزاد شش روزه با پیوند سلول های بنیادی
به گزارش این با من دانشمندان ژاپنی برای اولین بار از سلول های بنیادی برای درمان یك نوزاد شش روزه استفاده كردند.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، دانشمندان ژاپنی در یک آزمایش بالینی جدید، اولین پیوند سلول های کبد را که از سلول های بنیادی جنین به دست آمده بودند، با موفقیت روی یک نوزاد شش روزه انجام دادند. این پیوند که کار غیرمنتظره ای برای درمان بیماری های کشنده به حساب می آید، توانست نوزاد را سالم نگه دارد تا برای پیوند کبد به اندازه کافی بزرگ شود.
این نوزاد، از نوعی اختلال ژنتیکی معروف به "نقص چرخه اوره" رنج می برد که باعث می شود کبد، یک آنزیم ضروری برای چرخه اوره را از دست بدهد. بدون وجود این آنزیم، آمونیاک به جریان خون راه می یابد و امکان دارد که به مرگ نوزاد منجر شود.
برای مرتفع ساختن این نقص، معمولا باید پیوند کبد صورت گیرد اما برای انجام دادن این پیوند، تا رسیدن نوزاد به سه تا پنج ماهگی امکان پذیر نیست و آن زمان هم برای پیوند بیش از حد دیر شده است.
دانشمندان "مرکز ملی رشد و بهداشت نوزادان" (NCCHD) ژاپن، پیوند سلول های اصلی بافت کبد معروف به "هپاتوسیت" (Hepatocyte) را برای اولین بار روی این نوزاد انجام دادند. تهیه یک منبع پایدار از این سلول ها معمولا دشوار است اما دانشمندان در این مورد خاص توانستند آنها را از سلول های بنیادی جنین به دست بیاورند.
هپاتوسیت ها به رگ های خونی کبد بیمار تزریق شدند. بعد از این کار، هیچ افزایشی در میزان آمونیاک خون دیده نشد و دانشمندان توانستند در زمان مناسب، عمل پیوند کبد را انجام دهند. به قول دانشمندان، هیچ مشکلی طی این عمل پیش نیامد.
این اولین آزمایش بالینی جهان برای درمان یک بیماری کبدی با استفاده از هپاتوسیت های پیوندی به حساب می آید و همینطور نخستین باری است که در ژاپن، از سلول های بنیادی جنینی در درمان انسان استفاده می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب