تشریح وضعیت بورسیه ها از زبان وزیر علوم

تشریح وضعیت بورسیه ها از زبان وزیر علوم این با من: وزیر علوم جزئیات بورسیه ها و حاشیه های مربوط به حكم انفصال روسای سه دانشگاه كاشان، صنعتی اصفهان و تربیت مدرس را تشریح نمود.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، دكتر منصور غلامی امروز در مراسم آئین تكریم و تجلیل از خبرنگاران در مورد جزئیات حكم انفصال از خدمت رؤسای سه دانشگاه سراسری مربوط به پرونده بورسیه ها، اظهار نمود: بحثی كه در این خصوص اتفاق افتاد، مبحث پذیرش و جذب هیئت علمی است.
وی خاطرنشان كرد: وقتی فردی بورسیه می شود و بازمی گردد، دانشگاه ها و دولت حق دارند این فرد را ارزیابی مجدد كنند چون كه حدود ۶-۵ سال این فرد رفته است و باید ارزیابی شود كه شاخصهای اولیه را حفظ نموده است یا خیر.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه كرد: دانشگاه ها انتظار دارند در فرایند به كارگیری بورسیه ها، ارزیابی علمی صورت گیرد. بر مبنای مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی، دستگاه های دیگر در امور علمی مربوط به كارگیری بورسیه ها و این قبیل مسائل نباید ورود كنند ازاین رو محل اختلاف در این قضیه است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار نمود: فضای گذشته ای كه درباره بورسیه ها بود، حل و فصل شد و بیشتر آنها تعیین تكلیف شدند. برخی به دانشگاه هایی كه بورس شده بودند، بازگشتند ولی به دلایلی دانشگاه ها به آنها عدم نیاز زدند. بعنوان مثال دانشگاهی در شهرستان ۲۹۰ نفر بورسیه داشت و الان همان تعداد، اعضای هیئت علمی دارد. طبیعی است كه نتواند این افراد را به لحاظ بودجه ای، مجوزهای استخدامی و مسائل دیگر جذب نماید.
وی اظهار داشت: طبیعی است كه دانشگاه ها به بودجه های دولتی متكی هستند و باید بررسی نمایند كه در جهت رشد و توسعه دانشگاه ها، می توانند این افراد را جذب كنند یا خیر؟ البته افرادی كه معرفی نشده اند، به دانشگاه های دیگر معرفی می گردند و مركز نظارت و ارزیابی وزارت علوم، یكی از وظایفش معرفی این افراد به دانشگاه های دیگر است كه این امر مقداری زمانبر است.
وزیر علوم تصریح كرد: برخی از افراد بورس شده، اصرار داشتند در دانشگاهی كه بورسیه شده اند، فعالیت كنند و دانشگاه هم زمانی كه عدم نیاز خویش را اعلام كرد، به دیوان عدالت اداری شكایت كردند و قاضی هم حكم زده بود كه باید این افراد پذیرش شوند و در واقع قرارداد را به نظر و ارزیابی علمی دانشگاه مقدم دانسته بود.
به گفته غلامی، یكی از این افراد شكایت كرده بود كه صلاحیت علمی اش در هیئت مركزی جذب تائید نشده اما دانشگاه محكوم بود كه این فرد را پذیرش كند. این اختلاف نظری است كه وجود دارد.
وی افزود: بر این اساس تعداد سه نفر از رؤسای دانشگاه ها اصرار داشتند اظهارنظر دانشگاه ها و ارزیابی شان حفظ شود اما قاضی تاكید و تهدید كرده كه اگر حكم اجرایی نشود، حكم انفصال می خورد و اگر حكم انفصال لحاظ شود، حكم قاضی اجرا نمی گردد. از دانشگاه تربیت مدرس، دو نفر شاكی بودند كه هر دو الان شاغل هستند و حكمشان اجرا شده است. یكی از آنها شكایت كرده است كه حكم من شماره استخدامی ندارد كه این فرایند زمانبر است و اعضای هیئت علمی اول قرارداد پیمانی می شوند و بعد شماره استخدامی به آنها تعلق می گیرد؛ همین افراد حالا شاغل بوده و از خزانه دولت پول می گیرند.
غلامی تصریح كرد: با مسئولان دیوان عدالت اداری هم نشست داشته ایم و امیدواریم این مسائل زودتر حل و فصل شود ازاین رو حكم انفصالی اجرا نشده و معطوف به این است كه حكم اولیه اجرا نشود. اگر به ناچار با گفتگو به نتیجه نرسیم، هر حكمی كه دادگاه بدهد، آنرا اجرایی می نماییم.


 


منبع:

1398/05/20
14:52:56
5.0 / 5
4578
تگهای خبر: بورسیه , دانشگاه , دستگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما