قائم مقام معاون تحقیقات وزارت بهداشت:

دولت برای حضور اعضای هیئت علمی در خارج از كشور سوبسید بدهد

دولت برای حضور اعضای هیئت علمی در خارج از كشور سوبسید بدهد این با من: قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی علت تقلب علمی را رشد بی رویه دوره های تحصیلات تكمیلی دانست و با اشاره به اینكه در مواردی با فشار نمایندگان مجلس و بدون زیرساخت انسانی، دانشگاه به وجود آورده ایم، اشاره كرد: حضور اعضای هیئت علمی در مجامع بین المللی از سال قبل تقریباً منتفی شده و دولت باید برای آن سوبسید بدهد.


شاهین آخوندزاده در گفت و گو با ایسنا، ذیل سوژه "تقلب علمی" و تدابیر اندیشیده شده برای پیشگیری از آن در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، ابتدا به اظهار نظری پیرامون علت این مساله پرداخت و اظهار نمود: دوره های تحصیلات تكمیلی را رشد بی رویه دادیم و به دنبال آن كیفیت دانشگاه ها را پایین آوردیم؛ مواردی هست كه دانشجوی تحصیلات تكمیلی استاد ندارد، زیرساخت های لازم را ندارد و در نتیجه دانشجو هم بی كیفیت است. در چنین مدلی درصد خطا در پایان نامه ها بالا می رود.
وی تاكید كرد: اگر استاد با كیفیت باشد، به هیچ عنوان امكان وجود خطای علمی در پایان نامه وجود ندارد چونكه چنین استادی با یك نگاه، متوجه كپی كاری می شود. متأسفانه برخی اساتید در مؤسساتی مشغول به كار هستند كه بی جهت به وجود آمده اند و آنها هم بالتبع كار خودشان را به درستی انجام نمی دهند و بر همین مبنا با خطا یا كپی كاری در پایان نامه ها مواجه هستیم.
قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اشاره كرد: دانشجوی مقطع كارشناسی ارشد یا دكتری دانشجوی تمام وقت است، در حالیكه ما شأن تحصیلات تكمیلی را پایین آوردیم. در چنین شرایطی شاهد می باشیم كه فرد ۱۶ كار مختلف انجام می دهد و كار هفدهمی تحصیل در مقطع دكتری است.
آخوندزاده با اشاره به اینكه میزان خطا در دانشگاه های خوب ما كم است، افزود: ۱۴۰ هزار دانشجوی دكتری داریم در حالیكه این تعداد استاد با كیفیت نداریم. این مدل درست نیست و در محیط بی كیفیت، درصد خطا بالا می رود.

كاهش جذب دانشجوی دكتری تخصصی پژوهشی به ۳۰ نفر

‏‬ برخورد شدید با متقلبان
وی با اشاره به اینكه پیشگیری از رشد بی مورد تحصیلات تكمیلی در وزارت بهداشت كلید خورده است، توضیح داد: در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در عرض ۱.۵ سال، ۷۰۰ دانشجوی دوره دكتری تخصصی پژوهشی (Ph.D. by Research) گرفته شده بود كه ما این رقم را به ۳۰ نفر در سال رساندیم، تا فقط اساتید و دانشجویان برجسته وارد سیستم شوند.
قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با تاكید بر آنكه در كنار این نوع پیشگیری ها آموزش هم لازم است، اضافه كرد: درصد كمی از دانشجویان و اساتید نمی دانند تقلب علمی در دنیا خطای بزرگی است و باید در این خصوص آموزش ببینند.
آخوندزاده اشاره كرد: كمیته اخلاق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی آموزش های لازم در زمینه تقلب علمی را آغاز نموده است؛ در چنین مدلی كه همه چیز سر جای خودش قرار گرفته و آموزش های مورد نیاز هم داده می شود، در صورت بروز خطای علمی باید برخورد شدید با آن صورت گیرد.
وی در همین زمینه تصریح كرد: بعنوان مثال در دانشگاه علوم پزشكی تهران رتبه دو عضو هیئت علمی پایین آورده شد؛ یك استاد دانشگاه به دانشیار و یك دانشیار به استادیار تغییر یافت. همین طور در مواردی دانشجو به جهت خطای علمی، اخراج شد و همین طور در جریان رد شدن ۵۸ مقاله ایرانی دارای تخلف در "نیچر"، دو عضو هیئت علمی متعهد خدمت اخراج شدند.

ایجاد دانشگاه؛ با فشار نمایندگان مجلس!
قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اشاره كرد: زمانی كه عقلانیت را به آموزش عالی بیاوریم، كمتر شاهد خطای علمی هستیم. بعضی دانشگاه ها با فشار نمایندگان مجلس و به بهانه رأی آوردن آنها در منطقه خودشان، به وجود آمده در حالیكه زیرساخت نیروی انسانی نداشته است. مسلم است كه خروجی چنین دانشگاهی ضعیف است و خطا دارد.
آخوندزاده سپس به ۱۲ سامانه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت (نظام نوین اطلاعات پژوهش های پزشكی ایران یا "نوپا") همچون سامانه "مشابهت یاب"، "منابع الكترونیك"، "خبره یاب پژوهش"، "علم سنجی اعضای هیئت علمی" اشاره نمود و اظهار داشت: ۱۹ هزار عضو هیئت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی عضو سامانه علم سنجی هستند كه اطلاعات و خروجی پژوهش آنها همواره به روز می شود.
وی ادامه داد: همین طور سامانه رتبه بندی دانشگاه ها هر روز در "سامانه علم سنجی دانشگاه های پزشكی"، به روز می شود و این طور نیست كه تنها گزارش سالانه از آنها موجود باشد. این ۱۲ سامانه كمك زیادی به محققین و مدیران پژوهشی كشور می كند.

دولت برای حضور اعضای هیئت علمی در خارج كشور سوبسید بدهد
قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به ضعیف شدن فعالیت های بین المللی محققان علوم پزشكی از سال قبل تاكنون، تشریح كرد: ارتباطات بین المللی به واسطه اعضای هیئت مدیره یا امضای تفاهم نامه به دست نمی آید. وقتی رئیس دانشگاه با رئیس دانشگاه دیگر یا وزیر با وزیر دیدار می كند، آنچه رد و بدل می شود معمولاً عملیاتی نمی گردد.
آخوندزاده افزود: این در شرایطی است كه وقتی عضو هیئت علمی به خارج از كشور برود یا با استاد خارجی تعامل داشته باشد، ارتباطات آنها جنبه عملی پیدا می كند چونكه ارتباطات بین فردی مطرح است. به عبارتی لازمه ارتباطات بین المللی حركت افراد است. این ارتباطات از سال قبل به سبب مشكلات ارزی و كاهش ارزش پول ملی كشور، به شدت افت پیدا كرده است.
وی با تاكید بر آنكه اعضای هیئت علمی باید در مجامع بین المللی دنیا دیده بشوند، توضیح داد: تا قبل از شرایط اقتصادی كنونی، با صرف هزینه ای معادل ۷ میلیون تومان، فرصت شركت در كنگره بین المللی را پیدا می كردم. این در شرایطی است كه این هزینه هم اكنون به ۳۵ میلیون تومان رسیده و از سال قبل عملاً چنین امكانی برای اعضای هیئت علمی از بین رفته است.
قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش اشاره كرد: تحریم ها شرایطی را به وجود آورده كه ورود بعضی از اروپایی ها و آسیایی ها را به كشور منع كرده است؛ چرا اگر مهر ایران در پاسپورت آنها باشد، بعداً برای رفتن به آمریكا گرفتار مشكل خواهند شد.
آخوندزاده درانتها با اشاره به اینكه دولت باید برای حضور اعضای هیئت علمی در خارج كشور سوبسید بدهد، اظهار نمود: به خصوص زمانی كه یك خانم دكتر عضو هیئت علمی با حجاب اسلامی خود مطلب خودرا نمایش كند، بهترین تبلیغ برای نظام خواهد بود و به اندازه هزاران ساعت كار تبلیغی ارزش دارد.



1398/01/13
13:16:37
5.0 / 5
4788
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما