اقدامات معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در دوران جنگ
این با من: معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کارهای فرهنگی یکی از ارکان اصلی مدیریت شرایط بحرانی است، اقدامات انجام شده در دوران جنگ را تشریح نمود.
به گزارش این با من به نقل از مفدا، دکتر مسعود حبیبی در تشریح کارها و اقدامات این معاونت در دوران جنگ، به تقسیم بندی این اقدامات در دو مقطع زمانی پرداخت و جزییات هر بخش را توضیح داد.
وی گفت: اقدامات ما در دو مقطع صورت گرفت؛ مقطع اول، زمان شروع حملات تجاوزکاران بود که در این دوره، تمرکز اصلی ما بر ساماندهی دانشجویان در خوابگاه ها قرار گرفت. در ابتدا نسبت به تعیین تکلیف دانشجویان اقدام کردیم و بعد از آن با هماهنگی درباب نحوه برگزاری امتحانات، پروسه تخلیه خوابگاه ها و بازگرداندن دانشجویان به شهرهای خودشان را شروع کردیم. این اقدامات خصوصاً در دانشگاه های سطح تهران با دقت و سرعت بیشتری انجام شد.
اسکان ۲۵۰ دانشجو در اردوگاه هلال احمر
حبیبی با اشاره به شرایط خاص دانشجویان خارجی اشاره کرد: برای دانشجویان خارجی که به سبب بسته شدن پروازها امکان بازگشت به کشورهای خودرا نداشتند، با همکاری جمعیت هلال احمر مکانی را به عنوان اردوگاه اسکان درنظر گرفتیم و قریب به ۲۵۰ نفر از این دانشجویان را در آن اردوگاه مستقر کردیم.
وی اضافه کرد: یکی از مهم ترین اقداماتی که در این دوره انجام شد، مداخلات روانی و بهداشت روان بود. در همان روزهای نخست، مشاوران ما در خوابگاه های دانشجویی مستقر شدند و علاوه بر آن، بوسیله راه اندازی یک خط پاسخگوی ۲۴ ساعته، به نیازهای روانی و مشاوره ای دانشجویان پاسخ داده شد. این امر کمک شایانی به مدیریت بحران در عرصه سلامت روان دانشجویان در آن ایام کرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اضافه کرد: ابلاغیه ای فوری و جامع تهیه و تدوین شد که بندهای مختلفی درباب نحوه مواجهه، حضور در دانشگاه و رعایت الزامات شرایط بحران را در بر می گرفت. این ابلاغیه بصورت مجازی برای تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارسال شد.
تهیه بسته آموزشی روان شناسی و بهداشت روان برای دانشگاه ها
وی با تأکید بر اهمیت آمادگی روان شناسان دانشگاهی، عنوان کرد: کارگاه آموزشی جامعی ویژه مشاوران دانشگاه ها انجام شد تا بدانند در زمان بحران، چه طور باید عمل کنند و با چه مداخلاتی به دانشجویان کمک عرضه کنند.
حبیبی در ادامه اظهار داشت: در کنار اقدامات حوزه خوابگاه و مشاوره، بسته های آموزشی و اطلاع رسانی در حوزه روانشناسی و بهداشت روان تهیه شد. پنج بسته آموزشی و راهنما بصورت رسمی و ساختارمند تدوین و برای دانشگاه ها ارسال شد.
راه اندازی دو کمپین سلامت یاران وطن و برای ایران
وی همین طور با تأکید بر اهمیت اقدامات فرهنگی در وضعیت بحرانی و تاثیر آن بر مدیریت بحران، اظهار داشت: در عرصه فرهنگی، دو کمپین مهم افتتاح شد. نخست، کمپین "سلامت یاران وطن" بود که در آن نیروهای داوطلب دانشجویی و غیردانشجویی فراخوانده شدند و لیست این داوطلبان در اختیار معاونت های مرتبط و نهادهای مسئول قرار گرفت. دوم، کمپین "برای ایران" بود که با هدف کنشگری جامعه دانشگاهی، خصوصاً اساتید دانشگاه، در حوزه وطن، همدلی و انسجام، ایران، مقاومت و پایداری طراحی و اجرا شد. این کمپین در لایه های مختلف و با رویکرد های متنوع دنبال شد و حضور فعال دانشگاهیان در آن بسیار قابل توجه بود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اضافه کرد: در این ایام، شرکت مستمر در جلسات دولتی و ستادهای مرتبط نیز از دیگر اقدامات بود؛ همچون نشست با سخنگوی دولت و هماهنگی های لازم با وزارت علوم بمنظور برنامه ریزی برای اقدامات مشترک در عرصه فرهنگی و دانشجویی. همین طور جلساتی مجازی با معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور انجام شد تا روند هماهنگی ها و تبادل اطلاعات در بالاترین سطح ممکن صورت گیرد.
حضور در خوابگاه ها و گفتگوی مستقیم با دانشجویان
وی درباره ی حضور میدانی در دانشگاه ها اظهار داشت: در ایام اولیه بروز بحران، با حاضرشدن در خوابگاه ها، گفت و گوی مستقیم با دانشجویان و بررسی وضعیت آنان صورت پذیرفت. همچنین، تیم هایی برای احصای نیازهای خوابگاهی و دانشجویی به دانشگاه ها اعزام شدند و راهنمایی های لازم درباب مدیریت شرایط ارائه گردید.
دکتر حبیبی در ادامه اشاره کرد: از دیگر اقدامات قابل توجه، بازدید از مجروحان در بیمارستان ها بود که با هدف دلجویی، بررسی وضعیت درمانی و ایجاد ارتباط روحی و روانی با آنان انجام شد. تمامی این اقدامات با هدف حمایت جامع از جامعه دانشجویی کشور در وضعیت جنگی صورت پذیرفت.
وی در آخر با تکیه بر نقش کارهای فرهنگی در وضعیت بحرانی گفت: تجربه این دوره نشان داد که کارهای فرهنگی، فقط جنبه ی فوق برنامه ای در وضعیت عادی ندارد، بلکه یکی از ارکان اصلی مدیریت شرایط بحرانی نیز هست. در موقعیت هایی که اضطراب و فشار روانی بر جامعه دانشگاهی سایه می اندازد، این کارها می توانند به انسجام بخشی، تقویت روحیه، ایجاد امید و فعال سازی ظرفیتهای انسانی دانشگاه ها کمک کنند. بوسیله کارهای فرهنگی هدفمند و موثر دانشجویان با آگاهی و مسئولیت پذیری بیشتری در راه عبور از بحران قرار می گیرند.
منبع: این با من
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵