افزایش ریسک زایمان زودرس با بیماری کبد چرب

افزایش ریسک زایمان زودرس با بیماری کبد چرب این با من: به گزارش این با من، خراسان رضوی نتایج پژوهش جدید مؤسسه کارولینسکا، استکهلم سوئد نشان داد، زنان آبستن دچار بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس هستند و افزایش این خطر را نمی توان از راه چاقی توضیح داد.


تخمین زده می شود که از هر پنج نفر در سوئد، یک نفر به بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک مبتلا است که قبل از این بیماری کبد چرب غیرالکلی نامیده می شد و در سطح جهان امکان دارد از هر ۱۰ نفر، سه نفر به این بیماری مبتلا باشند. عوامل خطرزای شایع در این بیماری، اختلالات متابولیکی مانند دیابت نوع ۲ و اضافه وزن یا چاقی هستند. این بیماری به صورت فزاینده ای، ازجمله در میان زنان در سن باروری، شایع شده است و محققان حالا ارتباط بین کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک مادر و نتایج حاملگی و تولد نوزاد را بررسی نموده اند.
افزایش سه برابری خطر
این پژوهش بر مبنای داده های ثبت اسناد سوئد انجام شده و در مجموع شامل ۲۴۰ زایمان در بین زنان دچار بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک و ۱۱۴۰ زایمان مشابه از زنان از جمعیت عمومی است. زنان دچار بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک بیشتر از سه برابر بیشتر، احتمال زایمان زودرس داشتند. این خطر با شدت بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک افزایش نیافت و افزایش ریسک حتی در مقایسه با زنان دارای اضافه وزن یا چاق بدون بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک شناخته شده هم تداوم داشت.
کارول ای. مارکسر، محقق ارشد این پژوهش، دارای مدرک فوق دکتری در گروه اپیدمیولوژی پزشکی و آمار زیستی، مؤسسه کارولینسکا اظهار داشت: این یافته نشان می دهد، این ارتباط فقط به سبب شاخص توده بدنی بالا نیست و خود بیماری کبد می تواند اثرات منفی داشته باشد. مهم می باشد که زنان آبستن دچار بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک در دوران حاملگی از نزدیک تحت نظر باشند تا خطر عوارض کم شود. همینطور باید به افزودن سفارش های خاص برای زنان آبستن به دستورالعمل های بالینی بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک توجه گردد.
ارتباط شاخص توده بدنی بالا با سزارین
زنان دچار بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک همینطور ۶۳ درصد بیشتر از گروه کنترل در معرض خطر سزارین بودند، با این وجود، بنظر می رسد این مساله با شاخص توده بدنی بالا توضیح داده شود، چونکه در مقایسه با زنان دارای اضافه وزن یا چاق بدون بیماری کبد چرب، هیچ افزایش خطری مشاهده نشد.
یوناس اف. لودویگسون، متخصص اطفال در بیمارستان دانشگاه اوربرو و استاد گروه اپیدمیولوژی پزشکی و آمار زیستی، موسسه کارولینسکا می گوید: ما هیچ افزایش خطری در زنان دچار بیماری کبد چرب در رابطه با اختلال عملکرد متابولیک برای داشتن فرزندانی با ناهنجاری های مادرزادی یا داشتن فرزندانی که در بدو تولد فوت می کنند، مشاهده نکردیم.
سایت مدیکال نت نیوز گزارش کرد، با وجود تعدیل گسترده برای دامنه وسیعی از عوامل مخدوش کننده و چندین نقطه قوت دیگر این پژوهش، مانند اطلاعات کامل شاخص توده بدنی در میان مادران، محققان نمی توانند این احتمال را که افزایش ریسک امکان دارد تحت تأثیر عوامل دیگری بوده باشد را نپذیرند.
یافته های این پژوهش در مجله eClinicalMedicine انتشار یافته است.




منبع:

1404/02/22
10:30:10
5.0 / 5
234
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
این با من - انجام پروژه
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما : این با من، تخصص ما، تحقق ایده های شما. انجام پروژه ها باکیفیت و سرعت