صالحی در آیین نكوداشت تكریم مهندسان برتر كشاورزی مطرح كرد

به استفاده درست از منابع آبی بیشتر دقت کنیم

به استفاده درست از منابع آبی بیشتر دقت کنیم به گزارش این با من معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم در هفتمین دوره آیین نکوداشت از مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی، اظهار داشت: استفاده نادرست از منابع آبی از مشکلات ما در حوزه کشاورزی به حساب می آید؛ کشوری که از منظر منابع آبی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند، باید به استفاده درست از منابع آبی توجه کند و حساسیت بیشتری نشان دهد.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، دکتر علی اکبر صالحی در این مراسم که امروز با حضور نفرات برتر برگزار شد، اشاره کرد: آیا کسانی که دانش و دانایی دارند با کسانی که فاقد دانش هستند، برابرند؟ این تذکری است که خدا به بندگان خود می دهد. باید قدردان جایگاه دانایان و کسانی که به خلق خدمت می کنند، باشیم. افرادی که بعنوان برگزیده در این آیین انتخاب می شوند، منشأ برکات فراوانی در زمینه کشاورزی هستند. اگر قدردان آنها نباشیم، به وظیفه خود عمل نکرده ایم.
معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم با اعلان اینکه مرحوم دکتر بهزاد قره یاضی از افراد برگزیده این دوره است، توضیح داد: هنگامی که خبر فوت ایشان را شنیدم، بهت زده شدم. او، چشم اندازی برای خود و جامعه علمی کشاورزی تعریف کرده بود. از دست دادن عزیزان و فراق آنها بسیار غم انگیز است، اما تسلیم تقدیر الهی هستیم. دکتر قره یاضی تمام وجود خودرا برای خدمت به جامعه علمی می دانست.
وی اشاره کرد: برمبنای اساسنامه فرهنگستان علوم، باید زمینه ساز پرورش روح پژوهش باشیم. فرهنگستان علوم موظف است که سطح علمی در کشور را ارتقاء دهد. میعادگاه نخبگان هستیم؛ باید دانشمندان را به خلق آثار علمی تشویق نماییم.
دکتر صالحی افزود: برنده های جایزه نوبل در آخرین لحظات برگزاری مراسم خبردار می شوند به چنین موفقیتی دست یافته اند. آنها هیچ وقت متقاضی این جایزه نمی شوند، بلکه شناسایی می شوند و اقدامات آنها ارج نهاده می شود. گروه کشاورزی فرهنگستان علوم هم افراد برتر را شناسایی و در اقدامی نمادین از آنها قدردانی می کند. برگزیدگان بدون جهت گیری و رفاقت بازی انتخاب می شوند؛ ضوابط و کوشش های خالصانه ملاک انتخاب است. ‎
معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم با اعلان اینکه گستردگی جغرافیایی ایران زیاد است، اما از منظر منابع آبی فقیر است، اشاره کرد: باید در حفظ منابع طبیعی و کشاورزی بیش از پیش حساس باشیم و نعمت های خدادادی را اسراف نکنیم. استفاده نادرست از منابع آبی از مشکلات ما در زمینه کشاورزی به حساب می آید؛ کشوری که از منظر منابع آبی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند، باید به استفاده درست از منابع آبی توجه کند و حساسیت بیشتری نشان دهد. کشورهای خارجی برای کاشت یک محصول از حجم مشخص آب استفاده می نمایند، اما حجم آب استفاده شده برای کاشت همان محصول در ایران چند برابر است. استفاده بیجا و بی رویه از چاه های آب موجب نشست دشت ها شده است.
وی اشاره کرد: باید به موضوع اولویت و تعیین کاشت محصولات کشاورزی دقت نماییم. گرفتار کم آبی هستیم، اما در مناطق کویری برنج می کاریم. هیچ ضرورتی ندارد که در تمامی محصولات کشاورزی خودکفا شویم، می توانیم در بعضی محصولات خودکفا باشیم و با دیگر کشورها محصولات خودرا تهاتر نماییم. محصولات راهبردی مثل گندم را باید در اولویت سیاست های خود قرار دهیم.
دکتر صالحی با اعلان اینکه در حوزه های مختلف علمی مثل نانو پیشرفت کرده ایم اما در عرصه تولید بذر موفقیت چندانی نداشته ایم، اظهار نمود: بذر محصولات کشاورزی را از کشورهای همسایه مانند ترکیه وارد می نماییم. چرا در زمینه حساس و راهبردی تولید بذر در حدی که انتظار می رود، موفق نیستیم؟ تصمیم گیری در زمینه کشاورزی مختص یک نهاد نیست؛ وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و دولت در پیشبرد کشاورزی و استفاده درست از منابع دخیل هستند.
وی اشاره کرد: امنیت غذایی کشور، امنیت ملی هم بشمار می رود. کشوری که امنیت غذایی نداشته باشد، امنیت ملی آن هم در خطر است. اگر امنیت ملی در خطر باشد، حاکمیت ملی هم با خطر مواجه می شود. شما افراد برگزیده در زمینه کشاورزی نه فقط برای یکی از نیازهای اولیه انسان ها یعنی غذا تلاش می کنید، بلکه برای حفظ و صیانت امنیت ملی هم گام برمی دارید.
دکتر عباس شریفی تهرانی، رییس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم نیز در این مراسم، اظهار داشت: آیین نکوداشت افراد برگزیده در زمینه کشاورزی از سال ۹۳ شروع شد و هر ساله انجام می شود. به سبب پاندمی ویروس کرونا نتوانستیم این مراسم را در سال قبل برگزار نماییم.
وی اشاره کرد: کسانی که توانسته اند علم و عمل را برای توسعه علم و فناوری در زمینه کشاورزی باهم درآمیزند، بعنوان نفرات برتر معرفی می گردند. ۶۳ نفر در ۱۳ شاخه علوم کشاورزی بعنوان کاندیدا شناسایی شدند؛ سپس ۷ نفر برتر را برمبنای فاکتورهای ۱۶ گانه برگزیدیم. ۲ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها به سبب کارآفرینی و خدمات برجسته در حوزه تکنولوژی نوین عرصه کشاورزی در بین برگزیدگان حضور دارند.

نفرات برتر معرفی شدند
زنده یاد دکتر بهزاد قره یاضی، دکتر محمدحسن روزی طلب، دکتر محمدحسن عصاره، دکتر سید باقر محمودی و مهندس مرتضی ابراهیمی رستافی بعنوان نفرات برتر معرفی گشتند. دکتر علیرضا بابایی و دکتر محمود خانجانی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها به سبب کارآفرینی در زمینه کشاورزی در فهرست برگزیدگان قرار داشتند.




منبع:

1400/12/18
14:12:57
5.0 / 5
584
تگهای خبر: پژوهش , خدمات , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما