ارائه یافته های محققان ایرانی درباره اثرات اجتماعی کووید ۱۹ در یک همایش ملی

ارائه یافته های محققان ایرانی درباره اثرات اجتماعی کووید ۱۹ در یک همایش ملی این با من: با اهمیت ترین شواهد علمی تولیدشده در زمینه اجتماعی کرونا که حاصل تحقیقات متخصصان ایرانی است و در ژورنال های معتبر بین المللی انتشار یافته است، در نخستین کنگره ملی رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 ارائه می شود.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، دکتر مهرداد فرخی، دبیر علمی نخستین کنگره ملی رصد اجتماعی پاندمی کووید ۱۹ با اشاره به برگزاری این کنگره ملی در روزهای۱۹ و ۲۰ دی ماه جاری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و همین طور در فضای مجازی، اظهار نمود: باتوجه به اهمیت نتایج اجتماعی پاندمی کرونا، برگزاری این کنگره ملی ضروری بود تا نتایج و شواهد علمی بدست آمده از پژوهش های رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و سایر دانشگاه های کشور به اشتراک گذاشته شود و ضمن استفاده مردم و متخصصان، سیاستگذاران و برنامه ریزان کشور بتوانند این مباحث علمی را در مدیریت پاندمی کرونا بکار بگیرند.
فرخی اضافه کرد: اثرات اجتماعی پاندمی کووید ۱۹ همچون مسایل مربوط به سلامت اجتماعی و روانی، بحث نابرابری ها، مشکلات اقتصادی و... که می توانند به طور غیرمستقیم روی سلامتی جامعه موثر باشند، در این کنگره مطرح خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به بحث مربوط به گروههای لطمه پذیر، اظهار نمود: زمانی که درباب نتایج اجتماعی پاندمی صحبت می شود، جمعیت های خاص و در معرض خطر در تمام دنیا فقط شامل افرادی است که دارای بیماریهای زمینه ای، بیماریهای قلبی – عروقی و یا گرفتار چاقی باشند، درصورتی که تحقیقات نشان داده است افرادی نیز در همه کشورها زندگی می کنند که به سبب حضور در گروههای خاص اجتماعی، می توانند بیشتر از افرادی که بیماری زمینه ای دارند، در معرض خطر باشند.
این استاد و محقق دانشگاه، اضافه کرد: در حقیقت در بررسی جمعیت های در معرض خطر، افرادی که کار روزمزد دارند، افرادی که مجبور به استفاده از مترو در ترددهای شهری هستند، افرادی که به سبب نوع کار و حرفه خود، در محیط های شلوغ اشتغال دارند و یا در مناطق پرازدحام و با تراکم جمعیتی بالا، ساکن هستند، نادیده گرفته شدند، درصورتی که این افراد، شاید از افراد دیابتی، بیشتر در معرض خطر باشند و باید در جمعیت گروههای لطمه پذیر و در معرض خطر قرار بگیرند.
وی همین طور افزود: ما اگر بخواهیم ریسک ناشی از مخاطره را تعریف نماییم، این ریسک تابعی از خود مخاطره، میزان مواجهه و لطمه پذیری است. در صورتیکه ما در دوران شیوع کرونا، فقط لطمه پذیری فیزیکی و پزشکی را در نظر گرفتیم و مواجهه با خطر، نادیده گرفته شد و با انجام مطالعات در ایران و جهان، مشخص شد گروههای جمعیتی که در طبقات اجتماعی و اقتصادی پایین تری هستند، بیشترین سهم را در جمعیت مبتلایان به کرونا و همین طور مبتلایان به نوع شدید بیماری دارند، ضمن آنکه مرگ و میر در بین آنان، بیشتر از طبقات اجتماعی و اقتصادی بالای جامعه است که نخستین کنگره رصد اجتماعی کووید ۱۹ می خواهد به این مساله ها توجه کند.
فرخی در پاسخ به سؤالی در خصوص این که چقدر دولت ها از مطالعات مربوط به حوزه اجتماعی کووید، در مدیریت پاندمی استفاده کردند؟ اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در زمینه نتایج اجتماعی کووید مطرح بوده است، نداشتن شواهد علمی برای این حوزه است، بطورمثال نتایج ناشی از نابرابری ها و یا در معرض خطر بودن طبقات پایین اجتماعی در ابتدای دوران کرونا، نه در ایران و نه در جهان، دارای شواهد علمی نبود و به آن توجه نشده بود؛ ولی پس از مدتی با تحقیقاتی که انجام شد، به این نتایج رسیدند.
وی اشاره کرد: برهمین اساس، هدف "رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹ "، تولید شواهد علمی در این عرصه بوده و طی حدود ۹ ماه که از تاسیس رصدخانه می گذرد، چندین مطالعه مقطعی انجام شده که مورد استفاده دولتمردان قرار گرفت و یک مطالعه کهورت، طراحی شده و درحال اجراست.
دبیرعلمی نخستین کنگره ملی رصد اجتماعی پاندمی کووید ۱۹ همین طور به اثرات اجتماعی پاندمی کرونا بعد از اتمام پاندمی اشاره نمود و اضافه کرد: شاید پاندمی کرونا در سال میلادی ۲۰۲۲، از شرایط فعلی بیرون رود و دیگر این معضلات امروزی را که از نظر پزشکی داریم، نداشته باشیم، اما اثرات اجتماعی آن، سال ها در جامعه باقی می ماند که لازم است دولت ها و حکومت ها در حوزه مدیریت این اثرات حتما برنامه داشته باشند و تلاش کنند تا این اثرات را کاهش بدهند.




منبع:

1400/10/16
12:08:41
5.0 / 5
1368
تگهای خبر: پژوهش , تخصص , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما