كدام سبك موسیقی در انتخاب غذای سالم نقش دارد؟

كدام سبك موسیقی در انتخاب غذای سالم نقش دارد؟ خراسان رضوی نتایج تحقیقات در چین و دانمارک نشان می دهد، انواع موسیقی خاص در فرهنگ های مختلف بر انتخاب غذاهای سالم تأثیر دارد و از این طریق میتوان به اصلاح رژیم غذایی پرداخت.


به نقل از نیوز، تحقیق جدید، نخستین تحقیقی است که چگونگی تأثیر موسیقی بر تغییر انتخاب غذا در فرهنگ ها غربی و شرقی را بررسی نموده است.
شرکت کنندگان شامل ۲۱۵ فرد از چین و دانمارک بودند. به طورکلی، اولویت های غذایی پایدار در هر دو گروه شرکت کننده بر مبنای موسیقی ارزیابی شد. موسیقی سالم و ناسالم بر مبنای نتایج پیش مطالعه ای بوجود آمد که از شرکت کنندگان هر دو کشور خواسته شده بود ارتباط بین غذاهای مختلف و کیفیت های موسیقی را شناسایی کنند. با وجود تفاوت ها در ارتباط بین ژانرهای موسیقی و سلامتی، موارد سازگار هم در هر دو فرهنگ مشاهده شد؛ شرکت کنندگان چینی تمایل داشتند موسیقی راک و کلاسیک را با غذای ناسالم مرتبط کنند، در حالیکه شرکت کنندگان دانمارکی بیان کردند، موسیقی هیپ هاپ انتخاب غذای ناسالم را القاء می کند.
افرادی که در معرض موسیقی سالم قرار گرفته بودند زمان بیشتری را برای تثبیت تصاویر غذاهای سالم تر مانند سبزی ها، سالاد ماهی تن و آناناس صرف کردند در مقابل انتخاب مواد غذایی افراد در معرض موسیقی ناسالم به مینی دونات ها، پیتزا و چیپس سیب زمینی محدود شد.
دانی پنگ لی، دانشجوی دکترای گروه علوم غذایی دانشگاه آرهوس دانمارک و محقق اصلی این تحقیق اظهار نمود: معمولا زمانی که به غذا فکر می نماییم، به طعم، بو و شکل آن هم توجه داریم اما در خیلی از مواقع نقش صدا نادیده گرفته شده است.
وی افزود: شناسایی اولویت های غذایی افراد به علت این که همیشه تصمیم گیری منطقی در آن وجود ندارد و اغلب تحت تأثیر امیال احساسی است یا ناخودآگاه توسط نیازهای جسمی و گرسنگی کنترل می شود، دشوار است. بعلاوه تعریف غذای سالم هم تاحدودی فردی و تحت تأثیر فرهنگ و سنت های غذایی است.
نتایج تحقیقات گذشته این گروه نشان می دهد، انسان به صورت ضمنی و صریح بعضی از صداها را با طعم هایی مانند تلخی و شیرینی مرتبط می کند. اما نتایج تحقیق جدید ثابت کرد که این تاثیرات با مفاهیم انتزاعی تر مانند سلامتی که در فرهنگ ها مختلف متفاوت هستند هم ارتباط دارد.
محققان با استفاده از نتایج پیش تحقیق، نسخه ناسالم و سالم غذایی را بر مبنای موسیقی شناسایی نمودند. هر دو نمونه دارای ملودی یکسان اما از نظر تنظیم آهنگ و سرعت متفاوت بودند. موسیقی ناسالم راک محور، موسیقی خشن، با صدای گیتار، گام های سریع، طبل ها با صدای سنگین و نوت های کوتاه بود و موسیقی سالم صدای جاز همراه با پیانو و سرعت کم داشت.
دانشمندان صدای موسیقی پس زمینه را هم بالا بردند تا اولویت شرکت کنندگان برای گزینه های غذایی سالم یا ناسالم را بیشتر تحت تأثیر قرار دهند. موسیقی ناسالم با صدای یک منظره شلوغ شهری، بوق خودرو ها و ترافیک همراه شد. محققان این فرضیه را مطرح نمودند که این صداهای دلخراش و استرس زا عملکردهای مغزی داوطلبان را تحت تأثیر قرار می دهند و به آنان فرصت کمتری برای تفکر در مورد گزینه های انتخابی می دهند. در همین حال، موسیقی پس زمینه سالم شامل موسیقی آرام متشکل از امواج اقیانوس و مرغ های دریایی بود که در تحقیقات قبلی مشخص شده بود با سلامتی همراه می باشد.


به طورکلی، هر دو گروه شرکت کنندگان دانمارکی و چینی هنگام پخش موسیقی با پس زمینه سالم غذاهای سالم را انتخاب کردند، این امر برپایه میزان انتخاب هر یک از شرکت کنندگان نسبت به غذای سالم و همینطور تعداد دفعاتی که باردیگر به آن انتخاب خاص پرداختند، مشخص شد. این موارد با نظارت بر حرکات چشم شرکت کنندگان مورد پیگیری قرار|گرفت. محققان این نظریه را مطرح نمودند که امکان دارد گوش دادن به موسیقی سالم آسان تر باشد، یا حداقل حواس پرتی کمتری ایجاد نماید و این مورد به شرکت کنندگان فرصت می دهد تا درباره تصمیمات خود فکر کنند.
نتایج این تحقیق در دنیای واقعی کاربردی است؛ فروشگاه ها، دولت ها و سرآشپزها می توانند موسیقی انتخاب کنند که دارای خصوصیت های سالم برای تشویق تغذیه سالم باشد، در حالیکه از لحن خشن و سرعت بالا جلوگیری شود تا افراد تحت تأثیر آن غذای سالم را انتخاب کنند.
پنگ لی اظهار داشت: «لازم نیست که شما ماه های زیادی را صرف انجام یک مطالعه و یافتن پارامترهای دقیق موسیقی کنید که با چیز خاصی مرتبط هستند. این نتایج فقط پیشنهادی برای افرادی است که می خواهند این کار را انجام دهند تا در انتخاب صدا و موسیقی بازتاب بیشتری داشته باشند و در موسسات غذایی یا تنظیمات خرده فروشی خود استفاده کنند.»
زیربنای تحقیق جدید نتایج قابل توجه تحقیقات پیشین بود که چگونگی تأثیر موسیقی بر مصرف را بررسی نموده بودند. در کارهای پیشگامانه از اواخر دهه ۱۹۹۰، محققان دریافتند که موسیقی بر انتخاب مواد غذایی تأثیر دارد اما در اکثریت قریب به اتفاق موارد، خریداران گفتند که موسیقی نقشی در تصمیم گیری آنان نداشته است و این مورد بیان می کند ما از تأثیر صدا بر انتخاب خود آگاه نیستیم و این تأثیر تا حدودی ناخودآگاه است.
امروزه خیلی از شرکتهای غذایی و رستوران ها از موسیقی بعنوان ابزاری برای تغییر انتخاب افراد استفاده می نمایند. نتایج مطالعات نشان دادند که موسیقی با صدای بلند که باعث حواس پرتی می شود، توانایی ما را در تشخیص بعضی از طعم ها مانند ترش و شیرین مختل یا تقویت می کند.
پنگ لی اظهار داشت: «برخی از رستوران ها از این ایده ها استفاده می نمایند و امکان دارد پیشرفت بیشتری در این حوزه داشته باشند اما من فکر می کنم میتوان از این نتایج نه تنها در حوزه غذا و خرده فروشی، بلکه در خیلی از موارد بهره برد.»
نتایج این تحقیق در نشریه Appetite منتشرشده است.




منبع:

1400/02/13
10:37:00
5.0 / 5
333
تگهای خبر: دانشجو , دانشگاه , شركت , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما