نقش میتوكندری در مبارزه با تب حصبه
این با من: پژوهشگران دانشگاه ˮییلˮ آمریكا در مطالعه اخیرشان نقش میتوكندری را در مبارزه با تب حصبه توضیح داده اند.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، پژوهشگران آمریکایی بتازگی در مطالعه اخیرشان گفته اند که چگونه میتوکندری با تولید یک ترکیب خاص می تواند با باکتری ایجاد کننده بیماری تب حصبه مبارزه کند.
سالمونلا تیفی(Salmonella Typhi) باکتری هایی هستند که موجب ایجاد تب حصبه می شوند. این باکتری ها دستگاه گوارش و روده و خون را آلوده می کنند.
حَصْبه(نام های دیگر: تب روده یا تب تیفوئید) یک بیماری عفونی است که در اثر باکتری سالمونلا تیفی ایجاد می شود، این بیماری واگیردار بوده و بوسیله آب و غذای آلوده توسعه می یابد و معمولاً با تب بالا، اسهال، بی اشتهایی و سردرد بروز می کند.
باکتری حصبه در آب های گل آلود تا یک ماه و در یخ تا سه ماه زنده می ماند، در اثر گرمای ۶۰ تا ۱۰۰ درجه از میان می رود و بویژه نور آفتاب به سرعت سبب انهدام باکتری می شود. در مقابل خشکی هم تا دو ماه مقاومت دارد.
میکروب بیماری تیفوئید از راه دهان وارد دستگاه گوارش شده و از آنجا به سایر نقاط بدن می رسد و نشانه های بیماری را پدیدار می سازد. میکروب باسیل از راه مدفوع به خارج راه می یابد. مدفوع و صفرا در دوران استقرار بیماری آلوده می باشند. گاهی در ادرار و استفراغ بیماران نیز باسیل وجود دارد. بیشتر بیماران در دوران نقاهت هم عامل انتشار میکروب به شمار می روند.
"جورج گالان"(Jorge Galan) میکروبیولوژیست آزمایشگاه دانشگاه ییل طی این مطالعه به همراه دیگر پژوهشگران یک سیستم دفاعی باستانی تکاملی که دارای میتوکندری بود را کشف کردند. دانشمندان با بهره گیری از فناوری تصویربرداری پیشرفته دریافتند که میتوکندری ترکیبی موسوم به "ایتاکونات"(itaconate ) را برای مبارزه با باکتری سالمونلا تیفی تولید می کند. این ترکیب به بخش دفاع سلولی که از پاتوژن محافظت می کند، رفته و متابولیسم و توانایی رشد آنرا مختل می کند. این مطالعه پیوندی بین متابولیت تولید شده در میتوکندری بعد از تحریک گیرنده های ایمنی ذاتی و مکانیسم دفاعی خودمختار سلولی به وجود آورده و نشان میدهد میتوکندری توسط آن ترکیب تکثیر یک پاتوژن باکتریایی داخل سلولی را محدود می کند.
منبع: inbaman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب