پژوهشگران آلمانی:
مصرف بیش از حد نمك، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می كند
به گزارش این با من پژوهشگران آلمانی در بررسی جدید خود دریافتند كه مصرف بیش از حد نمك می تواند به كاهش توانایی سیستم ایمنی منجر شود.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران "دانشگاه بن" (University of Bonn) آلمان در بررسی جدید خود دریافتند كه مصرف بیش از حد نمك، توانایی بدن را در مقابله با عفونت های باكتریایی از بین می بردـ
"كریستین كرتز" (Christian Kurts)، پژوهشگر دانشگاه بن و گروهش در بررسی خود كه روی موش ها و ۱۰ انسان صورت گرفت، نشان دادند موش هایی كه رژیم غذایی پرنمكی دارند، كمتر در مقابله با عفونت های كلیوی ناشی از باكتری "اشریشیا كلی" (E. Coli) و عفونت های دیگری كه ناشی از باكتری "لیستریا منوسیتوژنز" Listeria" monocytogenes" هستند، موفق می شوند.
كرتز اظهار داشت: این باكتری ها پیش از این كه سیستم ایمنی بتواند آنها را از بین ببرد، به آن صدمه می رسانند.
پژوهشگران بعد از بررسی موش ها، به ۱۰ زن و مرد سالم بین ۲۰ تا ۵۰ سال، روزانه شش گرم نمك اضافه دادند و مشاهده نمودند كه بعضی از سلول های ایمنی معروف به "نوتروفیل" (Neutrophil)، توانایی خویش را در از بین بردن باكتری ها از دست می دهند.
ایده پژوهشگران این است كه دو مكانیسم در این فرایند نقش دارند. اولین مكانیسم، هنگامی فعال می شود كه نمك زیادی مصرف می نماییم. با مصرف زیاد نمك، هورمون هایی ترشح می شوند تا بدن را به دفع بیشتر نمك وادار كنند. یكی از عوارض جانبی این واكنش، سركوب سیستم ایمنی در سرتاسر بدن است.
دومین مكانیسم، بر كلیه اثر می گذارد. كرتز و گروهش دریافتند كه مصرف بیش از حد نمك، به انباشته شدن آن در كلیه و سركوب نوتروفیل ها منجر می شود.
این پژوهش، در مجله Science Translational Medicine" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب