استفاده بیش از اندازه از مواد ضد عفونی كننده مشكلاتی در بدن به وجود می آورد

استفاده بیش از اندازه از مواد ضد عفونی كننده مشكلاتی در بدن به وجود می آورد این با من: ایسنا/سیستان و بلوچستان استفاده بیش از اندازه از مواد ضد عفونی كننده دارای عوارض خاصی است كه می تواند مشكلاتی را در بدن ایجاد كند.


به نقل از دانشگاه علوم پزشكی زاهدان یكی از محصول بهداشتی كه در این روزها محبوبیت زیادی پیدا كرده است، ضدعفونی كننده های دست است، بیشتر كادر درمانی و حتی مردم عادی برای جلوگیری از آلودگی دست ها با میكروب های عامل بیماری ترجیح می دهند كه از این مواد برای تمیز كردن دست ها در طول روز استفاده كنند. علاوه بر محلول های ضد عفونی كننده بعضی از افراد از دستمال مرطوب برای رعایت بهداشت استفاده می نمایند. این محصولات بیشتر زمانی مورد استفاده قرار می گیرند كه صابون و آب در دسترس نباشد.
این درست است كه مواد ضد عفونی كننده دست، میكروب ها را از بین می برند، اما مهمست كه استفاده از آنها را محدود كنید. استفاده بیش از اندازه از این محصولات بهداشتی دارای عوارض خاصی است كه می تواند مشكلاتی را در بدن ایجاد كند.
در بیشتر مواد ضد عفونی كننده تجاری، یك ماده شیمیایی معمولی برای افزایش خواص ضد باكتریایی محصولات استفاده می شود كه نام آن تریكلوزان است. اما عوارض ناشی از این ماده ممكنست از فوایدش بیشتر باشد. این ماده شیمیایی می تواند موجب ایجاد مقاومت در باكتری ها در مقابل آنتی بیوتیك ها شود.
باتوجه به مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۶ كه نتایج آن در Microbial Drug Resistance انتشار یافته، استفاده گسترده از تریكلوزان، به سبب ایجاد مقاومت به آنتی بیوتیك ممكنست خطرات بالقوه ای را برای سلامت عمومی بدن به همراه داشته باشد. یكی دیگر از مطالعاتی كه در سال ۲۰۱۴ در Frontiers in Microbiology انتشار یافته است نیز یادآور می شود كه این ماده شیمیایی ممكنست در مقابل چند دارو در بدن مقاومت ایجاد كند.
مطالعات انتشار یافته در سال ۲۰۱۲ در Proceedings of the National Academy of Sciences اشاره می كند كه تریكلوزان، یك ماده شیمیایی است كه به سبب خواص ضد باكتری در حجم زیاد در محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده آلاینده ای است كه برای رشد بدن انسان و محیط زیست نگرانی هایی را به دنبال دارد.
این مطالعه نشان میدهد كه این ماده شیمیایی می تواند بر روی انقباض عضله قلب و عضلات اسكلتی تاثیر منفی داشته باشد.
حتی اگر مواد ضد عفونی كننده دست ها حاوی تریكلوزان نباشند، بدان مدلول نیست كه استفاده از آنها كاملا ایمن است. یكی دیگر از مواد فعال در بعضی از مواد ضد عفونی كننده دست، الكل است كه بعنوان یك عامل ضد میكروبی برای كشتن باكتری ها در این محصولات عمل می كند.
ضد عفونی كننده های دست كه حاوی حدود ۶۵ درصد الكل هستند، هنگام استفاده بر روی پوست ممكنست به بدن لطمه برسانند. اتیل الكل با اختلالات ایمنی و حساسیت بالا در بدن كه می تواند آسم و درماتیت مزمن ایجاد كند، مرتبط می باشد.
خیلی از مواد ضد عفونی كننده دست شامل ایزوپروپیل الكل می باشد. این ماده یك محصول پتروشیمی است كه برای بدن سمی می باشد.
ضدعفونی كننده های پایه الكلی علاوه بر خشكی دست و آلرژی بدلیل داشتن رایحه های معطر مضرات زیادی برای بدن دارند. رایحه های مصنوعی اغلب حاوی فتالات هستند كه موجب اختلال در غدد درون ریز می شوند و كاركرد هورمون ها را تقلید می كنند. آنها حتی ممكنست تغییرات ژنتیكی ایجاد كنند.
پس سفارش می شود بجای استفاده بی رویه از محلول های ضدعفونی دست، شستن دستها با آب و صابون را بدلیل عوارض كمتر و فواید بیشتر فراموش نكنند و به دیگران نیز سفارش نمایند.




منبع:

1398/12/09
23:32:34
5.0 / 5
3714
تگهای خبر: دانشگاه , محصولات , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما