طی نشستی بررسی شد:
تغذیه نامناسب از عوامل مهم مبتلاشدن به سرطان و دیابت
این با من: با هدف بررسی و ارائه راهكارهای علمی و عملی جهت برگزاری كمپین تغذیه سالم نشست مشتركی با حضور مدیران ارشد وزارت بهداشت و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور اجرا شد.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا، دكتر میرزای رزاز - رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور - در نشستی با مدیران ارشد وزارت بهداشت و كمیته اجرایی كمپین تغذیه سالم، تغییر رفتار جامعه ایرانی درباب تغذیه را یك لزوم دانست و اظهار نمود: تركیب غذایی نامناسب و فعالیت فیزیكی كم افراد سبب افزایش خطر مبتلاشدن به بیمارهای غیرواگیر مانند فشار خون، سرطان، دیابت و چاقی می شود كه درایران شیوع بالایی دارد.
رییس انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینكه یكی از مهمترین عوامل شكل دهنده چنین الگوی بیماری در جامعه مجموعه عادات و فرهنگ غذایی افراد جامعه است، اظهار داشت: مجموعه عواملی كه این بستر را می سازد، از فرهنگ و آداب و سنن هر جامعه گرفته شده كه خود تحت تاثیر وضعیت جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و آگاهی های تغذیه ای در افراد جامعه است.
وی با اشاره به طراحی و آماده سازی كمپین تغذیه سالم اظهار داشت: با اتفاقی كه در وزارت بهداشت و درمان افتاد و با تفكر جدید حاكم بر این وزارتخانه در خصوص اینكه پیشگیری را مقدم بر درمان می داند، ما اهتمام كرده ایم باتوجه به اهمیت بحث تغذیه اهتمام جدی به موضوع آموزش تغذیه داشته باشیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه اشاره كرد: چارت انستیتو پس از ۶۰ سال قدمت اصلاح گردید و دست ما برای تنوع خدماتی كه ارائه می دهیم بازتر شده است. یكی از موارد بسیار مهمی كه در تاسیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای بسیار بر آن تاكید گردیده است بحث آموزش همگانی است كه متاسفانه در دو سه دهه گذشته مغفول مانده بود و امیدواریم با اجرای این كمپین نسبت به جبران عقب ماندگی ها دراین زمینه گام های اساسی برداشته شود.
میرزای رزاز در بخش دیگر این جلسه ضمن تشریح ساختار و وظایف انستیتو، آموزش همگانی تغذیه را یكی از اهم وظایف این انستیتو برشمرد.
وی اشاره كرد: باتوجه به اصل آموزش و آمار انتشار یافته در سازمان بهداشت جهانی ۴۳ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، ۱۶ درصد سرطان ها، ۴ درصد تنفسی و ۴ درصد دیابت است كه با اصلاح فرهنگ زندگی و تغذیه سالم می توان از خیلی از این مرگ و میرها جلوگیری كرد.
وی گروه های هدف در كمپین تغذیه سالم را معاونان و مدیران بهداشت، مسئولان، مدیران صنایع غذایی و وابسته، اصحاب رسانه و اقشار مردم دانست و اهداف راهبردی در كمپین ملی تغذیه سالم را آگاهی مخاطب از تغذیه سالم، جلب توجه و اعتماد مخاطب، معرفی مزیت های تغذیه سالم و تغییر رفتار مخاطب دانست.
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، در این جلسه دكتر محمد اسماعیل اكبری - مشاور عالی وزیر بهداشت و دكتر داودی - مشاور وزیر و مدیر كل دفتر وزارتی - حضور داشتند.
منبع: این با من
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب