به انگیزه نامه گروهی از دانشجویان به رییس صداوسیما

پل میان دانشگاه و صداوسیما ترمیم می شود؟

پل میان دانشگاه و صداوسیما ترمیم می شود؟ این با من: عبدالعلی علی عسكری بیشتر از سه سال است كه ریاست سازمان صداوسیما را بر عهده گرفته و با وجود اهمیت تعامل این رسانه با دانشگاه ها، تابحال حضوری قابل توجه را در محافل علمی به ثبت نرسانده است؛ این در شرایطی است كه اساسا یكی از الزامات نزدیك شدن به تعریف «دانشگاه» برای رسانه ملی، تعامل با این حوزه و خصوصا شنیدن صدای دانشجو تلقی می شود.


رویكرد رئیس صداوسیما در قبال دانشگاهیان، بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، امام صادق(ع)، امیركبیر و خواجه نصیرالدین طوسی را بر آن داشت تا در نامه ای خطاب به علی عسكری، از او برای حضور در یكی از دانشگاه های تهران و پاسخگویی به سوالات دانشجویان دعوت كنند.
رویكرد رئیس صداوسیما در قبال دانشگاه در حالی از طرف قشری از دانشگاهیان مورد انتقاد قرار گرفته، كه بنظر می رسد پیش تر تعامل جدی تری را در این خصوص شاهد بودیم. عزت الله ضرغامی كه به مدت ۱۰ سال سُكان مدیریت این رسانه را بر عهده داشت، همچون مدیرانی بود در جلسات دانشگاهی حضور پیدا می كرد، به صورت مستقیم پاسخگوی سوالات دانشجویان بود و اتفاقا در خیلی از این جلسات خبرنگاران رسانه ها هم دعوت می شدند.
بااینكه این سیاست به مرور زمان نادیده گرفته شد و هم اكنون تعامل رئیس رسانه ای كه از آن با عنوان «ملی» یاد می شود با اهالی دانشگاه و قلم به حداقل رسیده است.
در همین راستا امیدعلی مسعودی ـ استاد علوم ارتباطات ـ در گفت وگویی با ایسنا اظهار نمود: امام خمینی (ره) همیشه معتقد بودند كه صداوسیما باید همانند یك دانشگاه عمل كند. چون صداوسیما در كنار وظایف دیگر خود همانند سرگرمی و فرهنگ سازی، می تواند سبب بیداری و افزایش سطح دانش و توان افكار عمومی شود.
او افزود: در این میان با عنایت به اینكه آقای علی عسكری دانش آموخته دانشگاه هستند و سازمان صداوسیما نیز دارای یك دانشگاه است، لازم است كه از تعامل با دانشگاه ها استقبال كنند. حضور ایشان نیز در این محفل ها موجب می شود كه به بسیاری از سوالات پاسخ داده شود و رفع ابهام صورت بگیرد. از طرف دیگر تعامل میان صداوسیما و دانشگاه ها می تواند به انجام كارهای پژوهشی بیشتر نیز كمك نماید.
مسعودی با اشاره به اینكه «دانشگاه و صداوسیما به صورت متقابل نیازمند هم هستند»، اشاره كرد: نه تنها رئیس سازمان صداوسیما، بلكه همه مسئولان موظف به پاسخگویی هستند و اصلا پاسخگویی جزو مسائل ذاتی پذیرش مسئولیت است. این مساله در فرمان حضرت علی (ع) به مالك اشتر نیز مطرح گردیده است. مردم وقتی نظام جمهوری اسلامی را برقرار می كنند انتظار دارند كه نخستین تفاوت این نظام با نظام های دیگر، پاسخگویی مسئولان باشد؛ چونكه مردم این نظام را چه در دوران دفاع مقدس و چه در دوران سازندگی و تحریم پیش می برند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه «مردم حق دارند بپرسند و مسئولان نیز موظفند پاسخگو باشند»، با اشاره به نامه دانشجویان بسیجی به رئیس صداوسیما، اظهار نمود: نیروهای بسیجی حتما می توانند به صداوسیما كمك كنند و خیلی لزوم دارد كه رئیس سازمان صداوسیما كه منصوب شده توسط مقام معظم رهبری است، در تمامی صحنه ها پاسخگو باشد و حتی می تواند مشكلات صداوسیما را در بین بگذارد. به هر حال برخی از مشكلات را خود آقای علی عسكری نمی تواند حل بكند و دانشگاه و مردم می توانند كمك او كنند.
او اضافه كرد: هر زمان كه مسئولان به مردم متوسل شدند پاسخ گرفتند. یكی از نمونه های این مساله هشت سال جنگ تحمیلی است كه اگر مردم نبودند، تجاوز اینچنین سركوب نمی شد. همه ما به صورتی بسیجی هستیم و باید دست در دست هم دهیم و مشكلات را در كنار هم حل نماییم. پاسخگویی موجب می شود كه مردم نیز احساس مشاركت و مسئولیت كنند. اینها نكات مهمی است كه امیدوارم با حضور آقای علی عسكری در جمع دانشجویان به آنها پرداخته شود.




منبع:

1398/07/03
20:26:04
5.0 / 5
4327
تگهای خبر: پژوهش , دانشجو , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما