كاهش انتشار آلاینده های شركت فولاد مباركه با نانو فیلترهای غبارگیر محققان كشور

كاهش انتشار آلاینده های شركت فولاد مباركه با نانو فیلترهای غبارگیر محققان كشور این با من: محققان یكی از شركت های دانش بنیان با تولید فیلترهای غبارگیر در سال قبل توانست 3 هزار فیلتر را به شركت فولاد مباركه به فروش برساند كه این امر كاهش انتشار آلاینده های این شركت به محیط زیست را به دنبال داشته است.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، این شركت دانش بنیان نانو تولید كننده فیلترهای صنعتی با فناوری نانو است. این فیلترها دارای قابلیت جذب ذرات و طول عمر بیشتری هستند. محصولات تولیدی این شركت موفق به دریافت گواهی تاییدیه نانو مقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و همین طور گواهی نامه های استاندارد بین المللی ایزو ۹۰۰۱ شده است.
این شركت در اسفندماه ۹۷ موفق به فروش ۳ هزار فیلتر به شركت فولاد مباركه شده است. با فروش فیلترهای نانویی این شركت به فولاد مباركه، دامنه نفوذ فیلترهای نانویی در صنایع كشور گسترش یافت. با استفاده از این فنآوری، انتشار ریزگردها از خروجی كارخانه ها كاسته می شود.
سید امیر حسین تقوی، مجری طرح با اشاره به اینكه فروش این فیلترها با فولاد مباركه بوسیله مناقصه ای در سال ۹۷ انجام شد، اظهار داشت: دامنه استفاده از این فیلترها بسیار وسیع بوده، بطوریكه صنایعی نظیر سیمان و فولاد همچون مصرف كنندگان مهم این نوع فیلترها قلمداد می شوند.
وی درباره مزیت این فیلترها اظهار نمود: به سبب وجود نانو الیاف در فیلترها، قدرت جذب این فیلترها نسبت به فیلترهای رایج بسیار بالاتر بوده و امكان گیر اندازی ذرات زیر ۲٫۵ میكرون در این فیلترها وجود دارد. بدین سبب شركت ها و كارخانه های تولیدی می توانند با استفاده از این فیلترها نسبت به جذب ریزگردها از خروجی كارخانه اقدام نمایند و در نهایت میزان رهایش ریزگردهای خطرناك به محیط زیست به حداقل برسد.
تقوی با اشاره به استفاده از نانو الیاف در تولید این فیلترها اضافه كرد: دستگاه تولید نانو الیاف در این شركت طراحی و ساخته شده است. بدین سبب تمام طول زنجیره تولید یعنی از تولید مواد اولیه نانویی تا محصول نهایی در داخل و با كمترین وابستگی به خارج تولید شده است.
فیلترهای كارتریج از دیگر انواع فیلترهای صنعتی این شركت است كه شامل فریم فلزی و مدیای آن از جنس پلی استر، پلی پروپیلن و یا سلولزی است. این فیلترها در صنایعی چون رنگ، معدن، نیروگاه ها، صنایع نفت و پتروشیمی كاربرد دارند.
ماسك نانو از دیگر محصولات دانش بنیان این شركت است كه از چندین لایه تشكیل شده و دارای لایه میكروفیلتر حاوی لایه نانو الیاف با قطر كمتر از ۱۰۰ نانومتر است.
ماسك های سوپاپ دار این شركت به شكلی طراحی شده است كه عمل ورود و خروج هوای دم و بازدم را انجام می دهد و كیفیت دیافراگم این سوپاپ در عملكرد ماسك بسیار مهم است؛ چونكه در صورت درست عمل نكردن، هوای آلوده از آن عبور كرده و عمل فیلتر كردن ماسك صورت نمی گیرد. این در شرایطی است كه ماسك های این شركت دانش بنیان دارای دیافراگم سیلیكونی است كه در حین تنفس كاملاً بسته شده و هوای ورودی از قسمت لایه های ماسك وارد ریه می شود و در عمل بازدم باز شده و هوای بازدم از ماسك تخلیه می شود.
برمبنای استاندارهای جهانی ماسك های نانو دارای راندمان ۹۹ درصد در جذب ذرات بوده و در طبقه بندی ماسك ها در طبقه پایین ترین میزان نفوذ پذیری قرار گرفته و از این لحاظ دارای كارایی و راندمان چندین برابری نسبت به ماسك های معمولی است.
مجری طرح، چالش اصلی فیلترهای رایج را عدم توانایی آنها در جداسازی ذرات كوچك تر از یك میكرومتر دانست و افزود: اما استفاده از نانو الیاف در ساختار فیلترها سبب می شود كه ذرات كمتری، توانایی عبور از روزنه های فیلتر را داشته باشند و این به مدلول ارتقای عملكرد فیلتر، طول عمر آن و كیفیت هوای حاصل از آن است.
تقوی با تاكید بر اینكه استفاده از نانو الیاف در ساختار فیلتر، تراكم آنرا می كاهد، اظهار نمود: این امر سبب كاهش افت فشار فیلتر می شود و در نتیجه در مصرف انرژی در پروسه فیلتر كردن صرفه جویی می شود. به عبارت دیگر، فیلترهای صنعتی نانو، علاوه بر حذف ذرات ریزتر، هزینه ها را نیز می كاهد.
مجری طرح، تولید انبوه ماسك های تنفسی نانو و فیلترهای صنعتی نانو جهت استفاده در كارخانجات و كارگاه های تولیدی را از دستاوردهای تحقیقاتی این شركت فناور نام برد و تصریح كرد: این واحد فناور ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار نانوفیلتر غیر خودرویی و یك میلیون و ۸۰۰ هزار ماسك نانویی سوپاپ دار را دارد. این دو محصول با ابعاد نانومتری حفرات، قادرند ذرات زیر یك میكرون را فیلتر كنند.
بگفته وی، الان صنایع خودروسازی، تولید گچ و سیمان و آرد از كاربران اصلی این فیلترها هستند.




منبع:

1398/03/03
22:45:09
5.0 / 5
4335
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما