ولایتی:
اواسط قرن سوم تا اواخر قرن پنجم، دوران طلایی تمدن اسلامی بود
به گزارش این با من مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری اواسط قرن سوم تا اواخر قرن پنجم را دوره طلایی تمدن اسلامی دانست و اظهار نمود: بین سال های 354 تا 430 دوران طلایی تمدن اسلامی است و در این دوران دانشمندانی مثل ابوریحان، ابن هیثم، ابن سینا و... از دنیای اسلام در حال تولید علم در دنیا بودند.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا، علی اكبر ولایتی امروز ۲۸ فروردین ماه در دومین همایش بین المللی «ابن هیثم و نور» در دانشگاه شهید باهنر كرمان با اشاره به نام كامل این دانشمند مسلمان «ابوعلی حسن بن حسن ابن هیثم» كه در بصره متولد شد و در قاهره از دنیا رفت، اظهار داشت: باید خاطرنشان كرد كه فیزیك نور مدیون مسلمانان است و در قله علوم همچون پزشكی دانشمندانی مانند رازی را داریم.
وی اواسط قرن سوم تا اواخر قرن پنجم را دوره طلایی تمدن اسلامی دانست و اظهار نمود: بین سال های ۳۵۴ تا ۴۳۰ دوران طلایی تمدن اسلامی است و در این دوران دانشمندانی مثل ابوریحان، ابن هیثم، ابن سینا و … را داریم.
وی مهمترین كتاب «ابن هیثم و نور» را «مناظر و مرایا» دانست و با اشاره به اینكه مبدا علم نور مسلمانان و ایرانی ها بودند نه یونان باستان، اظهار نمود: نور در قرآن به معانی مختلف حقیقی و مجازی همچون خدا، دین اسلام، پیامبر، قرآن، هدایت الهی معرفت و… بكار رفته و در آیه نور، مراد نور ظاهری نیست و برای همین در قرآن كریم خداوند فرمودند: «لاشرقیه و لاغربیه» و به همین نسبت تعابیر دانشمندان مسلمان از نور در طیف های فلسفی عرفانی و علمی تقسیم می شود.
ولایتی خاطرنشان كرد: ابن هیثم در بصره در سال ۳۰۴ به دنیا آمد و در سال ۴۳۰ وفات یافت و ۱۰۰ اثر علمی در حوزه فیزیك، نور، نجوم و … به وی نسبت داده شده كه همچنان بعضی از این آثار امروزه از وی بر جای مانده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب