معاون پژوهشی دانشگاه مطرح كرد؛

كمبود تجهیزات بزرگترین چالش پژوهش در دانشگاه خوارزمی

كمبود تجهیزات بزرگترین چالش پژوهش در دانشگاه خوارزمی این با من: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی مهمترین چالش های این دانشگاه در زمینه پژوهش را كمبود تجهیزات عنوان نمود و اظهار داشت: تجهیزاتی كه در آزمایشگاه های قدیمی وجود دارد، فرسوده است و رشته های جدیدی هم كه تاسیس می شوند، تجهیزات ندارند.


دكتر محمدحسین مشهدی زاده در گفت وگو با ایسنا اظهار نمود: در سال های اخیر هم بودجه خاصی برای تجهیزات تخصیص داده نشده است. در سال 95 قرار بر این بود كه بودجه زیادی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تجهیز آزمایشگاه ها تخصیص داده شود، اما اجرایی نشد و در سال 96 هم این اتفاق نیفتاد.
وی اضافه كرد: مهمترین مشكل ما بحث تجهیزات است و ما از اعضای هیئت علمی انتظار داریم كه با این تجهیزات اندك كارهای كیفی انجام دهند و از آن جایی كه ما تاكید داریم فعالیت ها از لحاظ كیفی به نحو مطلوب انجام شوند، لازمه تحقق آن این است كه تجهیزات كافی در اختیار اعضای هیئت علمی قرار داده شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی درباره مهمترین فعالیت های پژوهشی دانشگاه در سال 96 اظهار داشت: تلاش هایی كه ما در سال 96 انجام دادیم، بیشتر در جهت تولید مقالات و طرح ها و بخشی هم مربوط به كارآفرینی و فناوری بوده است.
وی درباره برنامه های پژوهشی این دانشگاه در سال 97 اظهار نمود: در سال 97 به دنبال پررنگ تر كردن بحث ارتباط دانشگاه با جامعه خواهیم بود و می خواهیم دانشجویانمان را مستقیما به جامعه وصل نماییم. یعنی صرفا فقط بحث حضور در كلاس های درس مطرح نباشد. خصوصا رساله ها و رساله های دانشجویان تحصیلات تكمیلی را به سمتی هدایت نماییم كه مشكلی از مشكلات جامعه را رفع كنند و فقط به این شكل نباشد كه رساله ای نوشته شود و در قفسه كتابخانه نگهداری شود. در این راستا با سازمان های مختلف ارتباط هایی را برقرار كرده ایم و با آن ها به صورت مرتب جلساتی را برگزار می نماییم و امیدواریم در سال 97 این طرح ها را هرچه بیشتر اجرایی نماییم.
مشهدی زاده اضافه كرد: دو موردی كه در سال 96 سعی كردیم بیشتر توسعه و رشد دهیم، مباحث فناوری و كارآفرینی است، چون با عنایت به اهمیت برقراری ارتباط با جامعه و جذب دانشجویان تربیت شده در دانشگاه به بازار كار، نیاز بود به این مسئله توجه ویژه ای شود. بنابراین اداره كارآفرینی دانشگاه چند طرح مهم را كه در حد طرح ملی بود، به صورت پایلوت در داخل دانشگاه اجرا كرد كه یكی از معروفت ترین آن ها طرح 2020 بود.
وی ادامه داد: این طرح در صدا و سیما هم رونمایی گردید و با وزارت كار هم صحبت كردیم كه این طرح در سطح ملی صورت گیرد، با وزارت علوم هم مذاكراتی كرده ایم كه بخشی از این طرح بعنوان كارورزی دانشجویان سراسر كشور اجرا شود؛ منظور از این طرح آن است كه 20 مهارت تا سن 20 سالگی به هر دانشجو آموخته شود. این ها مهارت هایی است كه لازم است دانشجو پیش از ورود به بازار كار آن ها را فرا بگیرد. روی این طرح بسیار كار شده و در دانشگاه چندین دوره برگزار شده است. امیدواریم از سال آینده این طرح در سطح ملی صورت گیرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی درباره دیگر برنامه های پژوهشی در این دانشگاه، اظهار داشت: در زمینه فناوری هم سال 96 سرمایه گذاری هایی انجام شد و از اعضای هیئت علمی كه می توانستند یك سری فعالیت های خاصی را انجام دهند و یا محصولی را تولید كنند، حمایت هایی شد و در هفته پژوهش از چهار محصول رونمایی گردید و به دنبال آن هستیم كه این محصولات را به مرحله عقد قرارداد با صنایع برسانیم تا این محصولات در قالب شركت های دانش بنیان به تولید برسند.
مشهدی زاده خاطرنشان كرد: شركت های دانش بنیان هم از دیگر موضوعاتی بود كه در سال 96 در مورد آن فعالیت هایی انجام دادیم. در این راستا مراكز نوآوری را فعال كردیم، به خصوص به جهت اینكه ارتباط مستقیم با جامعه داشته باشیم دو مركز نوآوری را در شهرك های صنعتی" مستقر كردیم؛ یكی در شهرك صنعتی شمس آباد در استان تهران و دیگری شهرك صنعتی استان البرز. در آنجا دفتری داریم كه اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه مستقیما مراجعه نموده و بازدید به عمل می آورند و اگر مشكلاتی داشته باشند، بیان می كنند و از آن طرف اساتید ما هم به صورت دوره ای از آن صنایع بازدید كرده و مشكلات آن ها را حل می كنند.
وی در انتها درباره اولویت های برنامه های معاونت پژوهشی در سال 97 اظهار داشت: در مورد فعالیت های بین المللی تاكید بیشتری خواهیم داشت، همینطور می خواهیم علاوه بر آنكه در داخل كشور طرح های پژوهشی مان را فعال تر می نماییم، ارتباطمان را با صنایع و سازمان های مختلف هم بیشتر نماییم.



1397/01/05
12:22:52
5.0 / 5
5182
تگهای خبر: پژوهش , دانش بنیان , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما