در بیست ونهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشكی رازی ؛

عین اللهی: خواهان افزایش تعداد اعضای هیات علمی پژوهشی هستیم

عین اللهی: خواهان افزایش تعداد اعضای هیات علمی پژوهشی هستیم به گزارش این با من، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه خواهان افزایش تعداد اعضای هیات علمی پژوهشی هستیم، اظهار داشت: تصور می کنم این خواسته در آینده نزدیک عملیاتی می شود.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، بهرام عین اللهی در «بیست ونهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی» که بامداد امروز، دوشنبه ۲ بهمن در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار داشت: هیچ کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران تحت هجمه های همه جانبه قرار نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه «خودکفایی» را در کانون توجه قرار داده ایم، اظهار داشت: بنابر اظهار سازمان بهداشت جهانی، قوی ترین سیستم بهداشتی و درمانی منطقه از آن ایران است، اظهار داشت: دستیابی چنین جایگاهی به آسانی حاصل نشده است؛ کوشش های بسیاری برای تحقق این مساله طی سالهای انقلاب صورت گرفته است. جمهوری اسلامی ایران به قله های عرصه سلامت دست یافته و توانسته مشکلات مردم را حل کند.

عین اللهی با اشاره به اینکه امید به زندگی در آغاز انقلاب اسلامی ۵۶ سال بود، اظهار داشت: هم اکنون، امید به زندگی به ۷۶ سال رسیده است. میزان امید به زندگی، یکی از فاکتورهای مهم عرصه سلامت بشمار می رود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر نوزادان کاسته شده است، اظهار داشت: میزان مرگ و میر نوزادان در آغاز انقلاب به میزان ۳۲ در هزار بود؛ اما این عدد به ۸ در هزار رسیده است. همین طور میزان مرگ و میر مادران در قبل از انقلاب معادل ۲۵۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده بود که این عدد به ۲۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده رسیده است. همین طور میزان مرگ و میر کودکان از ۱۳۵ در هزار تولد زنده به ۱۳ در هزار تولد زنده رسیده است.

وی افزود: همین طور بیماریهای واگیردار در کشور کنترل شده است؛ همین طور توانسته ایم خانه های بهداشت را توسعه دهیم و تعداد آنرا به ۱۸ هزار مورد برسانیم. دسترسی مردم در تمام نقاط کشور صورت گرفته است و پاسخگویی به نیاز جامعه از دیگر اقدامات انجام شده است.

عین اللهی با اشاره به اینکه بدنبال تحقق هدف ایجاد نظام پیشرفته سلامت در نظام نوین تمدن اسلامی هستیم، اظهار داشت: ما باید حوزه سلامت را همزمان با رشد تمدن اسلامی انجام دهیم و قطعا، پژوهش می تواند نقش عمده ای در ایجاد نظام پیشرفته سلامت داشته باشد.

* جشنواره رازی، نماد فعالیتهای پژوهشی وزارت بهداشت

عین اللهی با اشاره به اینکه آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت کشور ادغام شده است، توضیح داد: سال ۶۵، آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت کشور ادغام یافت و ثمرات فراوانی به ارمغان آورد. ۲۷۰ هزار دانشجو ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی در کشور مشغول به تحصیل هستند؛ همین طور تعداد اعضای هیات علمی نیز ۲۲ هزار نفر است. ۸۶۱ مرکز تحقیقاتی، ۷۲ پژوهشکده و ۱۰۱ مرکز تحقیقاتی، ۳۶ بیوبانک و بالغ در وزارت بهداشت مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره رازی را می توان نماد فعالیتهای پژوهشی وزارت بهداشت درنظر گرفت، اظهار داشت: هدف اصلی وزارت بهداشت از فعالیتهای پژوهشی این است که به علم نافع نائل شویم و برای ارتقاء مادی و معنوی کشور فعالیت نماییم. تحقیقات با هدف حل نیازهای کشور صورت می گیرد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه «جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی» مزین به نام یکی از دانشمندان برتر ایرانی است، اظهار داشت: ایران کشوری است که هویت علمی و پژوهشی دارد و جشنواره رازی که برگرفته از نام یک اندیشمند ایرانی است هویت ایران را بیان می کند. ما با بهره گرفتن از هویت و خودباوری می توانیم خیلی از کارهای بزرگ را باوجود تحریم ها و تهدیدهای گوناگون انجام دهیم.

عین اللهی اظهار داشت: دانشمندان ما در دوران کرونا توانستند به موفقیت های بسیاری دست یابند. بررسی ها بیان کننده این است جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای موفق در حوزه کنترل و پیشگیری کرونا بشمار می رود.

وزیر بهداشت دولت سیزدهم با اشاره به اینکه روُسای دانشگاه های علوم پزشکی باید اولویت ها و سیاست های خودرا تعیین کنند، اضافه کرد: این احتمال وجود دارد که تعدادی از سیاست ها در دانشگاه ها مشترک باشد و به شکل خاصی در یک دانشگاه یا یک استان اجرا شود. ماموریت گرایی از انتظارات وزارت بهداشت به حساب می آید، ما از دانشگاه های علوم پزشکی انتظار داریم که با عنایت به خاصیت های منطقه ای که در آن قرار دارد ماموریت هایی را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه برنامه «عدالت، تعالی در نظام سلامت» توسط وزارت بهداشت در دولت سیزدهم پیگیری می شود، اظهار داشت: با عنایت به چنین دیدگاهی، تمام دانشگاه های علوم پزشکی می توانند برای ارتقاء پژوهش و دانش نقش آفرینی کنند و با عنایت به ماموریت هایی که به آنها واگذار می شود در راستای ارتقاء علم گام بردارند. امیدوار هستم که با کمک یکدیگر بتوانیم به مرجعیت علمی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، نائل شویم. ما با دیپلماسی علمی، بهبود اقتصاد دانش بنیان و حرکت های علمی می توانیم به مرجعیت علمی نائل شویم.

* سهم دانشگاه های علوم پزشکی از مقالات چاپ شده

عین اللهی با اشاره به اینکه موضوع راندمان از اهمیت فراوانی برخوردار است، اظهار داشت: موضوع راندمان و استفاده از امکانات موجود، دیگر خواسته وزارت بهداشت از اساتید علوم پزشکی بشمار می رود. ما باید امکانات را تجهیز نماییم و لابراتوار های مرکزی را ایجاد نماییم. ما باید حداکثر استفاده از تجهیزات موجود را داشته باشیم؛ اما باید امکانات و منابع بصورت عادلانه میان دانشگاه های علوم پزشکی تقسیم شود.

وی با اشاره به اینکه جایگاه ایران در حوزه جهانی در حوزه نگارش مقاله بهبود یافته است، اظهار داشت: ما در جایگاه شانزدهم جهان قرار داشته ایم که با ارتقاء یک پله ای در جایگاه پانزدهم قرار گرفته ایم. ما جایگاه نخست حوزه سلامت منطقه را از آن خود کرده ایم. همین طور از نظر شاخص نوآوری در جایگاه ۶۲ جهان قرار داریم.

وزیر بهداشت درباره ی سهم وزارت بهداشت از مقالات انتشار یافته اظهار داشت: تعداد ۷۷ هزار و ۷۹۱ مقاله در کشور به چاپ رسیده که سهم دانشگاه های علوم پزشکی از تعداد مقالات چاپ شده معادل ۳۱ هزار و ۸۶۴ مورد است. بر این اساس، حدود ۴۰ درصد از تولیدات علمی کشور متعلق به دانشگاه های علوم پزشکی است.

* تجاری سازی محصولات اهمیت دارد

عین اللهی با اشاره به اینکه معاونت علمی ریاست جمهوری برای شرکت های دانش بنیان تسهیلات بسیار خوبی درنظر گرفته است، اظهار داشت: ۱۵ پارک علم و فناوری را در وزارت بهداشت راه اندازی کرده ایم و زمینه های رشد برای شرکت های مستقر در این پارک ها برقرار است که با توسعه شرکت های دانش بنیان بتوانیم نیازهای حوزه سلامت را برطرف نماییم.

وی با اشاره به اینکه ارتباط میان دانشگاه و صنعت بسیار اهمیت دارد، اظهار داشت: بمنظور تحقق این مساله نیازمند یک جهش بزرگ هستیم و این جهش بزرگ باید از مرحله دانش بنیان تا تجاری سازی صورت بگیرد. اگر محصولی مورد تایید قرار بگیرد، تلاش می نماییم که آن محصول را در کشور گسترش دهیم. ۳۵ قرارداد سی تی اسکن برای دانشگاه ها منعقد کرده ایم و تلاش خواهیم کرد که این دستگاه را به کشور وارد نکنیم. خواسته شرکت های دانش بنیان این است که محصول آنها تجاری شود و اگر محصول یک شرکت دانش بنیان تجاری سازی نشود کوشش های آنها بی ثمر می ماند.

وزیر بهداشت دولت سیزدهم با اشاره به اینکه ۳۱۳ شرکت دانش بنیان امسال مشغول به فعالیت شده اند، اظهار داشت: ۱۴۴۱ شرکت دانش بنیان تحت نظارت وزارت بهداشت فعالیت می نمایند که از این تعداد، ۳۱۳ شرکت امسال فعالیت خودرا آغاز نموده اند. ۲۱۸ محصول سلامت محور نیز بتازگی مجوز خودرا دریافت کرده اند، همین طور ۷۴۰ محصول تجاری سازی شده در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری سلامت به وجود آمده است. ۸ هزار دانشمند در شرکت های دانش بنیان مشغول به کار هستند.

* توسعه روش های نوین درمانی

وی با اشاره به اینکه علم به سرعت درحال رشد است، اظهار داشت: ما نباید به آن چه که در دست داریم اکتفا کنیم؛ چونکه علم به شدت درحال پیشرفت است. امروز، مباحث به کارگرفتن تمام علوم در حوزه درمان مطرح می شود. دانشگاه ها باید در علوم جدید مثل سلول درمانی، ژن درمانی، مهندسی بافت ورود کنند و کمیته هایی تشکیل دهند. در مقطعی از تاریخ، علوم درمانی متمرکز بر داروها شد و شاید بتوان اظهار داشت که تعدادی از شرکت های دارویی بزرگ دنیا نمی خواهند که روش های نوین درمانی مطرح شود. تجارت دارو، دومین تجارت بزرگ دنیا بشمار می رود.

وزیر بهداشت اظهار داشت: ما با استفاده از علوم نوین مانند سلول درمانی می توانیم در حوزه درمان بیماریها گام برداریم. زنده یاد کاظمی آشتیانی در حوزه سلول درمانی فعالیت نموده است. ما باید در راه طرق و روش های جدید گام برداریم.

وی با اشاره به اینکه جذب دستیار پژوهش و سرباز نخبه را در کانون توجه قرار داده ایم، اظهار داشت: نخبگان می توانند در مراکز تحقیقاتی سپری کنند و خواهان افزایش عضو هیات علمی پژوهشی هستیم و تصور می کنم در این خواسته آینده نزدیک عملیاتی می شود. ما در حوزه تحقیقات دانشجویی به دستاوردهای مهمی دست یافته ایم و از ابتکاراتی است که توسط وزارت بهداشت صورت می گیرد. حدود ۵۰۰ نخبه در نیماد با وزارت بهداشت همکاری می کنند.





منبع:

1402/11/03
15:45:35
5.0 / 5
256
تگهای خبر: آموزش , اساتید , پژوهش , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما