قلعه 7000 ساله آخ نگفته یعنی میبد زلزله نمی آید؟

قلعه 7000 ساله آخ نگفته یعنی میبد زلزله نمی آید؟ این با من: رییس نظام مهندسی شهرستان میبد با تاكید بر این كه بافت های فرسوده میبد ضریب ایمنی ندارند، اظهار نمود: تصور این كه نارین قلعه میبد طی 7000 سال از زلزله مصون مانده، پس در میبد زلزله نمی آید، كاملاً اشتباه است.


محمد حسین صباغی در گفت وگو با ایسنا تصریح كرده، متاسفانه بافت های فرسوده میبد ضریب ایمنی ندارند و از آنجایی كه اقدام خاصی برای مقاومت آن انجام نشده است، لطمه پذیر هستند.
وی در این باره اضافه كرد: مقاوم سازی بافت های فرسوده میبد نیازمند ظرافت و صرف زمان و هزینه ی زیادی است پس همكاری همه ارگان ها در این زمینه ضروورت دارد.
به قول این مسئول، آغازین هدف و اولویت سازمان نظام مهندسی، افزایش بهبود كیفیت ساختمان و نظارت بر روند ساخت و ساز است كه بر طبق قانون در ۲۲ جلد آیین نامه نوشته شده و باید اجرا شود.
صباغی، ساختمان را بزرگترین سرمایه هر فردی در كشورمان دانست و بیان كرد: متاسفانه كمتر در كشور به ساختمان به دید سرمایه نگاه میگردد و غالباً آنرا بعنوان یك سرپناه می داند پس باید اهمت این مساله در میان مردم فرهنگ سازی شود.
وی با اشاره به فشارهای اقتصادی در جامعه، اظهار نمود: امروز بنا به دلایل اقتصادی و هزینه های گزاف و پایین بودن درآمد افراد، شرایط زندگی تغییر كرده و ساختمان ها از حالت بومی و سنتی خارج شده و شكل ساختاری آنها متفاوت شده به نحوی كه ساختمان های بزرگ گذشته به فضاهای كوچك و خوابگاهی تبدیل گشته است.
وی در این باره اضافه كرد: ساختمان های قدیمی به سبب شكل ساختاری سبب حاكم شدن آرامش در محیط خانه می شدند اما متاسفانه امروزه تنها چیزی كه در خانه ها رعایت نشده، امنیت و آرامش ساكنان است و زمانی كه از محیط شلوغ و پر سر و صدای بیرونی، وارد خانه می شویم، باز هم شاهد آرامش نخواهیم بود.
رییس نظام مهندسی میبد در ادامه بیان كرد: سازندگان اغلب ساختمان های مسكونی در كشورمان خود مالكان هستند در حالیكه از تخصص كافی برخوردار نیستند و از سویی باز فرهنگ استفاده از مهندس در جامعه ما خیلی كمرنگ است كه از معضلات این بخش شمرده می شود.
وی سوژه مشابه خوددرمانی در ارتباط با سوژه بیماری ها را مسئله مبتلا به حوزه ساختمان سازی كشورمان دانست و اضافه كرد: بیشتر مردم بدون در نظر گرفتن مهندس ناظر راساً مبادرت به ساخت و ساز می كنند و اعتقاد عمومی جامعه به سمت متخصص نیست و بیشتر مردم به یك بنا و یك كارگر بیشتر از یك مهندس ناظر اعتماد می كنند كه شاید یكی از دلایل این مساله هم كوتاهی مهندسین در این بخش بوده باشد.
صباغی اضافه كرد: كشور ما یك كشور زلزله خیز است و زلزله را می توان یك اتفاق طبیعی و نه یك بلای طبیعی دانست و چون كه ما ساختمان خودرا مقاوم نكرده ایم، آن بلا می دانیم.
صباغی افزود: شهر ندوشن میبد روی گسل زلزله قرار گرفته و فعالیت های گسل ها باز سپس زلزله كرمانشاه بیشتر شده است پس باید توجه داشت كه خطر همیشه وجود دارد و امكان دارد به دلایلی بافت زمین تغییر كند و لطمه جدی به ساختمان ها وارد كند و حداقل اگر در ساختمان سازی رعایت نماییم در زمان حادثه مكانی ایمن در اختیار خواهیم داشت.
این مسئول با بیان این كه شناسنامه فنی ساختمان در حقیقت سند هویت ساختمان است، بیان كرد: در این شناسنامه ابعاد و مساحت زمین، فضاهای كالبدی ساختمان، مشخصات طرح، نام طراح، مهندس ناظر، وظایف مهندس ناظر، نوع مصالحی كه در ساختمان به كار رفته شامل آجر، آهن آلات، وسایل برقی و تاسیسات آن، مندرج و به امضا و تایید مهندس ناظر می رسد و در اختیار مالك قرار می گیرد.
وی ادامه داد: شناسنامه فنی ساختمان از نظر قانونی باید در زمان معامله ساختمان بین خریدار و فروشنده ساختمان مبادله شود.
دبیر: شیما عباس زاده



1397/10/25
16:10:52
5.0 / 5
5010
تگهای خبر: تخصص , كیفیت , متخصص , مهندس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما