در كارگاه ایده پردازی دانشگاه تبریز مطرح شد

ذهن خویش را ورق بزنید نه صفحات دفترچه استخدام را

ذهن خویش را ورق بزنید نه صفحات دفترچه استخدام را این با من: عضو هیات علمی دانشكده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز با اشاره به این كه ایده محصول تفكر انسان و تفكر محصول نگرش انسان است، اظهار داشت: تا زمانی كه ما نگرش خویش را نسبت به كسب درآمد و شغل آینده عوض نكنیم، هیچ اتفاقی نمی افتد و كسی به شما نمی گوید كه تشریف بیاورید مدیر ما باشید. به جای ورق زدن صفحات دفترچه استخدام، ذهن و توانایی های خویش را ورق بزنید.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، محمد فاریابی در كارگاه ایده پردازی برای دانشجویان با اشاره به این كه یكی از مهارت های مورد نیاز تا سال ۲۰۲۰ فعالیت و پژوهش میان رشته ای و فرارشته ای است، اظهار داشت: الزامی ندارد هر كس در رشته تحصیلی خود فعالیت كند، بلكه برای كسب موفقیت باید به آموزش و فعالیت های مكمل هم زمان اختصاص داد كه در این راستا ۹ كارگاه دیگر با هدف تولید فكر و كمك به شروع كسب و كار در بین دانشجویان برگزار می شود.
وی افزود: از دیگر مهارت های مورد نیاز تا سال ۲۰۲۰، منطقی بودن، هوش اجتماعی (با دیگران بودن)، تفكر تطبیقی و بدیع، شایستگی های فرا فرهنگی، تفكر محاسباتی، سواد رسانه های جدید، ذهن خلاق و طراح، مشاركت مجازی و مدیریت شناختی است.
این مدیر و مشاور كسب و كار و بازاریابی در مورد ۶ پیش نیاز ایده زایی توضیح داد: این مراحل شامل مرحله اعتقادی (باید ایمان بیاوریم كه ما می توانیم صاحب ایده باشیم)، مرحله آموزشی (تصمیم بگیریم كه آموزش ببینیم)، مرحله پرورش (تمرین نماییم، تمرین نماییم و مهارت كسب كنیم)، مرحله پژوهش (بگردیم، ببینیم، فكر نماییم و نیازها و خواسته ها را بیابیم)، مرحله مشاوره (كمك بگیریم، تاییدیه بگیریم، تست نماییم، رفع نقص نماییم و دوباره رجوع كنیم) و در نهایت مرحله تكمیل چرخه (اجرا نماییم، آزمایش نماییم، عرضه نماییم و بازخورد بگیریم) می گردد.
ایشان در ادامه با اشاره به این كه خلاقیت بخش مهم ایده زایی به شمار می آید، اضافه كرد: منظور از خلاقیت به كارگیری توانایی های ذهنی برای تولید یك فكر، ایده و یا مفهوم جدید خلاقیت است كه البته مواردی همچون فقدان اعتماد به نفس، ترس از انتقاد و شكست، تمایل به همرنگی با جماعت و نبود تمركز ذهنی مانع تولید خلاقیت در انسان می گردد.
وی هم چنین نوآوری را بخش دیگر ایده زایی دانست كه آن هم با موانعی از قبیل محدود بودن راه های ارتباطی با مدیران، مشاوران و كارشناسان، حاكمیت جو، تحمل نكردن اختلاف سلیقه، وجود افراد ذینفع در حفظ وضعیت موجود، تصمیم گیرندگان بیش از اندازه حسابگر، اعطای پاداش های نامناسب و تاكید بر افق زمانی كوتاه مدت همراه می باشد.
فاریابی به دانشجویان سفارش كرد كه برای خلق ایده باید خصوصیت هایی را در خود تقویت نمایند كه داشتن دانش در رابطه با موضوع، تحصیلات كافی، توانایی های ذهنی، شخصیت ریسك پذیر، مصر، تحمل تنهایی، تحمل ابهام، مستقل، اعتماد به نفس و تمایل به تبادل افكار شامل این خصوصیت ها می گردد.
وی با اشاره به پیشنهادهای عملی برای افزایش سلاست فكر، اظهار داشت: یادداشت برداری، انتخاب زمان و مكان مناسب، تقویت حس كنجكاوی و توان پرسش كردن، استفاده از روابط میان فردی، تغییر شكل وضعیت موجود، تهیه فهرست خصوصیت ها، هم اندیشی مستقیم (طوفان فكری)، هم اندیشی غیر مستقیم (كمك گرفتن از افراد دیگر)، قرار دادن خود به جای دیگران و استفاده از رویدادهای پیش بینی نشده در سلاست فكری موثر است.
هم چنین در این كارگاه نیما مالكی، از فعالان حوزه كسب و كار و دیجیتال در مورد نقش فناوری در جهت تبدیل ایده به كسب و كار، قابلیت های دنیای دیجیتال، شیوه های تفكر و خلق ایده و هم فرایند خلق ایده به دانشجویان توضیح داد.
این برنامه نخستین كارگاه از سری كارگاه های مدیریت كسب و كار دانشگاه تبریز است كه با همكاری انجمن علمی دانشجویی مدیریت، زیست شناسی و زمین شناسی این دانشگاه برگزار گردید.



1397/08/01
19:49:53
5.0 / 5
4504
تگهای خبر: آموزش , انجمن , پژوهش , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما