رئیس دانشگاه مطرح كرد

راهكارهای دانشگاه خواجه نصیر برای جذب بیشتر دانشجویان خارجی

راهكارهای دانشگاه خواجه نصیر برای جذب بیشتر دانشجویان خارجی این با من: رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نوسانات ارزی و نحوه صدور ویزا را همچون موانع بین المللی سازی دانشگاه ها عنوان نمود و اظهار داشت: برای گام نهادن در این عرصه می توان اقداماتی چون برگزاری دوره های مشترك، جذب دانشجویان خارجی با استفاده از كریدورهای بوجود آمده و همكاری با نهادهای بین المللی كه نیاز به ارز زیادی ندارند، اجرایی كرد.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، دكتر علی خاكی صدیق در نشست "فرآیند بین المللی سازی دانشگاه" با اشاره به اینكه این نشست سومین جلسه برای بررسی راهكارهای بین المللی سازی دانشگاه خواجه نصیر است، اظهار نمود: با برنامه ریزی های انجام شده بعضی از دانشكده های این دانشگاه عملكرد خوبی در این زمینه داشته اند، ولی بعضی از دانشكده ها اطلاعات كاملی از روند بین المللی سازی دانشگاه ندارند.

وی مشكلات ارزی و ناپایداری های كشور را همچون موانع بین المللی سازی دانشگاه عنوان نمود و خاطرنشان كرد: این وضعیت از واقعیات جامعه ما است و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، باید در راه بین المللی شدن قرار گیریم. هر چند كه این چالش ها بر این روند اثرگذار است.

خاكی صدیق با تاكید بر اینكه نوسانات ارزی فعالیت های ما در حوزه بین المللی سازی را تحت تاثیر قرار می دهد، اظهاركرد: این مسئله ای است كه همه دانشگاه های كشور با آن مواجهند و برداشت من این است كه دانشگاه ها در این شرایط سخت باید برنامه های خویش را تنظیم كنند و در این صورت در دراز مدت به موفقیت دست خواهند یافت.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به تعطیلی همكاری های بین المللی در بعضی از دانشگاه ها، تصریح كرد: استراتژی این دانشگاه بر تعطیلی همكاری های بین المللی نیست و می خواهیم با برنامه ریزی هایی كه اجرایی می گردد بر همكاری های بین المللی خود بیفزاییم.

مذاكره و استفاده از ظرفیت های دارالتقریب و جامعه المصطفی

خاكی صدیق یكی از طریق های برون رفت آموزش عالی كشور از چالش های ارزی و وارد شدن به مسیر بین المللی شدن را تقویت و توسعه روابط بین الملل عنوان نمود و خاطرنشان كرد: در این راستا می توانیم برنامه هایی را پیاده سازی نماییم كه نیاز به ارز ندارد و فارغ از نوسانات ارزی می توانیم مبادرت به تقویت روابط بین الملل خود نماییم.

وی انتشار مقالات مشترك را همچون این راهكارها عنوان نمود و اظهار داشت: این اقدام با حداقل هزینه ارزی و با استفاده از دانشجوهای دكتری می توانیم اجرایی نماییم.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر جذب دانشجویان خارجی را از دیگر راهكارها در این زمینه عنوان نمود و اظهار داشت: در این راستا معاونت بین الملل این دانشگاه كریدورهایی برای جذب دانشجویان خارج بوجود آورده است، ضمن آنكه ما می توانیم از ظرفیت های موسسات چون دارالتقریب استفاده نماییم.

به گفته وی دانشگاه خواجه نصیر مذاكراتی را با دارالتقریب شروع كرده كه در قالب كنفرانسی كه در آذر ماه سال جاری برگزار می شود، در صدد است مبادرت به جذب دانشجویانی از كشورهای اسلامی كند.

خاكی صدیق استفاده از ظرفیت جامعه المصطفی و وزارت علوم را از دیگر ظرفیت های قابل بهره برداری برای جذب دانشجویان خارجی عنوان نمود و خاطرنشان كرد: استفاده از این ظرفیت ها نیاز به برنامه ریزی دارد نه به منابع ارزی و اگر ما بتوانیم در این مسیر خدمات و ارتباطات موثری با دانشجویان خارجی داشته باشیم، در بازگشت به كشور خود می توانند مبلغان خوبی برای جذب دانشجو به این دانشگاه باشند.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر اجرای پژوهش های مشترك را از دیگر اقدامات این دانشگاه برای بین المللی سازی دانشگاه نام برد و با تاكید بر اینكه بسترهایی در این زمینه در دانشگاه بوجود آمده است، اظهار داشت: در صورتیكه با اجرای پروژه های مشترك از سوی ما ارزی هزینه شود، مشكل ساز می شود، ضمن آنكه هزینه های پژوهشی ما را بالا می برد، از این رو با عنایت به پتانسیل های دانشگاه می توانیم از منابع خارجی در اجرای پروژه های پژوهشی استفاده نماییم.

فرصت های مطالعاتی شش تا ۹ ماهه و مشكلات تولید شده

وی با تاكید بر اینكه این فرصت یكی از فرصت های بزرگ برای همه دانشگاه ها است، اضافه كرد: ما از سال قبل در این زمینه اقدام كردیم ولی چون به موقع وارد این حوزه نشدیم، موفق نبودیم ولی چند دانشگاه موفقیت هایی برای جذب منابع خارجی به منظور اجرای پروژه های مشترك داشته اند.

خاكی صدیق با اشاره به اعزام دانشجویان دكتری به خارج، تصریح كرد: اخیرا نامه ای از جانب وزارت علوم به دانشگاه ها ابلاغ گردیده و در آن اعلام گردید كه این وزارتخانه نمی تواند از فرصت های مطالعاتی شش تا نه ماه دانشجویان به خارج حمایت كند.

وی افزود: در این زمینه علی رغم آنكه شرایط سختی پیش رو داریم و همینطور منابع دولتی محدود است، تلاش می نماییم تا با فاند خارجی مبادرت به اعزام دانشجویان نماییم یا با هزینه های شخصی دانشجویان این اعزام صورت گیرد و ما درصدد هستیم تا ظرفیت های فاند شخصی را شناسایی نماییم.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در عین حال تصریح كرد: تلاش ما بر این است كه تحت هر شرایطی از اعزام دانشجویان دكتری به خارج حمایت نماییم كه در این زمینه برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.

خاكی صدیق با تاكید بر اجرای طرح «آهسته» در دانشگاه ها توضیح داد: در این طرح با اجرای كارگاه های آموزشی بین المللی، دانشجویان خارجی در ایران و دانشجویان ایران به خارج اعزام می شوند. این حوزه یك امكان است كه باعث تقویت ارتباطات بین المللی ما می گردد و ما هم میزبان دانشجویانی از خارج خواهیم شد.

وی تصریح كرد: با اجرای این طرح ها می توانیم بدون آنكه چالش ارزی داشته باشیم مبادرت به توسعه روابط بین الملل نماییم و همینطور برای برگزاری دوره های مشترك و توسعه دوره های كنونی هر چند كه با مسئله ارز مواجه هستیم ولی با جابجایی موضوعات دوره ها و اولویت بندی در این زمینه می توانیم در جهت برگزاری دوره های خاص آموزشی حركت نماییم.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر افزود: چالش اصلی بین المللی سازی دانشگاه های كشور علاوه بر ارز، ویزا و ارتباطات بین المللی، مربوط به بدنه دانشگاه ها است، چون كه مشاهده می گردد پس از اجرای ۱۰ ماهه فرآیند بین المللی سازی خیلی از همكاران ما در دانشگاه به اهمیت این مورد پی نبرده اند كه برای رفع این مورد نیاز به برنامه ریزی های جدی تر داریم.



1397/07/19
13:51:10
5.0 / 5
4437
تگهای خبر: آموزش , اطلاعات , پژوهش , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما