اولین تصاویر از باكتری هایی كه به DNA نفوذ می كنند

اولین تصاویر از باكتری هایی كه به DNA نفوذ می كنند این با من: پژوهشگران آمریكایی موفق شدند برای اولین بار، تصاویری از باكتری هایی كه به DNA نفوذ می كنند، عرضه كنند.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، سرعت تكامل باكتری ها و مقاومت آنها در برابر آنتی بیوتیك ها، رو به افزایش است و این موضوع، فرآیند درمان بیماری ها را دشوار می سازد.
پژوهشگران "دانشگاه ایندیانا" (IU) در آمریكا، برای اولین بار، تصاویری از باكتری هایی كه برای به دام انداختن و جذب DNA، شكل نیزه ای خویش را تغییر می دهند، عرضه داده اند.
یكی از مهم ترین راه های تكامل خصوصیت های جدید باكتری، از طریق نفوذ به DNA است كه با نام "انتقال افقی ژن" هم شناخته می شود. این فرآیند، برای باكتری ها، امكان اتصال به بخش های DNA و تركیب آنها با ژنوم خودشان را فراهم می كند. باكتری ها می توانند این بخش ها را با هم تقسیم كنند و توانایی مقاومت در برابر آنتی بیوتیك را در بین جمعیت خود گسترش دهند.
"آنكور دالیا" (Ankur Dalia)، نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: انتقال افقی ژن، روش بسیار مهمی برای انتقال مقاومت در برابر آنتی بیوتیك، بین گونه های باكتری است؛ اما از آنجائیكه این ساختارها بسیار كوچك هستند، پیشتر، چنین فرآیندی كشف نشده بود. درك این فرآیند برای فهمیدن نحوه تقسیم DNA در بین باكتری ها، مهم است و شاید امكان خنثی كردن آن را فراهم آورد.


برخلاف پژوهش های پیشین كه بر جلوگیری از تقسیم بخش های DNA تمركز داشتند، این پژوهش جدید به دنبال یافتن راه هایی برای پیشگیری احتمالی از جذب این بخش ها در اولین مكان است. تاكنون، پژوهشگران باور داشتند كه باكتری ها از زائده های قابل گسترشی موسوم به "مویك" (Pilus) برای كمك به جمع آوری DNA اطراف استفاده می نمایند، اما شواهد جدید نشان می دهند این مكانیزم، تاكنون، دانشمندان را از مبحث اصلی دور كرده است.
پژوهشگران دانشگاه ایندیانا برای مشخص كردن این فرآیند، تصاویری از باكتری ها و بخش های DNA عرضه دادند. آنها مشاهده نمودند كه باكتری ها، پیش از ورود به منافذ دیواره سلول، برای جذب بخش های DNA، شكل نیزه مانندی به خود می گیرند كه به شكل مویك شباهت دارد.
مرحله بعدی پژوهش، بررسی دقیق آخر این فرآیند، یعنی چگونگی اتصال مویك به DNA بود. به قول این گروه پژوهشی، به نظر می رسد پروتئین مورد استفاده مویك، به روش كاملا جدیدی، با DNA در تعامل باشد.
این پژوهش، در مجله " Nature Microbiology" به چاپ رسید.



1397/03/22
14:03:23
5.0 / 5
4481
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما