معاون معاونت علمی:

روزی ۱۵۰۰ تا ۲هزار دانشجو در مراكز نوآوری فعالیت می نمایند

روزی ۱۵۰۰ تا ۲هزار دانشجو در مراكز نوآوری فعالیت می نمایند این با من: معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی اظهار داشت: روزی ۱۵۰۰ تا ۲هزار دانشجو در حال فعالیت در مراكز نوآوری دانشگاهها هستند.



به گزارش این با من به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ علیرضا دلیری در نشست تفاهم نامه همكاری میان اتاق بازرگانی ایران و دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به اینكه ارتباط آموزش و تحصیل در كشور با نیاز جامعه مطابقت ندارد اظهار نمود: متاسفانه بنا به ضعف های موجود در سیستم آموزشی كشور، تابحال خواسته های ما بر مبنای احساس نیاز صنعت در كشور صورت نمی گرفت.
وی اضافه كرد: بدین منظور كه فارغ التحصیلان پس از آخر مدرك دیپلم بر مبنای احساس نیاز جامعه به انتخاب رشته نمی پردازند، بلكه تنها بر مبنای فضای رقابتی موجود، افراد وارد رشته های گوناگون می شوند، بنابراین نیاز فعالیت های تخصصی، در نظام آموزشی كشور مشهود است و می بایست درصدی از آموزش های دانشگاه های كشور را در برگیرد.
دلیری بیان كرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ در نظر دارد با راه اندازی مراكز نوآوری، شتاب دهنده ها و همینطور استارت آپ ویكندها ضمن نگاه تاكیدی بر بخش خصوصی به ایجاد ارتباط میان فارق التحصیلان و صنعتگران، به گونه ای بپردازد تا ضمن حل مشكلات صنعت در كشور به اشتغال زایی هم دست یابد، كه این مهم مستلزم درصدی از فعالیت دانشگاهیان در حوزه فعالیت های عملی هم است.
وی با اشاره به معضل اصلی موجود در فعالیت آموزش عالی كشور بیان كرد: فقدان هماهنگی میان آموزش عالی بر مبنای نیازهای روز جامعه از یك سو و آموزشات نظریه از جانب دیگر، مسبب كم وكاستی های زیادی در این حوزه شده است، به صورت مثال بالای ۷۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه های فنی حرفه ای در كشور هم اكنون مشغول به كار هستند در صورتی كه فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر و با برند ما فاقد شغل در بازار كار هستند و این روند آماری نشان دهنده آن است كه بحث آموزش عالی در كشور با مشكلات بشماری دست و پنجه نرم می كند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی در توضیح این تفاوت عملكرد میان دانشگاه های فنی حرفه ای با دانشگاه های برتر كشور اظهار نمود: دانشگاه های فنی حرفه ای در كنار آموزش خود مبحث كارگاه های آموزش علمی را دارند، بنابراین قاعدتاً فارغ التحصیلان پس از اتمام مراحل تحصیلی می توانند با تخصص وارد بازار كار شوند و این در شرایطی است كه فارغ التحصیلان دانشگاه های بزرگ كشور به علت آنكه تنها نظریه ها را یاد گرفته اند امكان فعالیت در بخش خصوصی را ندارند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی، با اشاره به شعار همیشگی ولی مغفول «شكل گیری ارتباط صنعت و دانشگاه» بیان كرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۹۳ با انجام آزمایشات الگوبرداری از دانشگاه های برتر دنیا به بررسی ارتباط صنعت و فعالیت اقتصادی میان دانشگاه ها پرداخت و به دنبال این اقدام به این مورد دست یافت كه در آشتی صنعت و دانشگاه ورود منفعت دخیل است به این منظور كه استاد دانشگاه ها می بایست بتوانند از شركت داری با پایه دانش منفعت ببرد و با حضور در صنعت به انتقال منفعت در حوزه بین المللی هم دست یابند.

دلیری اضافه كرد: طبق بررسی های صورت گرفته، دریافتیم افراد به منظور ورود به جذب در دانشگاه های بزرگ در كشورهای برتر دنیا، می بایست تجربه كار صنعت داشته باشند، چراكه لازمه ورود و جذب به دانشگاه ها تجربه كار صنعتی است.
وی با اشاره به اینكه افراد بیكار در كشور متاسفانه از قشر تحصیل كرده هستند، اظهار داشت: دریكی از دانشگاه های برتر كشور بعنوان برترین دانشگاه فنی در كشور، تنها ۱۵ درصد از اساتید دانشگاه با صنعت آشنا بودند و ۸۵ درصد دیگر فقط در قالب جزوه و كتاب مشغول اند و عملاً فعالیت كاربردی در این مراكز صورت نمی گیرد.
وی اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور رفع این معضلات در سیستم دانشگاهی كشور برای اولین بار اقدام به تأسیس مركز نوآوری كرد و الان پس از چهار سال كه از تأسیس این مركز می گذرد روزی ۱۵۰۰ تا ۲هزار دانشجو در حال فعالیت در این مركز هستند و شاهد فعالیت هفتگی شركت دانش بنیان از دل مركز نوآوری تأسیس شده هستیم و درصد ارتباط با صنعت میان دانشگاه رشد قابل توجهی پیداكرده است.

بر مبنای این گزارش؛ در این جلسه تفاهم نامه همكاری های دو جانبه در زمینه آموزش كاربردی و تربیت تكنسین های ماهر میان مجمع تشكل های دانش بنیان اتاق بازرگانی ایران و دانشگاه فنی حرفه ای كشور، در محل اتاق بازرگانی ایران و با حضور مدیران بخش خصوصی و دانشگاهی به امضا رسید.

1397/03/02
16:03:05
5.0 / 5
4647
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما