امروز 2 فروردین؛

سالروز تولد فیزیكدانی كه بار الكترون را اندازه گرفت

سالروز تولد فیزیكدانی كه بار الكترون را اندازه گرفت این با من: رابرت اندروز میلیكان نخستین دانشمندی بود كه بار الكترون را توسط آزمایش قطره روغن اندازه گیری نمود. در دهه 1920 میلادی، وی مطالعات خویش را بر روی پرتوهای كیهانی متمركز كرد و حاصل این مطالعات، نشان دهنده آن بود كه این پرتوها از فضا می آیند. در سال 1923 میلادی رابرت اندروز میلیكان برنده جایزه نوبل فیزیك شد.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، امروز 2 فروردین معادل 22 مارس 2018 میلادی، سالروز تولد رابرت اندروز میلیكان یكی از فیزیكدانان سرشناس تاریخ است.

رابرت اندروز میلیكان فیزیكدان سرشناس آمریكایی 22 مارس(مصادف با دوم فروردین) سال ۱۸۶۸، در موریسون ایلی نویز متولد شد. وی دوره ی دبیرستان را در مدرسه ماكوكتا سپری نمود و سپس وارد دانشگاه كلمبیا شد و تحصیلات خویش را تا مقطع دكترا ادامه داد و در سال ۱۸۹۵ موفق به دریافت دكترای خود در رشته ی فیزیك از این دانشگاه شد.

میلیكان برای نخستین بار توانست بار الكترون را توسط آزمایش قطره روغن اندازه گیری نماید و هدف او از این آزمایش نشان دادن "طبیعت ذره ای بار الكتریكی" و تعیین بار پایه بود. مهمترین دستاورد رابرت میلیكان درباره اثر فتوالكتریك است.

اثر فوتوالكتریك پدیده ای است الكتروكوانتومی كه در آن الكترون، پس از جذب انرژی یك پرتوی الكترومغناطیسی مانند پرتوی ایكس یا انوار مرئی، از ماده گسیل می گردد. توصیفات ریاضی آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ میلادی، از اینكه چگونه اثر فوتوالكتریك به وسیلهٔ جذب كوانتوم نور (چیزی كه بعدها فوتون نام گرفت) پدید می آید، در مقاله ای با عنوان «دیدگاه ابتكاری در باب تولید و تبدیل نور» عرضه شد.

این مقاله توصیف ساده ای را از كوانتوم نور یا همان فوتون بیان می كرد و نشان داد كه چگونه این پدیده را بعنوان اثر فوتوالكتریك توصیف نماییم. توصیف ساده او بر این حساب كه جذب یك كوانتوم منفرد از نور بود، توانست خصوصیات این پدیده و فركانس آستانه را توجیه كند.

تفسیر انیشتین از پدیدهٔ فوتوالكتریك برای او جایزهٔ نوبل را در سال ۱۹۲۱ به ارمغان آورد. در سال ۱۹۰۵ تمامی این مفاهیم درك شد اما نه با استفاده از آزمایش. تا اینكه در سال ۱۹۱۵ رابرت اندروو میلیكان با مجموعه آزمایش هایی كه طراحی كرد توانست نظریه انیشتین در مورد پدیده ی فتوالكتریك را اثبات كند. به همین خاطر هم وی در سال ۱۹۲۳ مفتخر به دریافت جایزه ی نوبل فیزیك شد.

سرانجام این فیزیكدان برجسته بر اثر حمله قلبی در تاریخ ۱۹ دسامبر سال ۱۹۵۳ و در ۸۵ سالگی در خانه اش در كالیفرنیا دیده از جهان فروبست.






1397/01/02
11:07:07
5.0 / 5
4618
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما