، دیدگاه اساتید دانشگاه درباره تعیین سقف افزایش حقوق اعضای هیات علمی،

دریافتی اعضای هیات علمی با مدیران ارشد قابل مقایسه نیست، احتمال افزایش درخواست بازنشستگی اساتید

دریافتی اعضای هیات علمی با مدیران ارشد قابل مقایسه نیست، احتمال افزایش درخواست بازنشستگی اساتید این با من: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی قزوین اظهار داشت: تصمیمات گرفته شده در مورد تعیین سقف افزایش حقوق اعضای هیات علمی، كارشناسی نیست و این شائبه را برای مردم فهیم كشور بوجود می آورد كه گویا یكی از گروه هایی كه در كشور به ناحق حقوق دریافت می كردند یا حقوق های نجومی می گرفتند اعضای هیات علمی دانشگاه ها هستند. در صورتی كه این مساله درست نیست و اساسا مجموع دریافتی اعضای هیات علمی دانشگاه ها با مدیران عامل شركت ها، مقامات و مدیران ارشد در كشور به هیچ وجه قابل قیاس نیست.


دكتر محمد ابراهیم ساریچلو در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص تصمیم كمیته تلفیق مجلس برای تعیین سقف افزایش حقوق اعضای هیات علمی، اظهار نمود: این تصمیم بر خلاف سیاست های توسعه آموزشی و پژوهشی در كشور است.
وی با اشاره به اینكه در كشور قوانین مربوط به هیات علمی عموما از مجموعه قوانین مربوط به كاركنان دولت مستثنی است، اظهار داشت: قانون خدمات مدیریت كشوری با قانون اعضای هیات علمی تفاوت دارد. اعضای هیئت علمی دانشگاهها تابع قوانین و مقررات خاص هستند و بر همین مبنا برخورد مجلس و دولت اساسا با اعضای هیات علمی، فرهیختگان و نخبگان كشور تابحال متفاوت بوده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی قزوین اظهار داشت: عموم اساتید و اعضای هیات علمی نخبگان كشور هستند و در پیشبرد اهداف علمی كشور نقش دارند و سالهای عمر خویش را صرف تحصیل علم كرده اند تا به مرتبه و درجه ای برسند كه پس از 30 سالگی جذب بازار كار در حوزه آموزش و پژوهش شوند و این افراد علاوه بر هزینه مالی قابل توجه در مسیر طولانی كسب علم، بخش عمده ای ازعمر خویش را كه می توانستند كار كنند و درآمد داشته باشند، در این راه هزینه كرده اند.
ساریچلو اظهار نمود: هم اكنون حقوقی كه به اعضای هیات علمی داده می گردد به هیچ وجه منصفانه نیست اما به هر حال این افرادی كه شایستگی قرار گرفتن در چنین جایگاه رفیع علمی را داشته اند، عاشق معلمی و آموختن هستند و به كارشان عشق می ورزند. ازاین رو برخوردهای اینچنینی با مجموعه فرهیخته كشور نتایج سوء زیادی خواهد داشت و در مجموع صدمه های جبران ناپذیری بر بدنه علمی كشور وارد خواهد نمود و در واقع پویایی اعضای هیات علمی كه پیشران حركت و پویایی جامعه هستند را از آنان سلب خواهد نمود.
دور از حب و بغض ها راجع به مبحث تصمیم گیری شود
وی اضافه كرد: باید به دور از حب و بغض ها راجع به مبحث تعیین سقف حقوق اعضای هیات علمی تصمیم گیری شود و از نظرات مشورتی گروهی از اعضای هیات علمی و معاونین آموزشی وزارتین بهداشت و علوم در این تصمیم گیری ها استفاده گردد.
وی تصریح كرد: تصمیم كمیسیون محترم تلفیق بازتاب اعتراضات اخیر كشور و كاملا یك تصمیم گیری احساسی و هیجانی است كه به نظر می رسد باید بطور قطع بازنگری شود و نظارت افراد صاحب نظر در این زمینه گرفته شود و نتایج مبحث بررسی شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی قزوین ادامه داد: مدیران عامل شركت و سازمان ها، مقامات و مدیران در خلال سال به دفعات از مزایای مربوط به تشویقها و پاداش های مختلفی برخوردار می باشند و البته به غیر از حقوق ومزایای دیافتی، مشاغل مختلفی دارند در صورتی كه اعضای هیات علمی به خصوص افرادی كه تمام وقت جغرافیایی هستند به هیچ وجه حق ورود به كار ندارند و قانون این افراد را از هرگونه فعالیت انتفاعی دیگر منع می كند تا تمام زندگی خویش را صرف آموزش و پژوهش كنند، ازاین رو منصفانه نیست كه اساتید را گروه های مورد قیاس قرار دهیم كه دریافتی آنها گاهی به حق یا ناحق دهها برابر یك عضو هیئت علمی با درجه استاد تمامی و با پایه 35 است!؟
احتمال خروج درصد بالایی از قابلیت ها و توانمندی های علمی كشور از بدنه دانشگاه ها
ساریچلو با اشاره به اینكه با تصمیم كمیسیون تلفیق نتاج خوبی به بار نخواهد آمد اظهار داشت: تصمیم گرفته شده در مورد پاداش آخر خدمت اعضای هیات علمی هم باعث می گردد كه برخی اساتید در یكی دو ماه باقی مانده از سال تصمیم به بازنشستگی بگیرند و این موضع به مفهوم این است كه درصد بالایی از قابلیت ها و توانمندی های علمی كشور از بدنه دانشگاه ها خارج می شوند و این آسیب شدید و جبران ناپذیری را به بخش آموزش كشور وارد خواهد نمود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی قزوین اظهار نمود: خیلی از اساتید با این مصوبه رغبت و انگیزه های خویش را از دست میدهند و خیلی از اساتید را به سمت فعالیت در بخش خصوصی سوق می دهد و تبعا این مساله به آموزش كشور صدمه می زند.
وی در انتها تصریح كرد: چنین تصمیماتی آثار روانی سوء در سطح كلان خواهد داشت چراكه باعث می گردد دانشجویان و دانش آموزان تا حد زیادی ناامید شوند زیرا شاهد این هستند كه معلمی و استادی در كشور جایگاهی ندارد و این آسیبی است كه خیلی از دانشجویان را بی انگیزه می كند. بنده و همكارانم از ریاست مجلس و هم نمایندگان واقعی ملت تقاضا داریم كه هنگام طرح این مصوبات در صحن علنی جایگاه ممتاز و ارزش آفرین هیات علمی را متمایز نموده و به صورت واقع بینانه و كارشناسانه در باره آن تصمیم گیری كنند.



1396/11/06
17:49:08
5.0 / 5
4774
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما