انتشار مقاله نقش کوئرستین در کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک

انتشار مقاله نقش کوئرستین در کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک پژوهشگران دانشکده طب ایرانی و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، نتیجه مطالعه ای مشترک بر تاثیر کوئرستین بر کنترل دیابت با تمرکز بر تنظیم فلور میکروبی روده را منتشر نمودند.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، مقاله "اثرات کوئرستین بر کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک مرتبط؛ با تمرکز ویژه بر تنظیم فلور میکروبی روده" در مجله معتبر Critical Reviews in Food Science and Nutrition (با ایمپکت فکتور 11.18) منتشر گردید.

این مطالعه با مدیریت اساتیدی از پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری اساتیدی از دانشگاه های علوم پزشکی بیرجند، تبریز و شهرکرد به انجام رسیده است.

کوئرستین (Quercetin) یک مولکول از دسته فلاونول هاست که در بیشتر میوه ها، سبزیجات، برگ ها، دانه ها و هم در قهوه یافت می شود و در مکمل های غذایی هم مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد ویروس، و ضد التهاب دارد. همچنین، کوئرستین با رادیکال های آزاد مقابله کرده و به تقویت جریان مواد مغذی در رگ های خونی کمک می نماید.

برخی یافته های قبلی اثرات مفید کوئرستین در بیماری دیابت را از مسیرهای مختلف همچون تاثیر بر فلور میکروبی روده نشان داده بودند؛ اما برخی نتایج ضد و نقیض بودند و هیچ مطالعه جامعی هم جهت بررسی اثرات و مکانیسم های اثر کوئرستین در بیماری های متابولیک و همچون دیابت وجود نداشت.

این مطالعه، ضمن اینکه به صورت کامل خصوصیات بیوشیمیایی و بیولوژیک کوئرستین را تشریح می کند، با بررسی کامل منابع الکترونیک پزشکی و جمع بندی تمام مطالعات شامل کارآزمایی های بالینی، مطالعات مروری، مطالعات حیوانی و هم مطالعات آزمایشگاهی وin-vitro؛ اثرات کوئرستین بر کنترل قند و سایر اختلالات متابولیک در دیابت را جمع بندی کرده و به صورت اختصاصی تاثیر این ماده بر تنظیم فلور میکروبی روده را مطالعه و گزارش می کند.

نتایج این مطالعه نشان داده است کوئرستین در مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی (in-vitro) اثرات قطعی بر بهبود اختلالات متابولیک و کنترل قند خون در بیماران دیابتی دارد. همینطور برخی عوامل محیطی و مراحل تهیه غذاها و مکمل های غذایی، و هم فرمولاسیون های نانو می توانند اثربخشی کوئرستین را تحت تاثیر قرار دهند.

همچنین ثابت شد که یکی از مکانیسم های مهم اثربخشی کوئرستین؛ تنظیم فلور میکروبی روده است.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ بعنوان یک نتیجه گیری کلی از مجموع یافته های این مقاله؛ میتوان به مزیت استفاده از میوه ها مانند لیمو ترش، کرنبری، بلوبری، انگور، سیب، آلبالو و گیلاس، انبه، و گوجه فرنگی و سبزیجات تازه مانند سبزیجات با برگ سبز، پیازها، و بروکلی، و هم مصرف متعادل چای سبز و قهوه؛ نسبت به مصرف مکمل های حاوی کوئرستین موجود در بازار دارویی، اشاره نمود.





منبع:

1400/07/26
09:06:40
5.0 / 5
948
تگهای خبر: آزمایشگاه , اساتید , پژوهش , دانشكده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما