در یك همایش بین المللی بررسی می شود

زیست فناوری و ویروس كرونا

زیست فناوری و ویروس كرونا به گزارش این با من چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین کنگره ملی بیوتکنولوژی با محورهایی همچون ˮزیست فناوری و ویروس کروناˮ، ˮزیست فناوری پزشکی، واکسن و داروهای نوترکیبˮ و ˮاقتصاد و تجاری سازی زیست فناوریˮ برگزار می گردد.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، با پیشرفت مهندسی ژنتیک و ظهور و توسعه تکنیک های برش هدفمند و برنامه ریزی شده DNA، امکان مهندسی و ویرایش ژنوم در یک سلول و حتی یک موجود کامل برای دانشمندان فراهم گشته است. ویرایش ژنومی برای کاهش عوارض نقص های ژنتیکی در حیوانات استفاده شده و انتظار می رود بزودی برای درمان بیماری ها در انسان همچون برای درمان سرطان، برخی بیماری های چشم و بیماری های خونی از آن استفاده گردد.

علاوه بر کاربردهای ویرایش ژنومی در پزشکی، این سیستم برای تسریع اصلاح گیاهان زراعی و دام، تولید مواد ضد میکروبی جدید و کنترل حشرات ناقل بیماری هم استفاده می شود. همینطور میتوان گیاهان را به روشی هدفمند مهندسی کرد که حداقل تغییرات در ژنوم گیاه ایجاد و از وقوع رخدادهای ناخواسته هم جلوگیری شود.
امروزه معرفی فناوری CRISPR-Cas۹ و سهولت و هزینه های اندک ویرایش ژنوم با آن سبب گسترش سریع این تکنیک و محبوبیت آن در میان محققان شده است. اصلاح ژنوم محصولات اقتصادی مهم در کشاورزی با فناوری کریسپر، منجر به بهبود عملکرد محصول، افزایش صفات تغذیه ای، تحمل به تنش های زیستی و غیر زیستی، بهبود عملکرد گیاه و تولید محصولات باکیفیت و پایدار شده است.
بعلاوه به دنبال انتشار کرونا با عملکرد سریع شرکتهای داخلی در زمینه تولید کیت های تشخیصی، علیرغم وجود شدیدترین تحریم ها و کمبود تأمین کنندگان داخلی مواد و ملزومات مورد نیاز، به سرعت نیاز کشور در زمینه تهیه مواد و ملزومات آزمایش ها و کیت های تشخیصی تأمین شد. به رغم تحریم های شدید چند دهه اخیر، با تلاش متخصصان بیوتکنولوژی کشور، پنج پروژه واکسن هم در زمینه ویروس کرونا به مرحله کارآزمایی بالینی رسیده یا بزودی می رسد. در این میان بخش خصوصی رشد بسیار خوبی در بیوتکنولوژی داشته و با سرمایه گذاری و حمایت های مناسب، درآمد این صنعت و شرکتهای فعال در این حوزه به چند هزار میلیارد تومان در سال رسیده است.
تابحال شرکتهای دانش بنیان در زمینه بیوتکنولوژی در ایران، سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش درآمد داشته اند. درواقع ارزش افزوده ای که به واسطه ورود زیست فناوری در امنیت غذایی ایجاد می شود، می تواند زمینه شکوفایی هرچه بیشتر در حوزه هایی نظیر زیست فناوری صنعتی، اصلاح گیاهان، زراعت و باغبانی، صنایع غذایی، دام و طیور و آبزیان را فراهم آورد.

در همین راستا و به منظور آشنایی پژوهشگران و تولیدکنندگان داخلی با جدید ترین دستاوردهای ایران و جهان، همایش های بین المللی و ملی بیوتکنولوژی ایران به همت انجمن بیوتکنولوژی ایران هر دو سال یک مرتبه برگزار می گردد. الان چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران، به منظور تاکید بر اهمیت زیست فناوری در حوزه امنیت غذایی و تبیین این مهم با شعار «سده ۱۴۰۰: زیست فناوری برای امنیت غذایی و سلامت» از ۳۱ مرداد تا دوم شهریور ماه ۱۴۰۰ برگزار می گردد.

ریاست چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران برعهده دکتر سیروس زنیلی، رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران است و
دکتر بهزاد قره یاضی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی ایران، دبیر علمی همایش و دکتر سیدابراهیم سیفتی، عضو هیات علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد، دبیر اجرایی این همایش هستند.
"زیست فناوری و ویروس کرونا"، "زیست فناوری پزشکی، واکسن و داروهای نوترکیب"، "زیست فناوری گیاهی"، "محصولات تراریخته، ویرایش ژنی و ایمنی زیستی"، "زیست فناوری جانوری"، "زیست فناوری میکروبی، غذایی، صنعتی و محیط زیست"، "متابولومیکس، پروتئومیکس و ژنومیکس"، "زیست فناوری سامانه ها و زیست شناسی مصنوعی"، "بیوانفورماتیک"، "اخلاق، فقه و حقوق زیست فناوری"، "اقتصاد و تجاری سازی زیست فناوری" و "سیاست گذاری و مدیریت زیست فناوری" همچون محورهای این همایش علمی محسوب می شوند.
به قول دبیر اجرایی چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین کنگره ملی بیوتکنولوژی، مهلت ارسال مقالات به این همایش تا آخر اردیبهشت ماه جاری تمدید شده است.
دکتر سیدابراهیم سیفتی در اینباره اظهار نمود: با عنایت به درخواست های مکرر همکاران و علاقه مندان به ارسال مقاله به همایش و نظر به مکاتبات و تماسهای زیادی که از جانب مراکز علمی - تحقیقاتی کشور به دبیرخانه همایش واصل شده، مهلت ارسال مقالات چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین کنگره ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران بدون احتساب هزینه ثبت نام با تاخیر تا آخر اردیبهشت ماه جاری تمدید شده است.




منبع:

1400/02/10
22:55:04
5.0 / 5
905
تگهای خبر: انجمن , پژوهش , تخصص , ثبت نام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما