با تلاش دانشمند ایرانی دانشگاه هوستون صورت گرفت

موفقیت در درمان تومورهای بدخیم مغز با نانوحامل

موفقیت در درمان تومورهای بدخیم مغز با نانوحامل به گزارش این با من محقق ایرانی دانشگاه هوستون روشی جدید برای از بین بردن نوعی سرطان بدخیم مغز عرضه کرد که در آن از نوعی نانوحامل استفاده شده تا اثرات جانبی درمان به حداقل برسد.


به گزارش ایسنا، گلیوبلاستوما مولتی فرم، رایج ترین و تهاجمی ترین شکل تومور مغزی بوده و درمان آن بسیار چالش برانگیز است، چونکه درمان های موجود به شیمی درمانی، پرتودرمانی، جراحی و ترکیب آنها بستگی دارد.
شیرین مجد، استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه هوستون، نشان داد که با موفقیت میتوان تومورهای بدخیم گلیوبلاستوما مولتی فرم را با Dp۴۴mT هدف قرار داد. Dp۴۴mT یک داروی مؤثر برای سرکوب پیشرفت تومور بوده که پیش از این مطالعه برای درمان تومورهای مغزی استفاده نشده بود. این ماده شلاته کننده آهن، با از بین بردن آهن اضافی سلول های سرطانی را گرسنه می کند.
دو مورد از مهم ترین چالش ها در درمان گلیوبلاستوما مولتی فرم، انتقال ضعیف مواد شیمیایی از راه سد مغز خون و عوارض جانبی نامطلوب این داروها روی بافت های سالم می باشد. برای دریافت دارو به اندازه کافی از سد مغز خون، دوز بالایی از دارو مورد نیاز است، اما این کار سمیت بیشتری را وارد بدن می کند و می تواند مشکلات بیشتری ایجاد نماید.
شیرین مجد در تحقیقی که در شماره ژانویه Advanced Healthcare Materials منتشر کرد، یک روش جدید نانودرمانی هدفمند گلیوما را توصیف کرده است که فقط با سلول های تومور مقابله می کند، عوارض جانبی کمتری داشته و اثربخشی بالاتری عرضه می دهد.
مجد از خصوصیت های خود تومورها برای تولید یک نانو حامل Dp۴۴mT استفاده نمود. این نانوحامل می تواند تومورهای گلیوما را به خود جذب نماید و برای این کار از گیرنده IL۱۳ (اینترلوکین) استفاده می نماید. از آنجائیکه گیرنده های IL۱۳ به وفور یافت می شوند، مجد لیگاندهای IL۱۳ را به حامل پلیمری زیست تجزیه پذیر (با ترکیب Dp۴۴mT) مورد تأیید FDA خود اضافه کرد؛ بنابراین، گیرنده ها با دریافت دارو لیگاندها را جذب می کنند.
پیش از این پزشکان از داروی Dp۴۴mT استفاده می کردند اما این ماده می توانست به هر مکانی در بدن برسد، حتی نقاطی که لازم نبود، این ماده به آنجا برسد.
این روش رایج مانند یک پاکت است که هیچ آدرسی روی آن نیست و می تواند در هر جایی فرود بیاید و هر چیزی را از بین ببرد. حالا با رهایش هدفمند، آدرسی روی بسته بندی قرار داده شده و این دارو به صورت مستقیم به سلول های سرطانی می رود.
علاوه بر این، تومورهای مغزی تهاجمی تمایل به مقاومت در مقابل چند دارو دارند که سبب می شود آنها برای شیمی درمانی های معمول مانند دوکسوروبیسین یا تموزولومید تقریباً غیرقابل نفوذ باشند. ازاین رو، نیاز فوری به فرمولاسیون های درمانی مؤثرتر با توانایی غلبه بر مقاومت دارویی در تومورهای تهاجمی گلیوما و از بین بردن این سلول های بدخیم بدون صدمه رساندن به بافت های سالم وجود دارد.
بر مبنای اعلام ستاد نانو، تحقیقات انجام شده توسط مجد که شامل نانودرمانی هم در داخل بدن و هم در شرایط برون تنی است، نخستین تحقیق تحویل هدفمند Dp۴۴mT به تومورهای بدخیم است.



1399/12/26
13:25:46
0.0 / 5
991
تگهای خبر: دانشگاه , محقق , مطالعه , مهندس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما