احتمال انتقال كرونا بوسیله غذا

احتمال انتقال كرونا بوسیله غذا به گزارش این با من رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اعلان اینکه احتمال سرایت ویروس کرونا بوسیله مواد غذایی وجود دارد، اظهار داشت:  این احتمال به خصوص در مورد غذاهای غیر صنعتی، غیر کارخانه ای و سنتی بیشتر است.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، امیرمحمد مرتضویان- رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی- در نشست خبری تازه های غذا، تغذیه و کرونا با اشاره به نتایج مطالعات انجام شده در این مرکز تحقیقات و انیستیتو با اعلان اینکه در ابتدای اپیدمی کرونا این سوال مطرح بود که آیا مواد غذایی شامل خود غذا و بسته بندی غذا می تواند موجب سرایت ویروس به بدن شوند، اظهار داشت: تحقیقات ما نشان داده که این احتمال وجود دارد ولی سازمان جهانی بهداشت قویا در ابتدا اعلام نمود که سرایت کرونا بوسیله غذا صورت نمی گیرد.
وی با اعلان اینکه در کل میکروب و باکتری از دو طریق می تواند آلودگی را وارد بدن کند، اظهار داشت: یا غذاها خاستگاه میکروب هستند و یا اینکه آلودگی ثانویه صورت می گیرد یعنی به نحوی غذا آلوده شده و بعد آن آلودگی وارد بدن شده است.
وی اضافه کرد: در مورد کرونا فرضیه اول کمتر محتمل است یعنی غذا خاستگاه ویروس باشد که البته تحقیقاتی در این رابطه در جریان است ولی بوسیله غذای آلوده به ویروس یا بوسیله ترشحات تنفسی فرد مبتلا این احتمال یعنی سرایت الودگی بوسیله غذای آلوده به انسان وجود دارد و الان ثابت شده است که اگر فردی آلوده به کرونا باشد با یک عطسه و سرفه می تواند غذا را آلوده کند و این آلودگی را به سایرین منتقل کند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی با تاکید بر اینکه امکان سرایت کرونا بوسیله غذا به بدن وجود دارد و این مساله به خصوص در مورد غذاهای غیر صنعتی، غیر کارخانه ای و سنتی وجود دارد.
مرتضویان با اشاره به طراحی یک مطالعه اصیل در این رابطه، اظهار داشت: بر طبق این فرضیه کرونا را به انواع بسترهای غذایی تزریق کردیم تا ببینیم که در این بسترها می تواند بماند یا خیر؟، در مورد لبنیات یافته های تکان دهنده ای داشتیم درباب شیر پاستوریزه که به بیشتر افراد سفارش می شود که مصرف کنند؛ پاستیرازسیون معمولی ۷۵ درجه سیلیسیوس به مدت ۱۵ ثانیه است که در از بین بردن این ویروس در شیر پرچرب ناتوان بود و عملاً دیده می شود که کرونا باقی می ماند.
به گفته وی، سفارش می شود که بویژه در مورد شیر های چرب دمای 80 درجه تا یک دقیقه، اعمال شود، میدانیم که اگر شیر 3 درصد چربی داشته باشد حداقل باید این دما را ببیند به خصوص در مورد شیر سنتی چون از طرق مختلف احتمال آلودگی دارد ولی در مورد شیر صنعتی دخالت افراد و احتمال آلودگی کمتر است.
وی با اشاره به نکته بعدی در مورد بحث فرآورده های منجمد و بستنی، عنوان کرد: نتایج تحقیقات نشان داد که به خصوص در مورد بستنی سنتی اگر شیر آن پاستوریزه نباشد امکان انتقال ویروس وجود دارد و حتی اگر پاستوریزه باشد، ممکنست در آن آلودگی ثانویه به وجود آمده باشد، بدین سبب سفارش ما این است که در ارتباط با اینگونه محصولات مردم دقت بیشتری داشته باشند؛ البته این مشکل را در ارتباط با بستنی های صنعتی نداریم به خاطر اینکه فرد آلوده کننده در این رابطه در تماس نیست.
مرتضویان همین طور در مورد فراورده های اسیدی مانند دوغ و آب میوه ها که ph پایین و اسیدیته بالایی دارند، نیز اظهار داشت: در مورد دوغ تا دو ماه که این سیر را پیگیری کردیم، دیده شد که بااینکه جمعیت ویروس کم می شود ولی نه تا میزان زیر آستانه بیماری زایی و پس احتمال انتقال ویروس به بدن وجود دارد. این مساله به خصوص در ارتباط با آب میوه ها و نوشیدنی های سنتی اگر آلوده شود، محتمل تر است.
وی با اعلان اینکه این ترس و نگرانی در ارتباط با فرآورده های صنعتی زیاد نیست، اظهار داشت: نگرانی بیشتر در ارتباط با فرآورده های سنتی است که اتفاقاً سرانه مصرف بسیار بالایی دارند؛ بدین سبب ما لبنیات سنتی را یک ریسک می دانیم و در ارتباط با شیر سنتی حتما باید پیش از مصرف جوشانده شود.
رییس انیستیتو تغذیه، همین طور در مورد فراورده های گوشتی مانند سوسیس و همبرگر، اظهار داشت: آزمایش های انجام شده نشان داد که خوشبختانه سرخ کردن و دمای بالا کرونا را از بین می برد، بدین سبب این فرآورده ها در صورت پخته شدن و سرخ کردن مشکل ندارند.
وی در مورد نان و نانوایی نیز توضیح داد: در مورد فرآورده های نانوایی که خیلی مصرف بالایی دارد، می دانیم که یکی از محل های سرایت کرونا نانوایی ها هستند، نه فقط به خاطر فضا بلکه ممکنست نان پس از خروج از تنور گرفتار آلودگی ثانیه شود، بدین سبب سفارش ما این است که وقتی نان وارد خانه شد در مایکرویو یا فر حدود ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه گرم شود. اگر فرآورده های نانی و آجیل در فر یاماکروفر گرما ببینند، احتمال انتقال کرونا در آنها به نزدیک صفر می رسد.
مرتضویان در مورد فرآورده های قنادی نیز که امکان گرم شدن در منزل را ندارند، اظهار داشت: بدین سبب این فرآورده ها نیز باید با احتیاط مصرف شوند.
وی با اعلان اینکه در طیف مواد غذایی که به صورت سنتی و صنفی تولید می شود حتما باید جانب احتیاط رعایت شود، اظهار داشت: در فراورده هایی که می توان گرما داد بدون نگرانی خرید می نماییم ولی در فرآورده هایی که نمی توان گرما داد باید احتیاط شود چون احتمال انتقال ویروس وجود دارد.
مرتضویان درباره غذاهای رستورانی نیز عنوان کرد: می توان محصولات را از بیرون تهیه و بعد از گرما دادن در منزل بهره برد.
وی با اعلان اینکه در وضعیت اپیدمی مصرف غذا در رستوران ها دارای ریسک است، اظهار داشت: به خصوص اینکه در رستوران فقط بحث ماده غذایی نیست و فضاهایی مطرح است که بسیاری از اوقات ممکنست بهداشتی نباشد و احتمال آلودگی ثانویه غذاها، آلودگی سطح و انتقال از سایرین نیز مطرح است، بویژه اینکه در هنگام صرف غذا ماسک نداریم.
مرتضویان در آخر با اعلان اینکه بدین سبب غذا می تواند عامل انتقال و سرایت کرونا باشد به خصوص در مورد غذاهایی که صنعتی و کارخانه ای نیستند، اظهار داشت: همین طور ما در انیستیتو تغذیه و صنایع غذایی فرضیه ای را برای نخستین بار مطرح کرده ایم که "آیا غذا می تواند خاستگاه کرونا باشد؟"، از نظر ما ممکنست محتمل باشد ولی باید منتظر نتایج نهایی تحقیقات آن باشیم.





منبع:

1399/11/06
18:26:11
0.0 / 5
1092
تگهای خبر: دانشكده , دانشگاه , محصولات , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما