ارتباط میان مصرف مواد افیونی و ناشنوایی

ارتباط میان مصرف مواد افیونی و ناشنوایی پژوهشگران ˮدانشگاه راتگرزˮ آمریكا در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند مصرف مواد افیونی خصوصاً در دوزهای بالا می تواند موجب ناشنوایی شود.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، مواد افیونی(Opioid) به مجموعه ترکیبات شیمیایی طبیعی و صنعتی مُسکن شبیه به مرفین گفته می شود که در سیناپس گیرندهای عصبی اپیویید را تحریک می کنند.
در این مطالعه که در مجله "Medical Toxicology" منتشر گردید. پژوهشگران، پرونده های مرکز کنترل سموم نیوجرسی را از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ بررسی کردند تا ارتباط بین مصرف مواد افیونی و ناشنوایی را مشخص کنند.
طی این مطالعه پژوهشگران ۴۱ نفر را که مواد افیونی مصرف می کردند مورد بررسی قرار دادند و دریافتند این افراد پس از مدتی گرفتار کاهش شنوایی یا ناشنوایی شده اند و علاوه بر آن برخی گرفتار وزوز گوش نیز شده بودند که این مساله احتمالاً ناشی از سمیت این مواد بر روی گوش بود.
وزوز گوش بعنوان درکی از یک صوت فاقد معنی، در یک گوش یا در هر دو گوش یا در سر، بدون حضور منبع صوتی خارجی است که اغلب به شکل های مختلف مثل صدای زنگ، خش خش، زمزمه، غرش، همهمه، تق تق، صدای سوت مانند و یا صدای تپش قلب تعریف می شود.
از میان افرادی که پژوهشگران آنها را مورد بررسی قرار داده بودند بیش از نیمی از آنها هروئین و به دنبال آن اکسیکدون، متادون و ترامادول مصرف کرده بودند.
بیشتر افراد علائمی مانند وزوز گوش را تجربه کرده بودند و از آن میان ۱۲ نفر گرفتار علایم ناشنوایی، ۱۵ نفر گرفتار ناشنوایی کامل و ۱۰ نفر نیز گرفتار وزوز گوش بودند و چهار فرد نیز گرفتار تلفیقی از این علایم بودند. در صورتیکه بعضی از افراد بعد از مصرف مواد، با درمان، شنوایی خودرا باردیگر به دست آوردند اما وضعیت ۲۱ درصد از افراد وخیم تر شده بود و هیچ گونه بهبودی در وضعیت شنوایی آنها رخ نداده بود.
"لوئیس نلسون"(Lewis Nelson) نویسنده این مطالعه اظهار داشت: ساختارهای ظریف گوش داخلی در صورت عدم دریافت اکسیژن کافی و همین طور تأثیر مستقیم سموم مانند مواد افیونی، مستعد لطمه هستند. بااینکه این مطالعه ارتباطی با هروئین دارد اما سمی بودن تمام مواد افیونی بر روی ناشنوایی گوش تاثیر می گذارد. همین طور آزمایشات پژوهشگران بر روی حیوانات نشان داد که مصرف هرگونه مواد افیونی می تواند موجب ناشنوایی شود.



1399/05/30
22:07:37
5.0 / 5
1923
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , محقق , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما