در گفت وگو با این با من اعلام شد

امكان تشخیص 2 ساعته كووید-19 در كشور فراهم گردید

امكان تشخیص 2 ساعته كووید-19 در كشور فراهم گردید به گزارش این با من محققان یكی از شركت های دانش بنیان توانستند كیت های تشخیص كووید -۱۹ را با مجوز اداره كل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی را به تولید انبوه برسانند كه به قول آنها این كیت در مدت ۲ ساعت قادر به تشخیص بیماری خواهد بود.


مدیر توسعه كسب و كار این شركت دانش بنیان و از محققان تولید این كیت در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه اجرای این پروژه بعد از تایید رسمی انتشار ویروس كرونا در كشور در این مجوعه دانش بنیان پیشتاز سلامت آغاز شد، اظهار داشت: از آنجایی كه محرز بود كه با شیوع این ویروس در چین در سایر كشورها هم شایع خواهد شد، ما مطالعاتمان را در زمینه آغاز كردیم تا ببینیم كه دستور العمل های تشخیصی این ویروس كدام روش است.
دكتر وحید یونسی افزود: بر این اساس با شیوع این ویروس در كشور، كارهای تحقیقاتی را آغاز كردیم تا بتوانیم كیتی را بر مبنای تجربیات موفق كشورهای دیگر مانند "چین" كه درگیری زیادی با این بیماری داشت، طراحی نماییم.
یونسی با اشاره به اینكه با این مطالعات، مدلهای آزمایشگاهی این كیت را تولید كردیم، تصریح كرد: متعاقب این اقدام مطالعاتی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت تحقیق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی فراخوانی را برای ارسال طرح های تولید كیت های بومی تشخیص ویروس كوید-۱۹ به شركت های دانش بنیان فعال در این حوزه منتشر نمودند و ما با عنایت به سابقه تحقیقاتی، مدل آزمایشگاهی این كیت را عرضه دادیم.
این محقق با بیان بیان این كیت در این فراخوان مورد پذیرش قرار گرفت، تصریح كرد: اواسط اسفندماه نمونه تولید نیمه صنعتی این كیت را به انستیتو پاستور بعنوان آزمایشگاه مرجع كووید كشور، تحویل دادیم و توانستیم تاییدیه های كنترل كیفی را برای احراز كیفیت این محصول دریافت نماییم و به دنبال آن مجوز فروش كیت تشخیص كووید-۱۹ را از جانب اداره كل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت دریافت كردیم.
یونسی، با تاكید بر اینكه هم اكنون این محصول به تولید انبوه رسیده است، خاطرنشان كرد: نتایج انجام تست توسط این كیت كاملا مشابه با نمونه های كشورهای پیشرو در این حوزه و كیت های وارداتی است ضمن آنكه قیمت آن یك چهارم كیت های وارداتی است.
مدیر كسب و كارهای این شركت دانش بنیان، خاطرنشان كرد: با زیر ساخت هایی كه در این شركت ایجاد شده، توان تولید ۸۰ هزار تست در هفته را داریم و فروش این كیت از روز گذشته (سه شنبه، ۵ فروردین ماه) به آزمایشگاه های استانی شروع شده است.
وی تصریح كرد: با عنایت به این كه پیشبینی این بیماری نه تنها برای ایران بلكه برای كل دنیا نامعلوم و نامشخص است، ازاین رو اعلام كردیم كه این مجموعه دانش بنیان می تواند ذخیره ۴۰۰ هزار تست را تا ماه آینده برای كشور تأمین كند. این عدد، عدد قابل قبولی است.

عملكرد كیت تشخصی كووید-۱۹
یونسی با اشاره به اینكه این كیت بر مبنای گاید لاین ها و روش دستورالعمل های جهانی تولید شده است، اظهار نمود: این كیت می تواند در مدت دو ساعت وجود ویروس را به صورت قطعی تشخیص دهد.
به قول وی این كیت می تواند وجود ویروس كووید-۱۹ را از راه نمونه هایی كه از "گلو"، "بینی" و "مایع مجاری تنفسی" بیمار كه توسط پزشك گرفته می شود، در مدت دو ساعت تشخیص دهد.
این محقق افزود: طراحی این كیت بگونه ای است كه به صورت اختصاصی می تواند ویروس كووید را شناسایی كند.

كاربردهای علمی از كیت های اختصاصی بعد از اپیدمی
وی در پاسخ به این سؤال كه بعد از اپیدمی كووید آیا این كیت كاربردهای دیگری خواهد داشت یا نه، اظهار داشت: همیشه در اندمی ها و اپیدمی ها مبحث كیت های تشخیصی مطرح می شود ولی بطور قطع از تجربیات آن می توان بهره برد.
یونسی به تجربه دیگر این شركت دانش بنیان در اپیدمی "تب دنگی" اشاره نمود و خاطرنشان كرد: این اپیدمی در كشورهای جنوب شرقی آسیا شیوع یافت و ما كیت این بیماری را تولید كرده و به فروش رساندیم و با كاهش اپیدمی متقاضی برای خرید این محصول وجود ندارد ولی ما از همین تجربه بر روی سایر فناوری ها استفاده خواهیم كرد.
این محقق افزود: در بیشتر از ۲۰ سال فعالیت بالغ بر ۶۵ كیت تشخص آزمایشگاهی تولید كردیم و هم اكنون محصولات این شركت به ۲۵ كشور صادر گردیده است و این توانمندی نشان دهنده زیر ساخت هایی است كه در زمینه كیت های تشخیص آزمایشگاهی فراهم نموده ایم.
وی ادامه داد: با عنایت به نتایج قابل قبولی كه از كیت تشخیص كووید-۱۹ حاصل شده است، پتانسیل و درخواست صادراتی این محصول هم وجود دارد.

مطالعات دایمی برای شناسایی فرم های جدید كروناویروس ها
وی با اشاره به لزوم شناسایی فرم های جدید كرونا ویروس ها، اظهار داشت: به جهت اینكه این كیت قابلیت شناسایی فرم های جدیدتر این كروناویروس ها را داشته باشد ما همواره ساختارهای ژنومی این ویروس را رصد می نماییم.
یونسی با اشاره به اینكه طبق گزارش های جهانی این ویروس دارای فرم های S و L است، افزود: ما با مطالعه این گزارش، بررسی بر روی كیت های تولیدی انجام دادیم و مشاهده كردیم كه این كیت هم می تواند فرم های S و هم فرم های L را تشخیص دهد.
وی تصریح كرد: توانمندی كیت ها بستگی به تداوم مطالعاتی و تحقیقاتی دارد و ما هم بر این اساس گزارش های جهانی را رصد می نماییم و به محض آنكه فرم های جدید این ویروس گزارش شد، كیت های تولیدی راستی آزمایی می شود كه این كیت عملكرد آن مبتلا به اختلال هست یا خیر.
وی در زمینه مطالعات ژنتیكی ویروس كرونا در این شركت با اشاره به اینكه مطالعات ژنتیكی در این شركت صورت نمی گیرد، اظهار داشت: مطالعات ژنتیكی معمولا توسط آزمایشگاه های جهانی در مراكزی كه امكان كشت ویروس را داشته باشند، انجام می شود و گزارش های این آزمایشگاه از جانب WHO به وزارتخانه های بهداشت سراسر دنیا اعلام می شود.
به قول وی فرایند كشت ویروس فرآیندی بسیار پیچیده ای است كه در دنیا چند شركت محدود وجود دارد كه مطالعات ژنتیكی ویروس را انجام می دهند.



1399/01/06
21:54:33
5.0 / 5
3131
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما