مدیران دانشگاهی با مهر مطرح كردند

وعده دانشگاهها برای ارتقای خدمات دانشجویی

وعده دانشگاهها برای ارتقای خدمات دانشجویی این با من: معاونین دانشگاهها از افزایش كیفیت خوابگاهها، بهبود غذایی دانشجویی و بلاعوض بودن غذا برای دانشجویان بی بضاعت و كوشش برای افزایش ارتقای سطح خدمات رفاهی خبر دادند.



خبرگزاری مهر-گروه حوزه و دانشگاه، مهتاب چابك: سال تحصیلی ۹۹ – ۹۸ در حالی برای دانشگاهها شروع شد كه روسا و مدیران دانشگاهی از ماه ها قبل، نسبت به افزایش هزینه ها، قیمت محصولات و خدمات؛ از تامین هزینه های خوابگاههای استیجاری گرفته تا هزینه مواد اولیه غذایی دانشجویی و نیز تعمیرات و تجهیزات ابراز نگرانی كردند.
پرداخت نشدن كامل بودجه تخصیصی در ۶ ماهه اول امسال به دانشگاه، روسا و مدیران را بیشتر از پیش در تنگنا قرار داد. در این میان نگرانی مسئولین دانشگاه ها این بود كه كسری بودجه، سبب افت كیفیت خدمات در بخش تغذیه و خوابگاه خواهد شد كه البته با تحقق وعده رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۲۹ شهریور ماه مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان در «بخش تغذیه» به دانشگاه ها پرداخت شد؛ هرچند هنوز قسمتی از اعتبارات در سایر بخش ها باقی مانده است.
دانشجویان در سالهای گذشته بارها در تجمعات مختلف اعتراض خودرا نسبت به وضعیت نامناسب خوابگاه و كمبود ظرفیت اعلام كردند؛ امسال نیز همزمان با شروع سال تحصیلی، «شورای صنفی دانشگاه شریف» در نامه ای به رئیس این دانشگاه، نسبت به كمبود ظرفیت خوابگاهی و اسكانی فراتر از ظرفیت مجاز اتاق ها، معترض و خواستار پیگیری مدیریت دانشگاه شده اند. «شورای صنفی دانشگاه علم و صنعت» نیز از افزایش ظرفیت خوابگاهی دختران و قطع شدن سرویس دهی یكی از خوابگاه ها، ابراز نارضایتی كرده است.
«شوراهای صنفی دانشجویان سراسر كشور» نیز در اطلاعیه ای اعتراض خودرا نسبت به افزایش شدید نرخ تغذیه دانشجویی اعلام كردند؛ این شورا گفته است با عنایت به شرایط موجود و گرانی ها، روز به روز زیست دانشجوئی سخت تر و عرصه بر دانشجویان دوره روزانه یا به تعبیری دانشجویان مشمول آموزش رایگان، تنگ تر شده است.
این مشكلات در حالی مطرح می شود كه بگفته روسا و معاونین، دانشگاه ها تمام تلاش خودرا به جهت اینكه در سال تحصیلی جدید با چالش در حوزه دانشجویی مواجه نشوند، به كار بسته اند؛ بطوریكه دانشگاه خواجه نصیر از ارائه وامهای ویژه به دانشجویانی با شرایط خاص و همین طور افزایش كیفیت غذای دانشجویی، دانشگاه علم و صنعت از اضافه شدن یك خوابگاه جدید برای دختران و دانشگاه هنر اصفهان، از تعطیلی خوابگاه بی كیفیت دختران و اجاره یك خوابگاه جدید، آگاهی داده اند.
رئیس دانشگاه امیركبیر: ۳ برابر بودجه پژوهشی، خرج تغذیه می كنیم
دانشگاه امیركبیر با حدود ۱۲ هزار دانشجو، یكی از دانشگاه هایی است كه در بخش رفاهی توجه ویژه ای به بخش تغذیه دارد؛ بطوریكه امسال در مقایسه با سال گذشته، بیشتر از ۱۰۰ درصد در این بخش هزینه كرده است. محمد معتمدی، رئیس این دانشگاه به خبرنگار مهر درباره وضع بودجه دانشگاهها، اظهار داشت: با وجود اینكه بودجه دانشگاه ها، امسال نسبت به سال گذشته، افزایش داشته، ولی اگر اعتبارات ۱۰۰ درصد پرداخت نشود، با كسری بودجه مواجه خواهیم شد.
رئیس دانشگاه امیركبیر با اشاره به پرداخت نشدن كامل بودجه تخصیصی در ۶ ماهه اول سال، اضافه كرد: در نیمه نخست امسال، ۳۶ درصد اعتبارات پرداخت شده، در صورتیكه طبیعتا باید ۵۰ درصد پرداخت می شد.
معتمدی توجه به بخش رفاهی دانشجویان را از اولویتهای این دانشگاه برشمرد و اظهار داشت: در بخش رفاهی هر سال نسبت به سال گذشته، هزینه ها افزایش یافته كه این افزایش را دانشگاه متقبل شده است. بعنوان مثال؛ امسال در بخش تغذیه دانشجویی، نسبت به سال ۹۶، ۲ برابر هزینه خواهیم كرد.
وی با اشاره به اینكه حداقل ۳ برابر بودجه پژوهشی، صرف تغذیه دانشجویان این دانشگاه می شود و به همین نسبت نیز هزینه خوابگاهها افزایش یافته است، اضافه كرد: تاكید میكنم كه تمام تلاش خودرا بخرج می دهیم كه كمبود اعتبارات، اثری بر تامین امكانات رفاهی دانشجویان نداشته باشد.
جواد شكرالهی معاون دانشجویی این دانشگاه، قبل از این در گزارش این با من به نقل از مهر از احتمال افزایش یارانه غذایی دانشجویی در هیات رییسه دانشگاه از ۴ هزار تومان به ۵ یا ۶ هزار تومان آگاهی داده بود.

رئیس دانشگاه تهران: برای خوابگاه ناچاریم از سایر بخش ها كسر كنیم
دانشگاه تهران كه دارای حدود ۵۳ هزار دانشجوست، بیشتر نگران كسری بودجه است. محمود نیلی احمدآبادی، رئیس این دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر، از پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان در بخش غذای دانشجویی به دانشگاه های سراسر كشور از طرف سازمان برنامه و بودجه آگاهی داد و اظهار داشت: هزینه و شهریه خوابگاه های دانشجویی درسال تحصیلی جدید، افزایش داشته و با عنایت به اینكه تخصیص اعتبارات ما ۱۰۰ درصدی نیست، ناچاریم از سایر بخش ها كسر و در این بخش (خوابگاه) هزینه نماییم.
وی اضافه كرد: امور جاری دانشگاه مانند؛ حقوق و دستمزد، غذای دانشجویی و خوابگاه ها جزو هزینه های قطعی و مهم دانشگاه است و در ابتدا باید این هزینه ها، پرداخت گردد.
نیلی با اشاره به اینكه بودجه های عمرانی دانشگاه دربخش تعمیر و تجهیز نیز هنوز بطور كامل پرداخت نشده و به جهت آن با مشكلاتی رو به رو هستیم، اظهار داشت: درصورتیكه همچنان با این روند جلو برویم، حتما با كسری بودجه درانتها سال مواجه خواهیم شد.
معاون علم و صنعت: احتمال ارائه خوابگاه به افرادی كه در تعهدمان نیست
دانشگاه علم و صنعت با حدود ۱۴ هزار دانشجو، تمهیداتی را برای ارائه خوابگاه به افرادی كه در تعهداتش نیست، در دستور كار دارد. احد قائمی معاون دانشجویی این دانشگاه در گزارش این با من به نقل از مهر، با اشاره به اینكه در بحث خوابگاه دانشجویی و تغذیه دانشجویان مشكل خاصی نداریم، اظهار نمود: البته درباب غذا، گاهی، دانشجویان نسبت به كیفیت غذا اعتراضاتی دارند، اما در مجموع، كیفیت غذا خوب است. امسال مواد اولیه گران شده و چالشی برای همه دانشگاه های كشور به وجود آورده كه تلاش می نماییم با گرفتن كمك از نهادهای مختلف، آنرا برطرف نماییم.
معاون دانشجویی دانشگاه علم و صنعت افزود: طبق تعهد رفاه دانشگاه، ما تا ترم ۹ برای مقطع كارشناسی و ۵ ترم در مقطع ارشد خوابگاه ارائه می دهیم، اما بنا داریم خارج از تعهداتمان، به دانشجویان ترم های بعد نیز خوابگاه بدهیم تا زودتر فارغ التحصیل شوند.
قائمی از افزایش ظرفیت خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه آگاهی داد و اظهار داشت: امسال خوابگاه سرای مهر(ویژه دختران) به دانشگاه افزوده شد كه بالغ بر ۸۰ نفر ظرفیت دارد.

معاون خواجه نصیر: بهبود محسوس كیفیت غذا/فضای خوابگاهی اصلاح شد
دانشگاه خواجه نصیر ایمنی و بهداشت را بطور ویژه در دستور كار خود قرار داده و از افزایش محسوس كیفیت غذا در سال تحصیلی جاری آگاهی داده است. عبدالمجید خوشنود، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به همكاری با یك شركت در حوزه HSE (سیستم مدیریت ایمنی بهداشت و محیط زیست)، اظهار داشت: با هدف ارتقای سطح ایمنی سلامت در دانشگاه خواجه نصیر، همكاری خودرا با این شركت در قالب موضوعات مختلف همچون خوابگاه ها، رستوران ها، اماكن ورزشی و... آغاز كردیم.
خوشنود در توضیح بیشتر، گفت: به طور مثال؛ این شركت با پیمانكار غذا، پیمانكار سرویس ها، پیمانكار تاسیسات، پیمانكار بخش IT و حتی پیمانكاران خدمات بهداشت و سلامت جسم و روان، وارد مذاكره شده و در امتداد تحقق تمام بندهای الزامی در حوزه ایمنی سلامت، موارد را بصورت اجرایی و حقوقی پیگیری می كند. به نوعی، چتری جامع را بر روی تمامی فعالیتهای ایمنی و بهداشت دانشگاه خواجه نصیر گسترده است.
وی با اشاره به اینكه به واسطه همكاری با همین شركت، سوژه كیفی سازی و بهداشت را به صورت ویژه مورد توجه قرار داده ایم، اظهار داشت: تابستان امسال یكی از خوابگاه های پسران را كه حدود ۷۰۰ نفر ظرفیت دارد، از نظر فضاسازی و هم از نظر پله های دسترسی خروجی، اصلاح كردیم كه سبب بهبود سطح كیفی آن از لحاظ ایمنی شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر از عقد قرارداد با پیمانكار جدید در بخش تهیه غذا آگاهی داد و اظهار داشت: با سیاست گذاری كلی معاونت دانشجویی در حوزه ایمنی سلامت، پیش بینی می نماییم امسال از نظر بهداشت و كیفیت غذا، بهبود محسوسی را شاهد باشیم.

معاون دانشگاه علامه: دانشجویان بی بضاعت حمایت می شوند/نوسازی خوابگاه ها
افزایش ۱۰ درصدی شهریه خوابگاه های دانشگاه علامه بجای افزایش ۱۴ درصدی (ابلاغی از طرف سازمان امور دانشجویان) یكی از اقدامات خوب این دانشگاه با وجود افزایش هزینه ها محسوب می شود. این دانشگاه در سال تحصیلی جاری افزایش استاندارد تغذیه دانشجویی و سرویس حمل و نقل را در دستور كار خود دارد. هم اكنون حدود ۱۸ هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
غلامرضا لطیفی معاون دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر به خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال ما و بسیاری دیگر از دانشگاه ها به سبب شرایط خاص كشور، در ۶ ماهه نخست، بودجه تخصیصی خودرا بصورت كامل دریافت نكرده ایم كه این موضوع، طبیعتا بر روند اجرای برنامه ها تاثیر گذار بوده است. با این وجود اما، مدیریت دانشگاه علامه در فرآیندهای تصمیم سازی خود اهتمام كرده با تامین امكانات لازم بوسیله منابع مختلفِ، شرایطی را فراهم سازد كه خللی در روند ادامه تحصیل دانشجویان رخ ندهد.
لطیفی از نوسازی یكی از خوابگاه های بزرگ دانشگاه (خوابگاه شهید همت) با گنجایش حدود ۸۰۰ نفر آگاهی داد و اظهار داشت: در بخش تغذیه دانشجویی، تلاش ما بر این بوده تا محصولاتی با كیفیت و برخوردار از سطح بالای استانداردهای غذایی را در اختیار آنها قرار دهیم. ضمن اینكه در حوزه ایاب و ذهاب تاكید بر این است كه سرویس های جابجایی دانشجویان، متناسب با استاندارهای لازم باشد.
لطیفی به تمهیدات دانشگاه علامه برای رسیدگی به مشكلات دانشجویان كم بضاعت اشاره نمود و اضافه كرد: در این زمینه، به منظور كمك به آن دسته از دانشجویانی كه با مشكلات مالی دست به گریبان بوده و از بضاعت اندكی برخوردار می باشند، امكانی فراهم نموده ایم كه از حمایت های غیرمستقیم در بخش تغذیه و خوابگاه برخوردار شوند.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه با اشاره به اینكه سازمان امور دانشجویی افزایش ۱۴ درصدی نرخ خوابگاه ها را به دانشگاه ابلاغ كرده است، گفت: با این وجود اما برای رعایت رفاه حال دانشجویان، نرخ خوابگاه ها را فقط حدود ۱۰ درصد افزایش دادیم.
معاون دانشگاه شریف: برای افزایش ظرفیت خوابگاهی تلاش میكنیم
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف اما از تقاضای دانشجویان بیشتر از ظرفیت خوابگاهی این دانشگاه آگاهی داده است. عماد الدین فاطمی زاده، معاون دانشجویی این دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر از كوشش برای افزایش میزان وام های دانشجویی این دانشگاه آگاهی داد و اظهار داشت: سال قبل میزان وام و تسهیلات ودیعه مسكن ۲۵ میلیون تومان بود كه با رایزنی ها و امكان سنجی هایی كه داشته ایم، امیدواریم بتوانیم این عدد را تا ۱۵ درصد افزایش دهیم.
فاطمی زاده با اشاره به اینكه دانشگاه شریف برای افزایش ظرفیت خوابگاهی برنامه دارد، اما به سبب كمبود منابع مالی و نبود بودجه كافی، امكان اجرای آن ممكن نیست، افزود: درخواست و تقاضا جهت استفاده از فضای خوابگاهی، به نسبت واحدهای موجود، بیشتر است. در شرایط اقتصادی كنونی، اصولاً اضافه كردن ظرفیت خوابگاهی؛ بویژه خوابگاه متاهلی، برای ما بسیار پیچیده و دشوار است.

رئیس دانشگاه هنر اصفهان: كیفیت غذا افزایش می یابد/تعطیلی خوابگاهی بی كیفیت دختران
دانشگاه هنر اصفهان نیز به سیاق برخی دانشگاه ها، تمركز خودرا بر بهبود وضعیت خوابگاهی و تغذیه در سال تحصیلی جاری قرار داده است. رضا نصر رئیس دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینكه در ۶ ماهه اول امسال از ۵۰ درصد ۳۶ درصد از بودجه تخصیص یافته است، اشاره كرد: بنیه مالی دانشگاه بسیار ضعیف است و با معضلات جدی رو به رو هستیم كه امیدواریم وزارت علوم و دولت اعتبارات را هرچه سریعتر تخصیص دهند؛ چونكه دیگر پولی دست دانشگاه نیست كه هزینه كند.
وی از تعطیلی خوابگاه خودگردان دختران به سبب هزینه های بالا و عدم كیفیت آن آگاهی داد و اظهار داشت: ابتدای امسال یكی از ساختمان های صنعت آب و برق اصفهان را اجاره كرده ایم كه از سطح شهر كمی فاصله دارد اما مترو به آنجا نزدیك است. این خوابگاه مخصوص دختران بوده و دارای ظرفیت بالای ۳۰۰ نفری است. همین طور با پرداخت یارانه از طرف دانشگاه اهتمام بر این است كه شهریه خوابگاه ها را به حداقل برسانیم تا به دانشجویان فشار نیاید.
نصر همین طور از برنامه این دانشگاه برای افزایش كیفیت غذا آگاهی داد و اضافه كرد: به منظور افزایش سطح كیفی غذای دانشجویان، با پیمانكار قرارداد نوع دوم منعقد كردیم؛ از آنجائیكه نمیدانیم پیمانكار چه نوع موادی را با چه كیفیتی برای غذا استفاده می نماید، دانشگاه مواد اولیه را تهیه می كند و پیمانكار وظیفه پخت غذا را بر عهده دارد.
معاون دانشگاه تبریز: سیستم طبخ غذا تغییر كرد
دانشگاه تبریز اما دومین دانشگاه قدیمی ایران بعد از دانشگاه تهران و بزرگترین مركز آموزشی در غرب و شمال غرب كشور است. این دانشگاه برای سال تحصیلی جاری سیستم طبخ غذای دانشجویی را تغییر داده است. حسین امامعلی پور معاون دانشجویی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر، از حذف روغن و شعله در پروسه طبخ غذا آگاهی داد و اظهار داشت: به منظور افزایش كیفیت غذا و حفظ ارزش غذایی، فرهای كامبی (دستگاهی برای بخارپز و بریانی كردن) تهیه شده كه مرغ و ماهی بدون قطره ای روغن برای دانشجویان پخته می شود.
امامعلی پور همین طور از ارائه خوابگاه به دانشجویان دكتری شبانه در سال تحصیلی جاری و همین طور بلاعوض بودن غذا برای دانشجویان بی بضاعت آگاهی داده است.


معاون دانشگاه ارومیه: افزایش سوبسید غذا به ۱۰ هزار تومان/كیفیت غذا مانند گذشته
دانشگاه ارومیه با دارا بودن ۱۵ هزار دانشجو، یكی از دانشگاه هایی ست كه با وجود افزایش قیمت خوابگاه های خودگردان خود، نسبت به برخی دانشگاه های دیگر قیمت پایین تری دارد. عبدالناصر نظریانی معاون دانشجویی دانشگاه ارومیه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به افزایش قیمت خوابگاه های خودگردان در سال تحصیلی جاری، اظهار داشت: سال قبل قیمت این نوع خوابگاهها ۵۸۰ هزار تومان بود كه امسال به ۷۰۰ هزار تومان افزایش یافته است اما باز هم این قیمت نسبت به سایر خوابگاه ها مثل زنجان و یزد، كمتر است.
معاون دانشجویی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینكه امسال كیفیت غذا و پیمانكاران مانند سال قبل است، اضافه كرد: سال قبل در ارتباط با غذای دانشجویی مشكل خاصی نداشتیم و دانشجویان راضی بودند.
وی درباره قیمت غذای دانشجویی نیز اظهار داشت: امسال باید ۴۰-۵۰ درصد بیشتر از سال قبل برای غذا هزینه نماییم. سوبسیدی كه دانشگاه بابت هر غذا می پردازد، حدود ۱۰ هزار تومان است چونكه اهتمام میكنیم به دانشجویان از نظر مالی فشاری وارد نشود. بطور مثال سال قبل قیمت هر كیلو گوشت دولتی ۲۷ هزار تومان بود كه امسال به بالای ۵۰ هزار تومان افزایش یافته اما تمام تلاش خودرا برای راضی نگه داشتن دانشجویان به كار خواهیم بست.
به گزارش این با من به نقل از مهر، حال باید دید كه مدیران دانشجویی چقدر می توانند به وعده هایی كه داده اند عمل كنند و دانشجویان تا چه اندازه از این اقدامات راضی خواهند بود.
البته برای ارائه خدماتی با كیفیت به دانشجویان این انتظار می رود كه اعتبارات دانشگاهها به صورت ۱۰۰ درصدی پرداخت شود؛ چونكه در غیر این صورت كسری اعتبارات گریبان گیر دانشگاه ها خواهد شد.


منبع:

1398/07/09
14:15:36
5.0 / 5
4324
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , حقوقی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما