مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان مطرح كرد

نقل قولی از رهبر درباره شبیه سازی در سلول های بنیادی

نقل قولی از رهبر درباره شبیه سازی در سلول های بنیادی این با من: عضو هیئت علمی و مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی مسائل اخلاقی را از چالش هایی عنوان نمود كه در كشورهای اروپایی و آمریكایی به سبب شبیه سازی ها در سلول های بنیادی مطرح شده بود و اظهار داشت: دكتر كاظمی آشتیانی در نامه ای به رهبر معظم انقلاب كسب تكلیف كردند و ایشان به دنبال نوشت آن نامه اعلام فرمودند كه این مهم علاوه بر ثروت هنگفت انسانی، موجب ساخت سلول های جایگزین نیز می شود و بر همین مبنا تحقیقات در این زمینه ادامه یابد.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، مرتضی ضرابی امروز (شنبه، ۱۵ تیر) در یك كنفرانس خبری در شیراز به تشریح آخرین یافته ها در زمینه سلول های بنیادی و خدماتی كه از طرف پژوهشگاه رویان به متقاضیان ارائه ارائه می شود، پرداخت و با اشاره به تاریخچه شكل گیری این پژوهشگاه اظهار داشت: این مؤسسه علمی تحقیقاتی از سال ۸۴ به همت مرحوم دكتر سعید كاظمی آشتیانی، بنیان نهاده شد و اوایل دهه ۸۰ كار تحقیقات روی سلول های بنیادی شروع شد.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، مسائل اخلاقی را از چالش هایی عنوان نمود كه در كشورهای اروپایی و آمریكایی به سبب شبیه سازی ها در سلول های بنیادی مطرح شده بود و اظهار داشت: امروز كشورهایی كه بر توسعه این علم تمركز كرده اند به یك ثروت نهفته در ارتقای سلامت انسان ها دست یافته اند.
وی افزود: هر سلولی كه دو خاصیت قدرت خودنوزایی، تخصصی بودن و قابلیت تبدیل به سلولی دیگر را داشته باشد، سلول بنیادی تلقی شده و به سلو ل های جنینی، بالغین و خون بندناف تقسیم می شود.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی یكی از منابع سلول های خونساز را مغز استخوان، خون محیطی و خون بندناف ذكر و اشاره كرد: خون بندناف و جفت كه مجرای ارتباطی مادر و جنین شمرده می شود، مملو از خون دارای سلول های بنیادی است و بنا بر این بانك خون بندناف در دنیا ایجاد شد؛ باید توجه داشت كه از هر بندناف می توان ۸۰ تا ۲۰۰ سی سی خون را جمع آوری كرد.
وی با اشاره به اینكه گرفتن خون بندناف بلافاصله در بدو تولد باید صورت گیرد، بندناف را از مهمترین منابع در دسترس سلول های بنیادی دانست و اشاره كرد: بااینكه این كار، اقدامی ساده تلقی می شود اما اگر حین خونگیری دقت نشود، آلودگی ایجاد خواهد شد.
ضرابی با اشاره به اینكه بانكهای خون بندناف به دو شكل عمومی و خصوصی در دنیا راه اندازی شده اند، توضیح داد: در بانك عمومی، نمونه خون بندناف اهدا می شود و مالكیتی بر آن وجود ندارد اما در بانك خصوصی این نمونه به درخواست خود والدین نگهداری می شود.
وی در ادامه به پروسه نگهداری خون بندناف هم اشاره و بیان كرد: نمونه بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و درون تانك ها به مدت ۲۰ تا ۲۵ سال ذخیره می شوند؛ در دنیا بانك عمومی خون بندناف ۸۰۰ هزار نمونه و در بانك خصوصی حدود ۵ میلیون نمونه ذخیره سازی شده است.
ضرابی با اشاره به اینكه پژوهشگاه رویان مجهز به بانك عمومی و خصوصی بوده و تنها مركز علمی به حساب می آید كه هر دو بانك را دارد، اظهار داشت: ۱۱۰ هزار نمونه خون بندناف در بانك ها ذخیره داریم كه از این لحاظ بزرگترین ظرفیت سلولی در سطح خاورمیانه را به خود اختصاص داده ایم.
وی به بانك اطلاعات ژنتیكی سلول هم اشاره و عنوان كرد: هر سلولی كه ذخیره می شود باید یك شناسنامه و اطلاعات ژنتیكی داشته باشد كه هم اكنون برای ۷۰ هزار نمونه خون ذخیره شده در رویان، اطلاعات سلول ها ذخیره شده است.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با بیان اینكه، دفتر فارس جزو دفاتر پیشرو رویان و سلول های بنیادی بین ۳۱ استان كشور شمرده می شود و از سال ۸۴ فعالیت خودرا آغاز نموده است، اظهار داشت: از مجموع ۱۱۰ هزار نمونه خون بندناف پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی بیشتر از ۱۱ هزار نمونه مربوط به استان فارس است.
ضرابی اظهار داشت: به جز دفاتر داخلی، در شهر مسقط عمان و اربیل عراق نیز دفاتر این پژوهشگاه به راه افتاده است.

استفاده از سلول های بنیادی بند ناف برای پانسمان های بیولوژیك در زخم ها
وی با اشاره به اینكه از خون بند ناف ذخیره شده برای درمان بیماری هایی كه منشأ خونی دارند، استفاده می شود، اظهار داشت: خود بندناف یك سلول بنیادی دیگری دارد كه بعنوان پانسمان بیولوژیك در زخم ها و… قابل استفاده می باشد.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی افزود: علاوه بر خون بندناف، پرده جنینی هم در این مؤسسه، جمع آوری و فراوری می شود كه در آینده ای نزدیك محصول آن وارد بازار خواهد شد.
ضرابی افزود: به نوع دیگر سلول های بنیادی كه از خود بندناف قابل جداسازی است اصطلاحاً سلول های بنیادی مزانشیمی گفته می شود كه امكان تبدیل آنها به سلول های عصبی، عضلانی، غضروفی و ماهیچه ای وجود دارد.
وی در قسمتی از سخنان خود اظهار داشت: ریشه دندان شیری كودكان نیز یك سلول بنیادی دارد كه با جداسازی می توان از آن استفاده نمود. اگر خانواده ها تمایل به ذخیره سلول بنیادی دندان شیری فرزندان خودرا دارند باید در زمانی كه دندان لق می شود، نسبت به این كار اقدام نمایند.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اظهار داشت: سال قبل با همكاری مركز طبی كودكان برای كودكان ۴ تا ۱۴ سالی كه گرفتار فلج مغز بودند تحقیقات برای درمان آنها با سلول های بنیادی را آغاز كردیم كه نتایج آن رضایت بخش بوده است. این كار در مرحله تحقیقات بالینی است.
ضرابی به همه خانواده هایی كه در آستانه تولد فرزند هستند سفارش كرد كه نسبت به ذخیره خون بندناف نوزاد خود اقدام نمایند و این كار را به مثابه یك بیمه برای خانواده ها توصیف كرد و اظهار داشت: در صورت عدم استفاده اعضای خانواده، این نمونه برای هركسی كه تطابق ژنتیكی دارد نیز قابل استفاده می باشد.
وی افزود: با عنایت به وزن نوزاد، امكان ذخیره ۵۰۰ تا ۲ میلیارد سلول از هر نمونه خون بندنافی است كه جمع آوری می شود.
ضرابی اعلام نمود كه ۸۶ درصد از نمونه های خون بندناف جمع آوری شده در دو بانك عمومی و خصوصی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی كشور مربوط به زایمان های حاصل از سزارین و ۱۴ درصد زایمان طبیعی است.

استفاده از سلول های بنیادی برای درمان آلزایمر، پاركینسون و سكته
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به اینكه طبق استاندارد جهانی ۲۰ تا ۲۵ سال، سلول های حاصل از ذخیره نمونه های خونی قابل استفاده می باشد، اظهار نمود: ظرف سه تا ۵ سال آینده از سلول های بنیادی حاصل از خون بندناف در درمان بیماری های دیابت، آلزایمر، پاركینسون، سكته قلبی و مغزی استفاده خواهد شد.
ضرابی به سبب توسعه بانك خون خصوصی نسبت به عمومی اشاره و عنوان كرد: بانكهای عمومی توسط دولت یا مركز خیریه حمایت می شوند و دولت باید اعتباری برای توسعه این بانك بگذارد اما برای نگهداری نمونه ها در بانك خصوصی، خود خانواده ها اقدام می كنند.
وی خواهان استفاده از ظرفیت خیرین برای توسعه بانك عمومی شد و هزینه ذخیره سازی نمونه خونی هر بندناف را بالغ بر ۳.۵ میلیون تومان و هزینه شارژ سالانه آنرا ۱۶۰ هزار تومان اعلام نمود.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به اینكه امكان استفاده از تسهیلات بانكی به میزان سه میلیون تومان فراهم نموده ایم، اظهار داشت: برای خانواده های دارای فرزند با مشكل خونی نیز تخفیف هایی اعمال می شود.
ضرابی اشاره كرد كه هیچ كسی را به سبب مشكلات مالی از ذخیره خون بندناف محروم نكرده ایم و افزود: سال قبل بیشتر از ۴۰۰ میلیون تومان به خانواده های نیازمند ذخیره خون بندناف و پیوند توسط پژوهشگاه رویان كمك شد.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی همین طور از آمادگی این شركت جهت راه اندازی مركز سلول درمانی در فارس آگاهی داد و اظهار داشت: با عنایت به پتانسیل بالای استان فارس در پزشكی بازساختی و پیوند، جهت راه اندازی مركز سلول درمانی در این استان اعلام آمادگی كرده ایم تا خدمات سلول درمانی برای برخی بیماری ها مانند پوست و ارتوپد ارائه شود.
ضرابی با اشاره به اینكه امروز تب سلول درمانی در جامعه داغ است، اظهار داشت: سالانه بیشتر از هفت هزار نفر برای درمان ناباروری به پژوهشگاه رویان بازگشت می كنند و تابحال حدود ۲۵۰۰ زوج خارجی خدمات درمان ناباروری را از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی دریافت كرده اند.





منبع:

1398/04/15
18:27:54
5.0 / 5
4343
تگهای خبر: آزمایشگاه , اطلاعات , بیمه , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما