مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان مطرح كرد

ایران بالاترین ظرفیت ذخیره سازی سلولی در خاورمیانه، رایزنی با وزارت كشور و سازمان پدافندغیرعامل

ایران بالاترین ظرفیت ذخیره سازی سلولی در خاورمیانه، رایزنی با وزارت كشور و سازمان پدافندغیرعامل به گزارش این با من مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان اظهار داشت: تابحال بیشتر از ۱۱۱ هزار نمونه در بانك خون بندناف ایران ذخیره سازی شده كه بالاترین ظرفیت ذخیره سلولی را در كشورهای خاورمیانه داریم.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، مرتضی ضرابی امروز در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان كردستان اظهار نمود: در بحث فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در بانك خون بندناف رویان خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند بسیار مؤثر واقع شوند.
وی با اشاره به اینكه دانش ذخیره سازی سلول های بنیادین جزو دانش های نوین در سطح جهان است، اضافه كرد: دانش سلول های بنیادین یك ثروت نهفته بوده است كه باید از آن بهره ببریم.
ضرابی به استفاده از سلول های بنیادین برای درمان بیشتر از ۷۰ نوع بیماری اشاره و بیان كرد: از نمونه های خون بندناف رویان برای بیماری های خونی، تالاسمی، انواع سرطان های خونی، بیماری های نقص سیستم ایمنی و كم خونی های مادرزادی بهره برده ایم.

كمبود مراكز پیوند سلولی در كشور
وی با اشاره به اینكه بیشترین پیوندهای انجام شده از نمونه های خون بند ناف برای بیماران خونی است، عنوان كرد: سالانه چهار هزار احتیاج به پیوند در كشور داریم كه ۱۵ تا ۱۰ درصد این پیوندها را ما انجام می دهیم و این امر به علت تعداد خیلی كم مراكز پیوند سلولی است.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اعلام نمود: سال قبل هم بزرگترین طرح كارآزمایی بالینی بر روی كودكان مبتلا به فلج مغزی را با همكاری مركز كودكان شروع كردیم و ۱۳۰ بیمار فلج مغزی در این طرح قرار گرفتند كه بیشتر از ۳۰۰ بار تزریق سلول داخل نخاعی انجام شده است و امیدورایم با بیان نتایج آن در انتها تابستان بتوانیم مجوز عرضه خدمات به بیماران فلج مغزی را كسب نماییم.
وی عنوان كرد: در حوزه كودكان اوتیسم هم با نمونه های خون بندناف اقدامات درمانی انجام می شود كه در كشورمان هم بر روی چند بیمار اقدامات درمانی در حد تزریق انجام شده و می خواهیم این كار بزرگ را در كشور شروع نماییم، چونكه در دنیا نتایج بسیار خوبی در استفاده از نمونه های خون بند ناف در فلج مغزی و اوتیسم به دست آمده است.
ضرابی در ادامه اظهار داشت: تابحال بیشتر از ۱۱۱ هزار نمونه در بانك خون بندناف ذخیره سازی شده كه بالاترین ظرفیت ذخیره سلولی در كشورهای خاورمیانه بوده و در بانك HLA یا شاخصهای ژنتیكی هم اطلاعات ژنتیكی ۹۰ هزار نمونه ذخیره سازی شده است.
وی با تاكید بر اینكه حالا فقط خون بند ناف را جمع آوری می نماییم در حالیكه ضمائم زایمانی به صورت كلی مهم هستند، اضافه كرد: به جز خون بند ناف، خود بند ناف، جفت و پرده های جنینی هم قابل استفاده و فرآوری هستند.

ذخیره سازی خون بندناف ۱.۵ درصد موالید كشور
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی از ذخیره سازی یك و نیم درصد خون بندناف موالید كشور اطلاع داد و اظهار داشت: بیشترین میزان ذخیره سازی خون بندناف مربوط به استان های اصفهان با ۳.۷۴ درصد، فارس با ۲.۴۸، تهران با ۲.۴۷ درصد و مازندان با ۲.۰۲ است.
وی ادامه داد: هر سلولی كه دارای دو خصوصیت توان تولید سلول مشابه خود و توان تمایز و تخصصی شدن را داشته باشد، سلول بنیادی شناخته می شود و این سلول ها دارای انواع مختلف جنینی، بالغین و خون بند ناف هستند.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اضافه كرد: خون بندناف و جفت بعنوان زباله بیولوژیك دور ریخته می شود در حالیكه سرشار از سلول های بنیادی است، البته طی سال های اخیر این خون جمع آوری و ذخیره می شود.
ضرابی با بیان این كه فرایند نمونه گیری از خون بند ناف و جفت باید بلافاصله پس از تولد نوزاد طی ۵ الی ۱۰ دقیقه صورت گیرد، اظهار داشت: این نمونه گیری هیچ لطمه ای به مادر و فرزند نمی زند.

ذخیره سازی ۴۰ نمونه خون بندناف خارجی در كشور
وی بانك خون بندناف رویان را شامل بانك خون خصوصی و عمومی دانست و عنوان كرد: در بانك خون عمومی پنج هزار نمونه و در بانك خون خصوصی ۱۱۱ هزار نمونه ذخیره سازی شده و ۴۰ نمونه خون بند ناف خارجی هم در بانك خون بندناف رویان ذخیره سازی شده است.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با بیان این كه خون بند ناف دارای سلول های بنیادی است كه در درمان بیماری های مختلفی به كار برده می شود، اضافه كرد: پرده جنینی بعنوان پانسمان بیولوژیك قابل استفاده بوده و خود بافت بند ناف هم سلول های بنیادی خاصی تحت عنوان «مزانشیمی» دارد كه برای طیف دیگری از بیماری ها قابل استفاده می باشد.
وی بیان كرد: سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت بند ناف هم در درمان بیماری های غیر خونی مثل عصبی، عضلانی و غضروفی كاربرد دارند.
ضرابی با بیان این كه پالپ دندان شیری هم همچون منابع سلول های بنیادی است، اظهار نمود: هنوز خدمات دندان شیری را عرضه نكرده ایم اما دانش فنی آنرا داریم و در كوشش برای عرضه خدمات امسال در این رابطه هستیم.
وی با اشاره به استقرار دفتر نمایندگی بانك خون بند ناف رویان در بعضی كشورهای خارجی جهت دریافت نمونه ها، اعلام نمود: در عراق و عمان دفاتر نمونه گیری داریم اما ذخیره سازی در داخل كشور انجام می شود.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد صادرات بانك خون بندناف رویان اظهار داشت: شرط اینكه ما بتوانیم ذخیره ای را صادر نماییم این است كه یك شبكه جهانی بانك خون استاندارد نیاز داریم كه خوشبختانه این استاندارد در كشور پیاده سازی شده و ما درصدد دریافت این استاندارد هستیم تا بتوانیم نمونه خون بندناف را با رضایت خانواده ها یا بفروش برسانیم یا با كشورهای دیگر تبادل نمونه مورد نیاز داشته باشیم.
وی ادامه داد: در بحث صادرات و واردات چالش هایی داریم كه در حال رایزنی با وزارت كشور و سازمان پدافند غیرعامل هستیم تا این موانع را برطرف نماییم.
ضرابی خاطرنشان كرد: خوشبختانه دانش ذخیره سازی سلول های بنیادین در كشور ما بومی است و ما امكان انتقال این دانش فنی را به كشورهای دیگر داریم و هم اكنون درخواست هایی را جهت راه اندازی بانك خون بندناف از این كشورها دریافت كرده ایم كه امكان سنجی آن صورت گرفته و سرمایه گذار توسط كشورهای متقاضی معرفی شده و ما امیدواریم در مدت كوتاهی بانك خون بندناف را در یكی از كشورها راه اندازی نماییم.




1398/04/10
19:58:45
5.0 / 5
4297
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما